Erath Oregon Pinot Gris

Yhdysvallat, OregonValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Erath Oregon Pinot Gris(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, hennon yrttinen
Rypäleet:
Pinot Gris (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
6.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja hapokkaat valkoviinit. Kevyille ja tuoreille kala- ja äyriäisruuille. Vaalea kala. Kesäiset, raikkaat salaatit ja ja noutopöydät. Tilli ja uudet perunat. Antipasto. Kasvisruoka. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.49 € ( 19.19 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
517667
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 20.05.2012.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2008
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Erath

Dick Erath on yksi Oregonin viinituotannon alkuunpanijoista. Alun perin San Franciscosta kotoisin oleva Dick valmisti ensimmäiset viininsä vuonna 1960 kotinsa kellarissa Burgundin Pinot Noir -viinien innoittamana ja ryhtyi tutkimaan mahdollisuuksia samantyylisten viinien valmistukseen kotiseudullaan. Dick matkusti kotinsa ja Oregonin väliä säännöllisesti ja intensiivisten maaperä- ja ilmastotutkimusten avulla löysi haaveilemansa tarhat 1967 Willametten laaksosta.

Ensimmäiset istutukset Erathin tarhoille tehtiin 1970 ja ensimmäinen vuosikerta julkaistiin vuonna 1972. Lanseerauksestaan lähtien Erath-viinit keräsivät asiantuntijoiden huomion ja huhu kiinnostavista Oregonin Pinot Noir -viineistä alkoi levitä. Erathin tuotevalikoima käsittää viinejä Pinot Noir, Pinot Grigio, Riesling, Gewurztraminer, Pinot Blanc sekä Dolcetto rypäleistä. Tuotanto rajoittuu 65000 laatikkoon joka allokoidaan tarkasti yhteistyökumppanien kesken ympäri maailman.

Lähde: www.winestate.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Erath

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Herkullinen Pinot Gris on kuulunut Erathin tuotevalikoimaan -80 luvulta lähtien. Viini valmistetaan korostaen Pinot Gris-rypäleille tyypillisiä runsaan hedelmäisiä vivahteita. Raikkaan hapokkuuden ja herkullisen hedelmäisyyden yhdistelmä aikaansaadaan yksinkertaisella ja suoraviivaisella tekniikalla; alkoholikäyminen tapahtuu terästankeissa matalassa lämpötilassa, viinin malolaktinen käyminen (maitohappokäyminen) estetään ja kypsytyksessä ei käytetä tammea.

Väriltään oljenkeltainen, keskisyvä. Tuoksussa herkullisia kukkien, trooppisten hedelmien sekä vihreän omenan vivahteita. Maku on kuiva, runsas hedelmäisyys tekee suutuntumasta pehmeän ja raikas hapokkuus tasapainottaa kokonaisuuden erinomaisesti.

Tämä viini sopii erinomaisesti aperitiiviksi tai pienten naposteltavien kanssa nautittavaksi seurustelun lomassa. Parhaimmillaan se on aromikkaiden alkuruokien sekä vaaleaa lihaa tai kalaa sisältävien pääruokien kumppanina.

Muut kommentit ( 2 )

Vaalea, makea tuoksu. Maku tasainen ja omenainen, greippinen jälkimaku, mikä tuo pientä kitkeryyttä. Voitti 5 viinin ja 10 osanottajan sokkotestin, jossa maisteltiin Pohjois-Amerikan valkoviinejä. Muut olivat Riesling ja Chardonnay -rypäleistä. Tätä viiniä voi vielä saada poistomyynnistä. Toiseksi tastingissa tuli Columbia Small Lot Riesling.

    

Korvaa hyvin punaviinin aterialla ja sopii erinomaisesti varsinkin voimakkaille kalaruuille sekä mausteisten kanaruokien kanssa. Omiaan myös grilliruokien kanssa. (www.hs.fi, julkaistu 20.8.2009)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).