Ecologica El Condor Organic Cabernet Shiraz 2015 hanapakkaus

Chile, MuutPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 31.90 € (3 l)
  • [kuva: Ecologica El Condor Organic Cabernet Shiraz 2015 hanapakkaus(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus.]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, keskitanniininen, mustaherukkainen, kypsän karpaloinen, mausteinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Shiraz
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
5.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Täyteläiset, samettisen pehmeät ja runsaat punaviinit. Tyypillinen uuden maailman tyyli. Viinit ovat runsaita, aromikkaita ja jopa hillomaisia, mutta eivät erityisen ryhdikkäitä. Yleiskäyttöinen viini, joka sopii mausteisten, marinoitujen ja aromikkaiden liharuokien (nauta, porsas) kanssa ja erinomaisesti seurusteluun. Ei sovi kevyiden makujen kanssa. Suosituin viinityyppi kuluttajien keskuudessa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
31.90 € ( 10.63 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
3 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
482938
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 29.12.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2015
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
kartonkipakkaus
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.70g/l
Erityistä:
luomu
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat luomutarhoilta Chilen keskuslaaksosta Central Valleystä. Tarhojen maaperä vaihtelee kalkkikivestä hiekkaan ja hiesuun. Lämpötilavaihtelut vuorokauden aikana ovat suuret. Valmistus: Käsinpoiminta. Viini kävi terästankeissa 7 päivän ajan 28–30 asteessa. Kypsytys: Osa viinistä kyspyi ranskalaisissa tammitynnyreissä, osa tammilankkujen kanssa 3 kuukauden ajan. Tuottaja: Larex tekee yhteistyötä eteläamerikkalaisten viinitalojen kanssa ja on erikoistunut luomuviineihin.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
21.02.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

La Riojana

Larex on osa La Riojanan viinitaloa. La Riojana on yksi Argentiinan suurimmista viljelijöiden osuuskunnista. Sen perustivat italialaiset maahanmuuttajat vuonna 1940. Tänään siihen kuuluu yli 500 viljelijää La Riojan provinssissa Pohjois-Argentiinassa Mendozan yläpuolella. La Riojana on myös maailman suurin Reilun kaupan ja luomuviinien tuottaja. Reilun kaupan kautta La Riojana auttaa paikallisten kylien ja yhteisöjen asukkaita parantamaan elämänlaatuaan. La Riojana tuottaa luomuviiniä yli kaksi miljoonaa litraa vuodessa. La Riojanan viljelykset ovat levittäytyneet ympäri La Riojan provinssia. Viinilöitä on kaikkiaan seitsemän, joista kuusi La Riojassa ja yksi Mendozan puolella. Niiden yhteinen tuotantokapasiteetti on valtava, yli 52 miljoonaa litraa. Viljelyksiä on yli 4 200 hehtaaria. La Riojanan pääviinintekijä on Rodolfo Griguol, joka on toiminut yrityksessä jo 23 vuotta ja johtaa seitsemän viinintekijän tiimiä.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Larex

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

El Condor Cabernet Shiraz on saanut nimensä Andien uljaan symbolin, kondorikotkan mukaan. Sen rypäleet tulevat luonnonmukaisesti hoidetuilta viinitarhoilta Chilen Central Valleysta, joka perinteisesti tuottaa pehmeitä, maukkaita ja kuluttajaystävällisiä viinejä. Osaa viinistä on kypsytetty kahden vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä.

El Condor Cabernet Shiraz on väriltään syvän tummanpunainen hienoisella sinisellä vivahteella. Viinin aromeissa voi erottaa tummaa marjaisuutta, kypsää luumua, raikasta minttua ja mausteisuutta. Maussa tummaa marjaisuutta tukee tasapainoinen tammisuus. Viini jättää suuhun maukkaan pippurisen jälkimaun.

El Condor Cabernet Shiraz on mitä mainioin yleisviini. Se sopii rentoihin illanistujaisiin, kesäisiin puutarhajuhliin, piknikille ja buffet-tarjoiluun. Se kestää myös vahvempia makuja, joten se on hyvä vaihtoehto myös maustetuille grilliruoille kuten kanalle, porsaalle ja naudalle.

Glorian ruoka & viini 05/2011 *Löytö*
Luonteikas ja maanläheinen viini, joka saattaa jakaa mielipiteet tallimaisten aromiensa vuoksi. Maku on täyteläinen, hapokas, mustaherukkainen ja melko tanniininen, suutuntuma sinnikäs. Sopii nautittavaksi laadukkaan punaisen lihan, erityisesti karitsanfileen kanssa. Pisteet: 89

Muut kommentit ( 1 )

Mausteinen, makean vaniljainen. Ontuu. 7/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2015)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).