Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut

Etelä-AfrikkaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 17.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (3)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, vadelmainen, kypsän punaherukkainen, hennon paahteinen
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
6.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
17.98 € ( 23.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.69 € -> 17.98 € (26.03.2024)
16.99 € -> 17.69 € (07.01.2024)
16.68 € -> 16.99 € (01.06.2021)
16.49 € -> 16.68 € (08.01.2021)
16.19 € -> 16.49 € (24.02.2020)
15.99 € -> 16.19 € (13.01.2019)
15.71 € -> 15.99 € (09.03.2018)
15.30 € -> 15.71 € (14.01.2018)
14.99 € -> 15.30 € (21.03.2017)
Hinta-laatusuhde:
QPR: 4.81QPR
QPR parhaat:
Kuohuviinit 15-20 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
520977
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Länsi-Kapmaan alueella, missä ilmasto on merituulten viilentämä. Pinot Noir -rypäleet kasvoivat 320 metrissä punaisessa maassa, Chardonnay 100–200 metrissä. Valmistus: Perusviinin käyminen viileissä terästankeissa, käytössä myös happoja pehmentävä maitohappojälkikäyminen. Toinen käyminen perinteisellä menetelmällä pulloissa, joissa myös 2 vuoden sakkakypsytys. Tuottaja: Cave Pongrácz on osa JC Le Roux'n viinitaloa, joka on Etelä-Afrikan johtavia kuohuviininvalmistajia. Le Roux kuuluu edelleen suureen eteläafrikkalaiseen Distell-alkoholijuomataloon.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
29.07.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (12)

Maahantuojan tuotekuvaus

Pongrácz Rosé ihastuttaa romanttisella sävyllään sekä eleganteilla aromeillaan - se on todellinen taidonnäyte etelä-afrikkalaisten roseekuohuviinien upeassa joukossa!

Pongrácz Rosé on valmistettu klassisella Méthode Cap Classique - menetelmällä ja se on yksi Etelä-Afrikan arvostetuimmista kuohuviineistä. Pongracz Rosén suutuntuma on pehmeän kupliva ja se hurmaa raikkaan marjaisella maullaan, josta voi aistia mm. karhunvatukkaa. Kuohuviinin on valmistanut kokenut viinintekijä Elunda Basson, joka on yksi harvoja naisviinintekijöitä maailmassa.

Pongracz Rosé on erinomainen valinta alkumaljaksi tai seurustelujuomaksi juhlahetkiin. Se sopii loistavasti myös raikkaiden salaattien sekä kala- ja äyriäisruokien kumppaniksi.

Pongrácz-viinien nimi tulee unkarilaiselta aatelismieheltä Desiderius Pongráczilta, joka onnistui pakenemaan Etelä-Afrikkaan Unkarin kansannousun aikana 1956. Etelä-Afrikassa hänestä tuli arvostettu viininviljelykonsultti ja viinikirjailija, ja hän onkin jättänyt lähtemättömän jälkensä Etelä-Afrikan viininviljelykulttuuriin.

Väri: Hennon lohenpunainen
Tuoksu: Sitruksinen ja hennon kirsikkainen
Maku: Erittäin kuiva, hennon paahteinen ja sitruksinen. Mausta voi aistia myös vadelmaa, karhunvatukkaa ja kypsää punaherukkaa.
Alue/Luokitus: WO Western Cape

Muut kommentit ( 11 )

Metsämansikkainen, mausteinen, paahteinen ja karviaismainen nenä. Nautittavan pehmeä ja suuntäyttävä. Vuohenjuusto-mansikkasalaatti. 14/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 6/2018)

    

"Heleän vaaleanpunaisen viinin avoimesta ja tyylikkäästä tuoksusta löytyy kypsää hedelmää, kypsiä punaisia marjoja ja hentoa paahteisuutta. Runsas ja tuoksua seuraileva maku on kuiva, sopivan hapokas ja tasapainoinen. Viinillä on hyvä rakenne ja pitkä jälkimaku." (Vuoden Viinit 2017. Pongrácz Méthode Cap Classique Rosé Brut. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 19: Kuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli. www.vuodenviinit.fi)

    

"Vaaleanpunaisen viinin intensiivisestä ja houkuttelevasta tuoksusta löytyy kypsää omenaa, kypsiä marjoja ja hentoa paahteisuutta. Runsas maku on kuiva, sopivan hapokas ja tasapainoinen. Tuoksun elementit löytyvät myös mausta luoden tasapainoisen, herkullisen kokonaisuuden." (Vuoden Viinit 2016. Pongrácz Rosé Brut. Sijoitus: Kulta. Sarja 19: Kuohuviinit, hinta yli 13 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Juusto-viini-pari: Aamulehti suosittelee Brie-juustolle. (Aamulehti 24.12.2015)

    

Väri on kauniin tummahkon lohenpunaisen värinen. Tuoksu on mansikkainen, karpaloinen ja punaherukkainen sekä paahteinen. Suussa marja-aromi pysyy etulinjassa, eikä horju hetkeäkään viinin valuessa kitalaen kautta nieluun. Tarkoitukseensa alkumaljaksi oivallinen, mutta toimii myös pienten syötävien kanssa mainiosti. Lue koko juttu: pullonhenki.blogspot.fi

    

Tämän hintaluokan viiniksi maku on yllättävän vaisu, lyhyt, melkein siiderimäinen. Mieleen tulee myös mansikkabooli. Toisaalta viini on erittäin helppo juoda, sopii hapokkuutta vierastaville. Hinta/laatu: 2 tähteä.(ruoka.ts.fi, julkaistu 7.12.2012)

    

Tosi hyvä kuohuva ihan melkein ja mihin vain tilaisuuteen. Kuivuus tuntuu mutta ei kipristä kieltä aivan rullalle. Salaatille myös suosittelisin, rosee on kälee :)!!!

    

Oikein miellyttävän pehmeähappoinen ja paahteinen kuohari, jonka kuplat poreilevat kivasti kielen päällä. Laadukas viini, joka tyylinsä puolesta sopii kesäisille salaateille ja roseena tuo juhlatunnelmaan väriä ja hauskuutta. Suosittelen lämpimästi. Tähän ei voi pettyä.

    

Hyvä, kuiva maku, jossa mukavasti leipämäistä paahteisuutta ja punaisia marjoja, erityisesti vadelmaa. Melko täyteläinen ja hapokaskin. Laatu yllätti, neljä tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 9.8.2012)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).