Jaillance
Jaillance on osuuskunta, joka on perustettu vuonna 1950 ja se tunnetaan laadukkaista kuohuviineistään. Jaillance on ollut luomutuotannon edelläkävijä jo yli kahdenkymmen vuoden ajan. Nykyään sen tuotannosta luomua on 12 %. Tuottaja sai myös ensimmäisenä Ranskassa kuohuviineilleen AOP-laatuluokituksen, joka säätelee tiukemmin viinin alkuperää, tuotantoa ja laatua.
Lähde: www.norex.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Jaillance
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Clairette de Die –appelaation viinitarhat sijaitsevat 700 metrin korkeudessa aurinkoisessa Drôme-laaksossa, Dien kaupungin ympäristössä Rhônesta itään. Alueella on tuotettu viiniä jo Rooman vallan ajoista. Clairette de Die -kuohuviinit onkin tunnettu jo ennen samppanjaa.
Grande Tradition Clairette de Die on valmistettu perinteisellä méthode ancestrale -menetelmällä. Se on ensimmäinen tapa tuottaa kuohuviinejä. Runsaasti sokeria sisältävä perusviini käy kuohuviiniksi pulloissa hyvin alhaisessa lämpötilassa. Tällä metodilla tuotetut kuohuviinit ovat makeita, kevyitä ja vähäalkoholisia. Grande Tradition Clairette de Die on tuotettu Muscat-rypäleistä.
Viini on väriltään kirkkaan kullankeltainen. Kuplat ovat eloisat. Muscat tuo tuoksuun eksoottista hedelmäisyyttä, kukkaisuutta ja tyylikästä rusinaisuutta. Maku on makea, mutta samalla kevyt ja tasapainoinen. Viini jättää suuhun raikkaan ja tyylikkään jälkimaun.
Grande Tradition Clairette de Die on tyylikäs aperitiivi ja seurustelujuoma. Ruoan kanssa yhdistettäessä se tukee hienosti tulisia ja aasialaistyyppisiä ruokia. Jälkiruokajuomana se on mainio kumppani marjaisten ja suklaisten jälkiruokien kanssa. Kokeile sitä myös nautiskeluun mansikoiden kanssa.
Lähde: Norex Spirits
Muut kommentit ( 1 )
Hauskan aromikkuutensa kanssa mainio juoma aivan jääkylmänä tarjoiltuna mustikkaherkulle. (www.hs.fi, julkaistu 18.7.2013)
Muokkaa Poista