Masi
Masi tuottaa ensiluokkaisia viinejä, joiden tyyli on moderni mutta juuret vahvasti perinteissä. Valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat pääasiassa alueidensa alkuperäisiä lajikkeita. Niiden käsittelyssä käytetään perinteisiä menetelmiä kuten appassimento-murskausta ja fermentointia kahteen kertaan, yhdistettynä nykyaikaisiin tekniikoihin. Lopputuloksena jokainen viini saa yksilöllisen luonteen, vaikka kaikkia yhdistää alueensa tunnistettava tyyli.
Yrityksen nimi on peräisin Vaio dei Masin viinitarhasta, joka sijaitsee Negrarin laaksossa Valpolicellan klassisella viljelysvyöhykkeellä. Se oli ensimmäinen Boscanin perheen, Masin perustajien, 1770-luvulla itselleen hankkima viinitarha. Yritys on kasvattanut kokoaan sittemmin yritysostoilla, joissa on pidetty tärkeimpinä kriteereinä maaperän sijainnin ja laadun lisäksi myös historiallisia arvoja. Viimeisten vuosien aikana yritys on kehittänyt viinejään lisäksi Venetsian sekä Toscanan alueilla ja jopa Argentiinassa.
Masi on osallinen myös Valpolicellan kaikkein historiallisesti merkittävimmän viljelysalueen hallinnoinnissa. Alue on kuulunut aikanaan aateliselle Serego Alighierin suvulle, joka polveutuu runoilija Danten sukujuurista vuodesta 1353 lähtien. Masi tuottaa viiniä myös Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä Argentiinan Tupungatossa.
Soave ja Valpolicella pöytäviinien lisäksi Masi taitaa alueensa edelläkävijänä myös kuivatuista rypäleistä valmistettujen AppaXXImento®, Recioto ja Amarone viinien valmistuksen. Masin viinit ilmentävät maailman johtavaa kuivatuista rypäleistä valmistettujen viinien osaamista, sillä jo vuodesta 1958 Masi on ollut luomassa tarhaviinien käsitettä Italiassa ”palsta-Amaroneillaan”. Vuonna 1964 päivänvalon näki ensimmäinen Ripasso-menetelmällä valmistettu viini Masi Campofiorin. Masi jatkokehitti myöhemmin Ripasso mentelmästä oman AppaXXImento® -kaksoiskäymismenetelmän. Osoituksena Masin merkityksestä Amarone viinien maailmanmaineelle, Masin omistaja Sandro Boscaini johtaa Amaronen ainutlaatuisuutta vaalivaa, Famiglia dell'Amarone –yhdistystä.
Lähde: http://www.masi.it, www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Masi Agricola
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus:
Lajikkeet Refosco ja Raboso muodostavat viinin selkärangan. Molemmat lajikkeet ovat paikallisia Venetolaisia. Rypäleet tulevat pääosin Friulin alueelta ja sekoitus on melko harvinainen. Corvina tuo viiniin väriä, aromikkuutta aja makua ja Raboso Veronese tuo sekoitukseen tanniineja, rikkautta ja eloisuutta. Viini on kypsynyt 10 kk suurissa tammitynnyreissä ja osa viinistä pienissä mm Allier-tynnyreissä. Raikas, hedelmäisen leppoisa viini, jonka miellyttävä hapokkuus antaa sille runkoa myös ruokaviiniksi.
Kirkas punainen ja intensiivinen väri. Tuoksu on runsas, kypsä ja herkkä ja taustalla häämöttää vanilja. Maku on keskitäyteläinen, aromikas ja pehmeä. Viini joka lunastaa lupauksensa joka tilanteessa.
Yleisviini "joka käyttöön". Seisovaan pöytään ja ravintolan yleisviiniksi.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 0 )