Notas de Guarda Carmenère

Chile, RapelPunaviini, erittäin täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 20.10 € (0.75 l)
  • [kuva: Notas de Guarda Carmenère(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Erittäin täyteläinen, keskitanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkahilloinen, luumuinen, kevyen yrttinen, tyylikkään tamminen, rodukas
Rypäleet:
Carmenère (95 %), Cabernet Sauvignon (5 %)
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
20.10 € ( 26.67 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
495147
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 07.04.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat 5 hehtaarin alalla Colchaguan laakson keskiosassa. Köynnökset olivat 20–30-vuotiaita. Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin ja niitä uutettiin viileässä ennen käymistä. Kypsytys: Viini kypsyi 12–14 kuukautta tammitynnyreissä, joista puolet uusia. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 10–12 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Santa Helenan viiniliike on perustettu vuonna 1942. Alueensa suurimpiin viinintuottajiin kuuluva Santa Helena sijaitsee San Fernandossa Colchaguan laaksossa. Liikkeellä on 300 omaa tarhahehtaaria ja se käyttää myös sopimusviljelijöitä. Talon omistaa VSPT Wine Group.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
19.08.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña Santa Helena

Santa Helena on läsnä kaikilla viljelysalueilla Colchaguan laaksossa, ollen myös yksi ensimmäisistä rannikkoalueen viljelysmaan hyödyntäjistä. Päätila sijaitsee San Fernandon kartanolla, jossa on noin 90 hehtaaria yrityksen omaa viinitarhaa.

Korkealla lähellä Andeja sijaitsevat Cabernet Sauvignonin pääviljelysalueet. Tämä viinitarha on eittämättä suurin yksittäinen vanhoja köynnöksiä yhä kasvattava alue Chilessä, joka tuottaa edelleen ensiluokkaisen laadukasta satoa.

Colchaguan keskialueen ilma on huomattavasti lämpimämpää kuin muualla laaksossa. Tämän ilmaston suosimat viljelysrypäleet ovat Carmenère, Syrah, Petit Verdot ja Malbec.

Rannikkoalueella lähellä Paredonesin kylää Santa Helenalla viljellään puolestaan Sauvignon Blancia ja Pinot Noiria. Humboldtin virta tuo alueelle viileää ilmaa vaikuttaen olennaisesti tarhojen rypäleistä valmistettujen viinien monipuolisiin aromeihin, makuihin ja mineraalisuuteen.

Colchagua-laakson viiniviljelmät saivat varsinaisesti alkunsa 1870-luvulla, kun ensimmäiset Bordeaux'n alueelta tuodut ranskalaiset viiniköynnökset istutettiin laakson hedelmälliseen maaperään. Laakso sijaitsee Tyynen Valtameren ja Andien välissä 130 kilometriä etelään pääkaupunki Santiagosta.

Santa Helena on ollut ensimmäisiä chileläisiä viinimerkkejä Suomen markkinoilla ja edelleen se on yksi Suomen ostetuimmista viinimerkeistä. Santa Helenan pääviinintekijä Matias Rivera on valittu Chilessä vuoden viinintekijäksi.

Lähde: http://www.santahelena.cl

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Santa Helena

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Huom! Rajoitettu 2000 plon erä.
Väri: Tummanpunainen
Tuoksu: Runsaan mausteinen
Maku: Muhkean hedelmäinen

Mausteinen ja muhkean hedelmäinen punaviini tummille liharuuille
Tummanpunainen viini on kuin luotu kulman takaa kurkkivaa syksyä ajatellen, sillä sen runsas mausteinen tuoksu sekä muhkean hedelmäinen maku tuovat kaivattua lämpöä lyheneviin päiviin. Chilen Colchaguan laaksossa syntynyt rehevä viini kannattaa korkata miehekkään t-luupihvin tai murean välikyljyksen seuraan. Notas de Guarda on myös persoonallinen valinta esimerkiksi aasialaisittain maustettujen porsaankyljysten kaveriksi. Jotta intensiivisen punaviinin kaikki aromit saavat mahdollisuuden herätä henkiin, Notas de Guarda kannattaa dekantoida hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Muut kommentit ( 3 )

2010: Mihin tarvitaan 20 euron carmenerea? 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2012)

    

Upea tuoksu, jonka perusteella odotinkin saavani suuntäydeltä aitoa makua enkä pettynyt. Lähes veretseisauttava täyteläisyys, tanniinit kohdillaan ja sopii sekä ruoallisesti että ihan nautiskellen hörpättäväksi. Suosittelen niin lämpimästi kynttilänvaloon.

    

Huumaava tuoksu iskee nenään vaffasti. Todella muheva ja runsas maku, joka on savuinen, makean paahteinen, lähes hyytelömäinen täyteläisyys. Suun täyttää nuorekas, mutta aika miellyttävä tanniinisuus. Upea ruokaviini. Ehdottomasti hyötyy kypsytyksestä. Tätä kyllä siemailee yhä pimenevissä syysilloissa ihan lämpimikseenkin. Upea chileläistyyppinen viini. Tätä oli ainakin Tampereen Stockan Alkossa useita pulloja. Huomaa rajoitettu saatavuus.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).