Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
TARJOILUEHDOTUS: Viini sopii kumppaniksi lihapadoille, riistaruoille ja pastoille.
VÄRI: Purppuranpunainen
TUOKSU: Tummaa luumua, kirsikkaa, aavistus mustikkaa ja mausteita.
MAKU: Maku myötäilee tuoksun aromeja; tummaa luumua, kirsikkaa ja mausteita.
Viini on kypsytetty 5 kuukautta terästankeissa ja 2 kuukautta tammitynnyreissä ja se on valmistettu lisäämättä sulfiitteja, joiden määrä tuotteessa ei ylitä 10 mg/l, joka on luonnollinen käymisprosessin seuraamus. Viini on myös vegaani eli valmistusprosessissa ei ole käytetty eläinproteiineja.
Muut kommentit ( 3 )
Kevyen tanniininen, kirsikkainen, pizza- ja pastaviini. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 13/2015)
Muokkaa PoistaTästä viinistä arvio Viinikartan blogissa: Sulfiititon punaviini LaSelva Privo
Janne Putkonen
Muokkaa PoistaRikin puuttuminen maistuu kahdella tavalla. Ensinnäkin viinin maku on pehmeä, sillä rikin seurauksena viineissä on hiukan pistävä maku. Lisäksi tämä viini on jo hieman kehittynyt, mikä on tyypillistä nuorillekin rikittömille viineille. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 2.10.2104)
Muokkaa Poista