Parducci Deep Roots White

Yhdysvallat, Kalifornia, North CoastValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.73 € (0.75 l)
  • [kuva: Parducci Deep Roots White(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, trooppisen hedelmäinen, persikkainen, sitruksinen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Viognier, Muscat Canelli, Friuliano
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.73 € ( 15.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
547337
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.01.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.20g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat Mendocinon viinialueelta Pohjois-Kaliforniasta. Tarhat sijaitsevat noin 40 kilometrin päässä valtamerestä. Valmistus: Viini kävi ja kypsyi terästankeissa. Tuottaja: Parducci Wine Cellars, viinitila joka perustettiin vuonna 1932. Vuodesta 2004 lähtien tila on Tom & Tim Thornhillin ja Paul Dolanin omistuksessa. Tila keskittyy osin luomu- ja biodynaamiseen viljelyyn. Talolla on 37 hehtaaria tarhoja ja se käyttää myös sopimusviljelijöitä. Tilalla on Carbon Neutral –sertifikaatti.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
12.07.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Parducci Wine Cellars

Jo kauan ennen kuin vihreät arvot nousivat päivittäisiksi puheenaiheiksi, Tom Thornhill, Tim Thornhill ja Paul Dolan asettivat tavoitteekseen perustaa poikkeuksellisen ympäristöystävällisen viinitilan. He uskoivat kestävään kehitykseen perustuvien viljelymenetelmien tuovan terveemmän kasvuympäristön, ja lopulta laadukkaampia rypäleitä ja parempaa viiniä. Tänään Parduccin viinitila on yksi ympäristöasioiden ylivoimaisista edelläkävijöistä. Tila on mm. Carbon Neutral –sertifioitu, kaikki omat tarhat ovat biodynaamisesti tai luonnonmukaisesti viljeltyjä, materiaalit kuten pakkaukset yms. hankitaan lähialueiden yrityksiltä, sähkö on 100% vihreää ja vesi puhdistetaan ja kierrätetään omin voimin.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Parducci Wine Cellars

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Rypäleet tähän aromaattiseen viiden rypälelajikkeen viiniin tulevat Mendocinon viinialueelta Pohjois-Kaliforniasta. Tarhat sijaitsevat noin 40 kilometrin päässä valtamerestä.

Viini on käynyt ja kypsynyt terästankeissa, jotta aromaattisuus ja raikkaus saataisiin säilytettyä viinin maussa mahdollisimman hyvin. Tuoksussa ja maussa on herkullisia eksoottisia hedelmiä, joita tasapainottaa miellyttävä hapokkuus.

Tämä viini on aromaattisuutensa ja raikkautensa vuoksi mainio kumppani moneenkin tarkoitukseen: aperitiiviksi, kala- ja äyriäisviininä, erityisesti kesäiset raikkaat salaatit ovat omimmillaan tämän viinin kanssa.

Lehdistömaininnat: HS / Jouko Mykkänen: 'Herkullinen loppukesän viini sopii erityisesti lähikasvisten kanssa salaateissa'

Muut kommentit ( 2 )

Lempeää ja hapokasta Yhdysvalloista, punalihaisen kalan kumppaniksi. (www.gloria.fi)

    

2009: Hiilineutraalisti tuotettu viini on sekoitus hapokkaita ja aromikkaita lajikkeita. Kuiva mutta kalifornialaiseen tyyliin runsaan hedelmäinen ja täyteläinen. (www.hs.fi, julkaistu 4.8.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).