Masi
Masi tuottaa ensiluokkaisia viinejä, joiden tyyli on moderni mutta juuret vahvasti perinteissä. Valmistuksessa käytetyt rypäleet ovat pääasiassa alueidensa alkuperäisiä lajikkeita. Niiden käsittelyssä käytetään perinteisiä menetelmiä kuten appassimento-murskausta ja fermentointia kahteen kertaan, yhdistettynä nykyaikaisiin tekniikoihin. Lopputuloksena jokainen viini saa yksilöllisen luonteen, vaikka kaikkia yhdistää alueensa tunnistettava tyyli.
Yrityksen nimi on peräisin Vaio dei Masin viinitarhasta, joka sijaitsee Negrarin laaksossa Valpolicellan klassisella viljelysvyöhykkeellä. Se oli ensimmäinen Boscanin perheen, Masin perustajien, 1770-luvulla itselleen hankkima viinitarha. Yritys on kasvattanut kokoaan sittemmin yritysostoilla, joissa on pidetty tärkeimpinä kriteereinä maaperän sijainnin ja laadun lisäksi myös historiallisia arvoja. Viimeisten vuosien aikana yritys on kehittänyt viinejään lisäksi Venetsian sekä Toscanan alueilla ja jopa Argentiinassa.
Masi on osallinen myös Valpolicellan kaikkein historiallisesti merkittävimmän viljelysalueen hallinnoinnissa. Alue on kuulunut aikanaan aateliselle Serego Alighierin suvulle, joka polveutuu runoilija Danten sukujuurista vuodesta 1353 lähtien. Masi tuottaa viiniä myös Bossi Fedrigottin tarhoilla Trentinossa sekä Argentiinan Tupungatossa.
Soave ja Valpolicella pöytäviinien lisäksi Masi taitaa alueensa edelläkävijänä myös kuivatuista rypäleistä valmistettujen AppaXXImento®, Recioto ja Amarone viinien valmistuksen. Masin viinit ilmentävät maailman johtavaa kuivatuista rypäleistä valmistettujen viinien osaamista, sillä jo vuodesta 1958 Masi on ollut luomassa tarhaviinien käsitettä Italiassa ”palsta-Amaroneillaan”. Vuonna 1964 päivänvalon näki ensimmäinen Ripasso-menetelmällä valmistettu viini Masi Campofiorin. Masi jatkokehitti myöhemmin Ripasso mentelmästä oman AppaXXImento® -kaksoiskäymismenetelmän. Osoituksena Masin merkityksestä Amarone viinien maailmanmaineelle, Masin omistaja Sandro Boscaini johtaa Amaronen ainutlaatuisuutta vaalivaa, Famiglia dell'Amarone –yhdistystä.
Lähde: http://www.masi.it, www.winestate.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Masi Agricola
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Veneton alueen perinteinen lajike, Garganega yhdistettynä Pinot Grigio-ja Pinot Biancon kanssa antaa tyylikkään ja rikkaan hedelmäisen yhdistelmän. Rypäleet ovat kotoisin pääosin Friulin alueelta, "Stra del Milionen" tilalta. Käyminen mahdollisimman viileässä viinin raikkauden takaamiseksi. Lajikkeet vinifioidaan erikseen ja sekoitetaan vasta ennen pullotusta. Garganega kypsyi terästankeissa ja Pinot Grigio sekä Pinot Bianco tammitynnyreissä 3-4 kk ennen sekoitusta ja pullotusta tuoden hieman syvyyttä viiniin.
Väri vaalean oljenkeltainen. Raikkaassa tuoksussa omenaa ja greippiä. Maku on kuiva ja raikas ja siinä aistii omenaista hapokkuutta, mutta myös kermaisuutta. Jälkimaku on yllättävänkin pitkä ja eloisa. Erinomainen hinnan ja laadun suhde.
Erinomainen aperitiivi ja hyvä yleisviini laseittain myytäväksi, seurusteluun ja seisovaan pöytään herkkyytensä takia miellyttävä kevyille ruoille mutta hapokkuutensa ansiosta pärjää voimakkaillekin kalaruoille ja vaalealle lihalle.
Lähde: Winestate Oy
Muut kommentit ( 1 )
Parsarisotto: Viinin tuoksussa voi erottaa omenaa, sitrusta, päärynää ja mausteita. Maku on kuiva, raikas ja eloisan hapokas. Oivallinen valinta keväiselle parsarisotolle. (K-RuokaPirkka, huhtikuu 2013)
Muokkaa Poista