DRC Grands Échézeaux 2011

Ranska, BourgognePunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitäyteläiset, hienot, notkeat, pehmeät, hienostuneet ja vivahteikkaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 850.00 € (0.75 l)
  • [kuva: DRC Grands Échézeaux 2011(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kypsän karpaloinen, tumman kirsikkainen, mausteinen, hennon nahkainen, kevyen tamminen, tasapainoinen, tyylikäs
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset, hienot, notkeat, pehmeät, hienostuneet ja vivahteikkaat punaviinit. Hienot, aromeiltaan hillityt ja rustiikkiset ruoat ja juustot. Ei sovi täyteläiselle tai raskaan kermaisille ruuille. Tämä tyyppi sopii punaviineistä parhaiten sienille. Myös keväiset tuoreet ruuat ja grillatut kasvikset. Voi sopia jopa aasialaisen keittiön inkiväärin kanssa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
850.00 € ( 1133.33 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
448567
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 06.01.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.40g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
07.12.2015
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Domaine de la Romaneée-Conti

Burgundin legendaarisin viinintuottaja. DRC omistaa yhteensä 25,6 hehtaaria maineikkaita grand cru -tarhoja. Omistamiensa tarhojen ohella talo on vuokrannut hiljattain Domaine du Prince Florent de Meroden omistamat kolme palstaa Corton Grand Cru-tarhan alueella, Côte de Beaunessa. Näiden palstojen (Clos du Roi, Bressandes ja Renardes) pinta-ala on yhteensä 2,27 hehtaaria. Grand cru-tarhojen ohella talolla on palstoja myös 1er cru -luokitelluissa tarhoissa, mutta näiden palstojen rypäleet myydään eteenpäin Burgundin négocianteille. DRC omistaa kokonaan grand cru -tarhat Romanée-Conti (1,85 hehtaaria) sekä La Tâchen (6,06 hehtaaria). Näiden ohella DRC omistaa palstoja grand cru -tarhoista Richebourg (3,51 hehtaaria), Romanée-Saint-Vivant (5,29 hehtaaria), Grands-Echézeaux (3,52 hehtaaria) sekä Echézeaux (4,67 hehtaaria). Edellä mainitut tarhat sijaitsevat lähellä toisiaan Vosne-Romanéen kylän läheisyydessä Côte de Nuitsin alueella. Côtes de Beaunen alueella DRC omistaa pienen palstan Grand Cru -tarha Montrachetissa (0,67 hehtaaria) ja 0,17 hehtaarin kokoisen palstan Bâtard-Montrachetin tarhassa. Bâtard-Montrachet-viiniä ei tule markkinoille, sitä tarjoillaan vain talon omissa tilaisuuksissa. Vuodesta 2008 alkaen talon kaikissa tarhoissa noudatetaan biodynaamisen viljelyn periaatteita. Viinit tehdään äärimmäisellä huolella. Viinitarhat ovat huippukunnossa ja tuottavat pienen sadon konsentroituneita rypäleitä. Poiminnan jälkeen rypäleet valikoidaan hyvin tarkasti. Rypäleterttujen rangat saavat yleensä olla mukana käymisessä antamassa viineille enemmän tanniineja. Kaikki DRC:n viinit kypsyvät sataprosenttisesti uudessa tammessa. Talon kokonaistuotanto vuodessa on noin 80 000-100 000 pulloa. DRC:n omistajia ovat suvut de Villaine ja Leroy/Bize/Roche. Talon johtaja on Aubert de Villaine, joka DRC:n ohella pyörittää omaa viinitilaa Bouzeronissa, Côte Chalonnaisen alueella.

Lähde: www.vindirekt.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Domaine de la Romanée-Conti

Kommentit & arvostelut (1)

Burgundin huipputuottajan Romaneée-Contin viineistä maksetaan hurjia hintoja esimerkiksi Hong Kongin huutokaupoissa. Tuottajan viinien pitäisi olla myös laadultaan poikkeuksellisen hyviä. Tämän viinin rypäle on Pinot Noir ja keskimääräinen vuosituotanto on 1150 laatikkoa (12 pullon). Viinin keskihinta on 1270 dollaria pullolta.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).