Savia Viva Familia Tempranillo 2014

Espanja, KataloniaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitäyteläiset ja tanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 9.94 € (0.75 l)
  • [kuva: Savia Viva Familia Tempranillo 2014(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, tanniininen, puolukkainen, karpaloinen, mausteinen, tallinen
Rypäleet:
Tempranillo
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
2.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset ja tanniiniset punaviinit. Naudalle ja riistalle. Lampaalle, jos viinissä mausteisuutta. Hae viinit

HINTA

Hinta:
9.94 € ( 13.12 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.98 € -> 9.94 € (24.02.2020)
9.40 € -> 9.98 € (09.03.2018)
8.99 € -> 9.40 € (14.01.2018)
8.59 € -> 8.99 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
471587
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.05.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Penèdesin viinialue Koillis-Espanjassa Barcelonan kaupungin lähistöllä. Välimeri leudontaa ilmastoa. Valmistus: Viini kävi terästankeissa. Kypsytys: 6 kuukauden ajan käytetyissä ranskalaisissa ja unkarilaisissa tammitynnyreissä. 6 kuukautta pulloissa ennen myyntiinlaskua. Muuta: Savia viva tarkoittaa elämän mahlaa. Tuottaja: Parés Baltà on perheomisteinen viinitalo, jonka historia alkoi jo 1790-luvulla. Talolla on nyt 174 hehtaaria viinitarhoja viidellä eri tilalla, joita kaikkia viljellään luonnonmukaisin menetelmin.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
16.05.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Pares Balta

Näkymä Parés Baltàn Las Torres -viinitilan korkeimmalta kohdalta kaukaisuudessa siintävälle merelle on unohtumaton. Täällä on helppo antautua Penedèsin lumouksen valtaan. Parés Baltan viinitalo on perustettu jo vuonna 1790 ja se on edelleen perheyritys. Cusiné Carolin perheen viinitarhat sijoittuvat viiteen kylään noin 10 kilometrin päähän Välimerestä, Penedèsin vaihtelevaan maastoon, laaksoihin ja vuoristoon. Tarhat sijaitsevat hyvin vaihtelevasti eri korkeuksilla merenpinnasta, 176 – 749 metrin välillä ja lisäksi niiden välissä on korkeita kukkuloita, minkä ansiosta viinejä viljellään niin välimerellisessä kuin mannerilmastossakin sekä niiden välimuodossa. Parés Baltà viljelee neljäätoista eri rypälelajiketta. Huolellisilla valinnoilla he saavat aikaan luonteikkaita, suuria viinejä. Talvisin yli tuhat lammasta laiduntaa viiniviljelmillä, joten keinotekoista lannoitusta ei tarvita. Suurin osa Parés Baltàn tuotannosta on nykyisin luomutuotantoa.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Cavas Parés Baltà

Kommentit & arvostelut (5)

Maahantuojan tuotekuvaus

Savia Viva nimi kertoo ”elämän nesteistä”, jotka virtaavat köynnöksissä tuottaen rypäleitä ja välittäen Penedèsin maaperän luontaisen aromikkuuden rypäleisiin ja lopulta viiniin.

Savia Viva Tempranillo on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksussa voi aistia tummaa kirsikkaisuutta, luumua, mausteisuutta ja tyylikästä nahkaisuutta. Maku on täyteläinen ja maukas. Tummaa marjaisuutta täydentävät selkeät, mutta jo pyöreät tanniinit. Jälkimaku on tyylikkään mausteinen ja tamminen. Savia Viva Tempranilloa on kypsytetty kuuden kuukauden ajan ranskalaisissa (90%) ja unkarilaisissa (10%) toisen vuoden tammitynnyreissä.

Savia Viva Tempranillo on täyteläisessä maukkaudessaan mainio kumppani maanläheisille liharuoille, mausteiselle porsaalle, punaiseksi jätetylle naudan pihville, lampaan paahtopaistille ja hieman viilennettynä myös kanalle. Äläkä unohda, että espanjalaisen luonteensa vuoksi Savia Viva Tempranillo on luonteva runsaampien tapasten seuralainen! Juustoista sen seurassa viihtyy etenkin kypsempi Manchego.

Muut kommentit ( 4 )

Edullinen, lipittelyyn syksyllä, kun sade piiskaa ikkunaan. Pyörii lasissa yhtä mukavasti kuin villasukat jalassa. (Anna 29.9.2016)

    

"Elämän neste". Espanjalainen luomupunaviini on maanläheisten liharuokien kumppani. Viinin hinta-laatusuhde on erinomainen. (www.gloria.fi)

    

Tuoksu vahva kuten ensimakukin, hyvin suivaisa ote suusta! Pihviviini jollaisena myös sen nautin perjantai-illan iloksi. Viini tuki hienosti ruokaa, vankka maku jätti ruoalle tilaa antaen ruoan rungolle vahvat oksat. Huippukokemus varsin yllättäen koska kyse oli alle 10 euron viinistä. Puu kasvoi pihvin ja viinin liitosta täyteen mittaansa aterian loppuun.

    

Miellyttävän runsas tuoksu, jossa nahkaisuutta ja marjoja, vadelmaa. Maku on alkuun aika kuivan tanniininen ja suuta supistava, johon tosin turtuu aika nopeasti. Napakka hapokkuus ja kirsikka. Jossain määrin nuoren oloinen, mikä ilmenee jonkinlaisena keveytenä. Aion kokeilla tätä pippuripihville, tanniinien puolesta sopii ainakin siihen mainiosti. Ja hintahan tällä viinillä on hyvin sopusuhtainen ts. edullinen.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).