Elkan Sauvignon Blanc 2011 tölkki

Chile, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 3.40 € (0.25 l)
  • [kuva: Elkan Sauvignon Blanc 2011 tölkki(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, greippinen, hennon herukkainen, kevyen omenainen
Rypäleet:
Sauvignon Blanc
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Pehmeä & kepeä: Valkoviinit: Kuivia viinejä, joiden kypsää hedelmäisyyttä säestää hento hapokkuus. Nämä viinit ovat kepeytensä ansiosta hyviä yleisviinejä, jotka ovat omiaan seurusteluun ja noutopöytään tai kasvisten kylkeen. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Yhteistä on hento hapokkuus ja mutkaton kepeys. Erinomaisia yleisviinejä seurusteluun, noutopöytään tai keveiden kasvis- ja kalaruokien kavereiksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit

HINTA

Hinta:
3.40 € ( 13.00 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.25 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
525753
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 18.05.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
tölkki
Korkki:
metallipakkaus
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.80g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat Maulen ala-alueelta Chilen laajasta Keskuslaaksosta. Lämpötilavaihtelu on suuri vuorokauden aikana. Maaperä savista hiesua. Valmistus: Viini lepäsi sakkojen kanssa 2–3 kuukautta ennen pullotusta. Tuottaja: Elkan Wine Company, joka on erikoistunut metallitölkkeihin pakattujen viinien valmistukseen. Viiniyrityksellä on omia tarhoja Chilen Keskuslaaksossa. Se vie tölkkiviinejään 16 maahan.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
01.08.2011
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Elkan Wine Company

Elkan Wine Company perustettiin kun Casa Werdi Winery lähti yhdessä Chilen enologien kanssa tutkimaan alumiinitölkissä olevan viinin säilyvyyttä ja laatua. On havaittu, että alumiinitölkissä viini ei kehity kuten pullossa, vaan säilyttää pidempään hedelmäisyytensä ja raikkautensa. Viini ei esimerkiksi joudu kosketuksiin valon kanssa, eikä siinä ole korkin tuomia mahdollisia säilyvyys ja laatuongelmia.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Elkan Wine Company

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Alumiinitölkki on maailmalla pakkaus, jota eniten kierrätetään. Se on 100%:sti kierrätettävä ja sitä voi kierrättää yhä uudestaan ilman laatuongelmia. Se palaa kierrätettynä takaisin käyttöön 60 päivässä. Kierrätettäessä tölkkiin liittyvä hiilijalanjälki pienenee merkittävästi. Kevyenä ja käytännöllisenä se on myös tehokas ja taloudellinen.

Elkan Sauvignon Blanc on väriltään vaalean vihertävänkeltainen. Tuoksu on runsaan hedelmäinen. Siinä voi asitia kypsää omenaisuutta, sitrusta, herukkaa ja yrttisyyttä. Maku on kuiva, mutta kuten tuoksukin, runsaan hedelmäinen. Vahvaa hedelmäisyyttä tasapainottaa raikas ja pirteä hapokkuus.

Elkan tölkit sopivat loistavasti käytettäviksi ulkona, piknikillä, rannalla, uima-altaalla. Kevyenä ja hajoamattomana se kulkee aina mukavasti mukana esim retkillä. Etkä tarvitse mukaan välttämättä lasia, vaan voit nauttia Elkanit rennosti suoraan tölkistä.

Elkan-nimi on alkuperältään Mapudungun-kieltä jota puhuvat Chilen alkuperäisväestö, Mapuchet. Elkan tarkoittaa salaisuutta. Elkan Wine Company tuottaa viininsä Chilen Central Valleyssä.

Muut kommentit ( 1 )

Kuiva Sauvignon Blanc, joka on hyvin neutraali maultaan. Yksinkertainen ja sopivan hapokas. Varmasti toimiva juuri siihen, mihin tarkoitettu, eli piknikeille.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).