Marchesi de Frescobaldi
Frescobaldin suvun juuret ovat syvällä Firenzen kulttuurihistoriassa jo 1000-luvulta alkaen. Frescobaldin perhe on tuottanut viiniä 30 sukupolven ajan 1300-luvulta alkaen. Historiallinen suku aloitti ensin kauppiaina ja liikemiehinä, mutta on jo keskiajalta omistautunut Toscanan viinialueelle ja rypäleille. Suku omistaa yhdeksän viinitilaa – yhteensä 1200 hehtaaria – joista tunnetuimmat ovat Pomino, Nipozzano ja Poggio a Rèmole. Lisäksi perheellä on Castelgiocondon viinitila Montalcinossa. Frescobaldin suvun juuret ovat syvällä Firenzen kulttuurihistoriassa jo 1000-luvulta alkaen. Suvussa on vaikuttanut monia tunnettuja arkkitehtejä ja runoilijoita kuten Dino Frescobaldi. Suvun valmistamia viinejä on tarjottu Vatikaanissa sekä legendaarisen Englannin kuninkaan Henrik VIII:n hovissa 1500-luvulla.
Lähde: Viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Marchesi de Frescobaldi
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Täyteläinen uutuus arvostetulta Frescobaldin viinitalolta, jonka historia ulottuu yli 900 vuoden päähän.
TARJOILUEHDOTUS: Erinomainen viini pappardelle-pastasta valmistetuille annoksille, joissa esimerkiksi lisänä pienriistakastike, tai muu punainen lihakastike sekä lihapadoille.
VÄRI: Intensiivinen, rubiininpunainen.
TUOKSU: Tuoksussa aistii hedelmäisyyttä, kirsikkaa, karhunvatukkaa sekä orvokkia ja lopussa aavistuksen suklaata ja mausteista pippurisuutta.
MAKU: Täyteläinen päättäväinen maku, raikas, mutta yhtä lailla pehmeä ja lempeä. Notkeat tanniinit, jotka ovat tyyppilliset tämän alueen viineille. Maussa hapankirsikkaa, viikunaa, nahkaa ja mausteita. Pitkä jälkimaku.
TARINA: Viiniä kypsytetään 12 kuukautta pienissä tynnyreissä ja tämän jälkeen vielä neljä kuukautta pullossa ennen markkinoille laskua. Campo ai Sassi Rosso di Montalcino on tyyliltään samankaltainen viini kuin Brunello, mutta modernimmalla vivahteella. Viini on valmistettu samasta rypälelajikkeesta, Sangiovesestä, mutta viinissä käytetyt rypäleet on poimittu nuoremmista köynnöksistä.
Muut kommentit ( 1 )
Grilliruuille, maksalle ja pihveille. Lisukkeiksi sopivat etenkin yrtit, vihreät kasvikset ja herkkusienet, sillä viinin hapokas ja maanläheinen maku tukee ruuan aromeja. (Aamulehti 17.7.2014)
Muokkaa Poista