Villa Maria
Uuden-Seelannin palkituin viinitalo. Villa Marian perusti vuonna 1962 sir George Fistonich, joka edelleen omistaa yhtiön ja johtaa sitä. Sir George Fistonichia arvostetaan yritteliäänä visionäärinä maailmanlaajuisesti: Erns&Young valitsi hänet vuoden yrittäjäksi ja UK Wine International Magazine nosti hänet viinialan 50 merkittävimmän henkilön joukkoon vuonna 2005. Kansainyhteisön ritarin arvonimen saavutuksistaan viinialalla hän sai - ensimmäisenä Uudessa-Seelannissa - vuonna 2009.
Villa Maria on alansa ikoni: viininvalmistusmenetelmien pioneeri ja kokeileva edelläkävijä, palkittu suunnannäyttäjä kestävän kehityksen saralla.
Saavutuksia:
Yksi maailman 50 parhaasta viinintuottajasta - Wine Spectator Vuoden uusiseelantilainen viinitalo kymmenesti yhdentoista vuoden aikana - Australia's Winestate Wine Awards Villa Maria Cellar Selection Pinot Noir - ensimmäinen uusiseelantilainen maailman parhaaksi valittu Pinot Noir
Villa Maria Private Bin Sauvignon Blanc - maailman palkituin Sauvignon Blanc.
Villa Maria on sekä määrällä että laadulla mitattuna Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia. Se on palkittu viinikilpailuissa useammin kuin yksikään toinen uusiseelantilainen tuottaja.
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Villa Maria
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Rypäleet tähän viiniin tulevat Joseph Sler viinitarhalta HawkesBaysta, Gimblett Gravelsin
Tämä tarha on siirtynyt luomuviljelyyn vuonna 2001. Tällä hetkellä 21 hehtaaria on täysin
BioGro-luomusertifioitua tarhaa. Sadonkorjuu tapahtui maaliskuun lopulta puoliväliin huhtikuuta. Rypäleistä poistettiin rangat ja ne murskattiin käymisastioihin. Jotta saatiin irrotettua mahdollisimman paljon väriä, makua, rakennetta ja jaloja tanniineja kuorista. Kuorihattua pumpattiin 2-3 kertaa päivässä käymisen aikana. Lämpötilan annettiin nousta korkeintaan 32°C-asteeseen. Tätä seurasi puristus ja malolaktinen käyminen, viini vietti seuraavat 9 kuukautta tankissa. Pieniä, tarkkoja määriä happea päästettiin viiniin pehmentämään sitä ja integroimaan hedelmää ja tanniineja sekä vapauttamaan hedelmäiset aromit. Yksittäin valmistetut viinit sekoitettiin ja kevyyesti kirkastettiin valkuaisella (luomu) ja suodatettiin ennen pullotusta.
LUONNEHDINTA
Väri: Kirkas, keskisyvä rubiininpunainen
Tuoksu: Tummaa luumua, mehevää boysenmarjaa, aavistus seetrimäistä puuta ja mausteisia sävyjä.
Maku: Keskitäyteläinen, kypsän hedelmäinen ja pehmeä. Erittäin avoin, mehevä marjaisuus. Silkkiset tanniinit. Upea ruokaviini.
RUOKASUOSITUKSET
Tämä viini sopii hienosti miedolle riistalle, kuten porolle, ja muillekin lihoille, erityisesti
grillattuna. Hieman viilennettynä viini toimii hyvin myös runsaanmakuisille pastaruoille ja
pizzalle.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 1 )
Paistettua lohta ja punaviini-sipulikastiketta peruna-tilli-kroketeilla: hedelmäinen merlot on oiva kumppani. (Anna 25.9.2014)
Muokkaa Poista