Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
NSCR
Sardane Banyuls Grand Cru 2006
RanskaMuut viinitValkoviinin makeus
Väkevät viinit
96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.
- 13.39 € (0.5 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Väkevät viinit
- Luonnehdinta:
- Tiilenpunainen, makea, viikunainen, kypsän kirsikkainen, suklainen, mausteinen, hennon mokkainen
- Rypäleet:
-
Grenache Noir, Grenache
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike. - Sokeria
- 100.00 g/l
- Hinta:
- 13.39 € ( 26.58 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Pakkauskoko:
- 0.5 l
- Alkon tuotenumero:
- 336666
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 15.11.2014.
- Alkoholi:
- 16 t-%
- Vuosikerta (nyt myynnissä):
- 2006
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- luonnonkorkki
- Energiaa:
- 140 kcal / 100ml
- Hapot
- 5.40g/l
- Erityistä:
- Jälkiruokaviini
- Lisätietoja:
- Tuotantoalue: Banyulsin viinialue Välimeren rannalla Espanjan rajalla. Kypsytys: Vähintään 30 kuukautta tammitynnyreissä. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein varastoituna yli 100-vuotiaaksi. Muuta: Etelä Ranskassa tuotetut banyulsit ovat väkevöityjä viinejä, jotka muistuttavat portviinejä. Sardane on katalonialaisen perinteisen kehätanssin nimi. Tuottaja: La Nouvelle Société de la Côte Radieuse (NSCR) on Etelä-Ranskan Roussillonissa sijaitseva viinitalo, joka on erikoistunut makeiden viinien valmistukseen.
- Tuotteen nimen selitykset:
- grand cru = Korkein ranskalainen viinitilan alueluokitus.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 25.09.2011
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
Väkevät viinit. Väkeviin viineihin on lisätty tislattua alkoholia. Alholiprosentti on 15-22 välillä. Väkevät viinit ovat yleensä aromikkaita ja sopivat jälkiruokana sellaisenaan tai ruuan samantyyppisen aromin kanssa.
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Piikivinen Saint-Véran
Miltä tuoksuu ja maistuu piikivinen valkoviini?
-
Blinit ja kuohuviinit
Happaman suolaiset ja rasvaiset blinit maistuvat kuohuviinien kanssa.
-
Crémant vs Samppanja
Voiko crémant päästä samppanjan tasolle?
-
Apothic Brew
Punaviiniä ja kahvia
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Alkon viinit tarjoushintaan
UUSI PÄIVITTYVÄ LISTA!
Kommentit & arvostelut (7)
Punajuuri-suklaafondant yhdistyy viinin paahteisen nahkaisiin aromeihin upeasti. (Viinilehti 7/2013)
Muokkaa PoistaKlassinen yhdistelmä: sukaa ja Banyuls. Ei voi mennä vikaan. Portviinimäinen Banyuls on upea elämys. Hanki jälkkäriviiniksi.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaValkosuklaan kanssa oli erinomainen yhdistelmä. Viini on kirkkaan punainen ja makea, mutta ei ällön makea. Siinä on laajahko kirjo erilaisia aromeja, marjaiset ehkä ensimmäisenä tulee mieleen. Tätä ostan uudestaankin.
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaSuklaan ja juustojen kanssa. Banyuls on portviinimäinen, todellisen herkkusuun jälkiruokaviini. (www.gloria.fi)
Muokkaa PoistaTuotantoalue on Banyulsin viinialue Välimeren rannalla Espanjan rajalla. Kypsytetty vähintään 30 kuukautta tammitynnyreissä. Tuottajan mukaan oikein varastoituna säilyy yli 100-vuotiaaksi. Etelä Ranskassa tuotetut banyulsit ovat väkevöityjä viinejä, jotka muistuttavat portviinejä. Sardane on katalonialaisen perinteisen kehätanssin nimi.
Muokkaa Poista"Maku on makea, pehmeän hapokas ja mansikkainen. Särmää tuo alkoholi ja runsas tammen käyttö. Syvyyttä taas antavat tummien marjojen ja suklaan aromit." (www.hs.fi, julkaistu 12.1.2012)
Muokkaa Poista"Heleä, mahonginvärinen viini, jonka tuoksussa on viikunaa, luumua, rusinaa, nekkua, tervaa ja kuivattua hedelmää. Maku on makea, paksu ja voimakas, siinä on pähkinää ja rusinaa." (Vuoden Viinit 2012. Sardane Banyuls Grand Cru 2006. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Väkevöidyt viinit, sarjassa 16 viiniä. www.vuodenviinit.com)
Muokkaa Poista