Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Tiilenpunainen, kultaan vivahtava.
Tuoksu: Runsaan hedelmäinen, hieman mausteinen.
Maku: Makea, runsaan pehmeä, kuivattuja hedelmiä.
Ruokasuositus: Jälkiruoat, sinihomejuustot.
Alue/luokitus: Etelä-Australia, Barossa.
Viinin käyminen lopetetaan halutussa makeusasteessa lisäämällä siihen laadukasta brandiä. Rypäleiden puristuksen ja viinin kirkastuksen jälkeen, viiniä tammikypsytetään välttämällä kuitenkin mainittavaa tammen aromin välittymistä viiniin. Viini valmistetaan solera-menetelmällä, jotta viinin laatu voidaan pitää erinomaisena vuodesta toiseen. Grant Burge Aged Tawnya on kypsytetty keskimäärin kuusi vuotta.
Lähde: SkyCellar
Muut kommentit ( 1 )
Väriltään kuin konjakkia. Hyvin monimuotoinen tuoksu: kuin siirappia. Tosi makea maku, rusinainen, hyvin pitkä jälkimaku.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista