Santa Alicia Millantu

Chile, MaipoPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Kypsyneet vanhat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 19.89 € (0.75 l)
  • [kuva: Santa Alicia Millantu(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, mustaherukkainen, makean marjainen, tummakirsikkainen, kevyen mokkainen, tamminen, runsas
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Carmenère
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kypsyneet vanhat punaviinit. Eivät sovi ruokaviiniksi, koska aromit ovat herkkiä. Nautiskeluun sellaisenaan. Hae viinit

HINTA

Hinta:
19.89 € ( 26.39 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
443667
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 12.10.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2007
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat eri tarhoilla Maipon laaksossa: Cabernet Sauvignon Pirquessa, Cabernet Franc María Pinotssa ja Carmenere Melipillassa. Valmistus: Lajikkeet tehtiin viiniksi erikseen ja sekoitettiin vasta ennen pullotusta. Kypsytys: 70 % viinistä kypsyi 18–24 kuukautta tammitynnyreissä, joista yli puolet uusia. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 6–10 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Liikemies ja poliitikko Máximo Valdés perusti Andien juurella sijaitsevan viinitalon vuonna 1954. Nykyään talo kuuluu Bethia Group -liikeythymään. Talolla on 600 omaa tarhahehtaaria ja se käyttää myös sopimusviljelijöitä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
14.10.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Santa Alicia

Viinin tuottaa Santa Alicia, jonka Maximo Valdés perusti 1954. Viinilä kuuluu nykyään Bethia Groupiin, joka on Chilen kymmenen suurimman monitoimialayhtiön joukossa.Viinilä tuottaa vuosittain 3,5 miljoonaa litraa viiniä yli 50 maahan. Yksistään Maipossa ja Casablancassa yhtiöllä on viinitarhoja 600 hehtaaria. Vuonna 2007 Santa Alicia valittiin Englannissa vuoden viiniläksi Chilestä.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Santa Alicia

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Santa Alicia Millantu -viini on kunnianosoitus Chilen alkuperäiskansalle Mapucheille. Millantu-sana tulee Mapudungun kielestä ja tarkoittaa kultaista aurinkoa. Nimi kuvaa hyvin viinin kotipaikkaa Maipon laaksoa, jonka aurinko saa aikaan rypäleiden täydellisen kypsyyden.

Millantun rypäleet tulevat eri puolilta Maipon laaksoa. Cabernet Sauvignon kasvaa Pirquen alueella Maipon korkeimmilla alueilla 670 metrin korkeudessa. Cabernet Franc tulee Maipon lähinnä rannikkoa sijaitsevasta Maria Pintosta. Carménère taas tulee Maipon kuumimmalta alueelta Melipillasta. Rypäleet kerättiin tarhoilta käsin.

Viinin kolme lajiketta valmistetaan viinilässä erikseen. Sekoituksen jälkeen 70 prosenttia viinistä kypsyy 18-24 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tämän jälkeen viini kypsyy vielä 12 kuukautta pulloissa ennen myyntiin laskemista.

Santa Alicia Millantu on väriltään syvän rubiininpunainen sinertävällä vivahteella. Tuoksussa voi erottaa tummaa vahvaa marjaisuutta kuten kypsää mustaherukkaa, luumuisuutta, sekä paahtuneen tammen ja vaniljan aromeja. Maku on täyteläinen, mutta samalla tasapainoinen. Tumma herukkaisuus jatkuu myös maussa ja sitä täydentää tyylikkään tammituksen mausteisuus ja seetrisyys.Tanniinit ovat selkeät, mutta jo mukavasti pyöristyneet.

Viini on upea kumppani tyylikkäille, punertaviksi jätetyille liharuoille. Sen seurassa viihtyvät naudan fileet ja paistit, lammas, poro ja riista. Voit kokeilla sitä myös laadukkaan grillattavan kanssa. Älä myöskään unohda, että se sopii hienosti kypsille ja voimakkaille juustoille.

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).