Ruhtinatar

SuomiMuut viinit, puolimakeaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Hedelmä- ja aromatisoidut viinit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.59 € (0.75 l)
  • [kuva: Ruhtinatar(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Hedelmä- ja aromatisoidut viinit
Luonnehdinta:
Puolimakea, vähän hapokas, punaherukkainen, hennon mustikkainen
Sokeria
45.00 g/l

HINTA

Hinta:
12.59 € ( 16.79 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Hedelmä- ja aromatisoidut viinit. Hedelmä- ja aromatisoiduissa viineissä on jotain ylimääräisiä makuaineista, kuten marjaa tai hedelmää. Sopivat seurusteluun yleensä hyvin viilennettynä tai jälkiruokien kanssa.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
505597
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.12.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
muovisuljin
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
6.60g/l
Lisätietoja:
Raaka-aineet: Mustikat ja Ollimäen viinitilan punaherukat Valmistus: Viini kävi 4 kuukautta terästankeissa, joissa se myös kypsyi 4 kuukautta. Kuplat tehtiin lisäämällä viiniin hiilihappoa. Muuta: Viinillä on Joutsenlippu-tunnus, joka kertoo että se on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Tuottaja: Ollinmäen Viinitila on Sirpa ja Jukka Villasen vuonna 1995 perustama perheyhtiö.  Mikkelin Anttolassa sijaitseva tila tuottaa marja- ja hedelmäviinejä, siideriä, liköörejä ja tislattuja juomia. Vuosituotanto on noin 30 000 pulloa vuodessa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
16.09.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Ollinmäen Viinitila

Ollinmäen Viinitila sijaitsee luonnonkauniissa etelä-savolaisessa maisemassa Anttolassa. Tilalla on harjoitettu puutarhaviljelyä jo 1920-luvulta alkaen. Vuodesta 1995 on Ollinmäen Viinitilalla Anttolassa valmistettu marja- ja hedelmäviinejä. Tilalla on yhdistetty kotimaiset marjat, keskieurooppalainen viininvalmistustaito, sekä aimo annos suomalaista pioneerihenkeä.

Viinit valmistetaan suomalaisista marjoista ja hedelmistä. Runsas valikoima ruoka- ja seurusteluviineiksi sopivia puna- ja valkoviinejä. Tilaviinien lisäksi tilalla valmistetaan liköörejä ja tisleitä.

Tilan nykyinen isäntäpari Sirpa ja Jukka Villanen jatkavat perinteitä jalostamalla marjat tilaviineiksi, likööreiksi ja viinoiksi. Kiinnostus viinien valmistukseen alkoi harrastuksesta. Kun laki 1995 mahdollisti tilaviinien valmistuksen ja myynnin Villaset lähtivät hakemaan ammattioppia Keski-Euroopasta, jossa on vanhastaan valmistettu marjaviinejä rypäleviinien rinnalla. Ollinmäen vanha luonnonkivistä rakennettu linnamainen navetta toimii nyt viinikellarina, -tupana ja ravintolana.

Kansallisromanttiset nimet viineille on löydetty Kantelettaresta. Puntun Paavo, Myllärin Matti, Hentun Liisa sekä paljon muuta nautisketavaa viinikulttuurin ystävien iloksi. Talon uusin tuote Ruhtinatar-kuohuviini on valmistettu punaisista viinimarjoista. Nimensä kupliva juoma on saanut Anttolan Hovin ruhtinattaren Natalia Demidoffin mukaan.

Ollinmäen vanha luonnokivistä rakennettu linnamainen navetta toimii nyt viinikellarina, myymälänä ja ravintolana. Viinituvasta voit seurata viininvalmistusta. Myymälästä saat kotiin ja tuliaisiksi tilaviinejä, joita ei ihan joka päivä tule siemailtua. Lisäksi myynnissä on viinipohjaisia hyytelöitä ja salaattin kastikkeita sekä lahjapakkauksia.

Lähde: http://www.ollinmaenviinitila.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Ollinmäen Viinitila

Kommentit & arvostelut (1)

Jälkiruokaviiniksi jälkiruualle: karpalosemifreddo, kinuskia ja marenkia. (Viinilehti 7/2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).