Viña Caliterra
Caliterran viinitalo syntyi vuonna 1996 chileläisen Viña Errazurizen ja kalifornialaisen Robert G. Mondavin yhteistyön hedelmänä. Viinitalon nimi ’Caliterra’ juontaa juurensa espanjankielisistä sanoista calidad, laatu, ja la tierra, maaperä. Caliterra Reserva -viinit on tehty omalla tilalla kasvaneista rypäleistä, jotka on kasvatettu lajikkeiden omia luontaisia aromeita, raikkautta ja hedelmäisyyttä kunnioittaen. Tavoitteena on modernit ja edukseen erottuvat viinit. Caliterran pääviinintekijänä toimii Sergio Guadra, jolla on paljon kansainvälistäkin kokemusta viininviljelystä. Hän kommentoi: ”Enää ei ole kyse vain korkealaatuisesta viinintuotannosta. Kyse on viinintuotannosta niin varoen ja tiedostaen, että voimme vakuuttaa antavamme luonnonvarat edelleen käyttöön myös lapsenlapsillemme ja heidän lapsilleen”. Caliterra sai vuoden 2012 alussa kestävän kehityksen sertifikaatin.
Lähde: Viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Caliterra
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Aromaattinen tuoksu, jossa kirsikkaa, kukkaisuutta, maanläheisyyttä ja aavistus minttua. Maku on keskitäyteläinen ja elegantin tasapainoinen, josta erottaa hedelmäisiä ja tammen tuomia savuisia aromeja.
Viini soveltuu erinomaisesti mausteisille kala-äyriäisruoille, pestomaustetulle pastalle, grillatulle yrttikanalle tai kalkkunalle, maustetulle ankalle, hanhelle tai lampaalle. Myös homejuuston ja parmesaanin kumppaniksi.
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 1 )
2008: Modernisti tehty arvostetun tuottajan pinot noir: runsaat aromit vailla raskasta rakennetta ja keventävän raikas hapokkuus. (www.hs.fi, julkaistu 6.5.2010)
Muokkaa Poista