Brown Brothers
Brown Brothers yhdistää perinteen ja modernin ajattelun ollen yksi australialaisen viiniperinteen lipunkantajista. Brown Brothersin viinitarhoilla Milawassa, Kaakkois-Australiassa tehdään kokeiluja useammilla rypälelaaduilla kuin millään muulla australialaistilalla.
Asiantuntijoiden testattavina on jatkuvasti noin 40-50 rypälelajiketta, joista osa on harvinaisia ja uniikkeja. Uusia rypälelajikkeita kokeillaan niin sanotussa viinien lastentarhassa (Kindergarten). Tämä minikokoinen viininvalmistamo on omistettu uusien lajikkeiden ja valmistusmetodien tutkimukselle ja tuotekehitykselle. Kuten yleensäkin lastentarhoilla, tämänkin tarhan tarkoituksena on hoivata ja kehittää pieniä taimia, joissa on iso potentiaali!
Brownin suvun hallussa jo vuodesta 1889 lähtien ollut yritys on myös mukana kansallisessa hankkeessa, jonka tavoitteena on edistää Australian viinimainetta. Brown Brothersin tilalla on kehitelty muun muassa Flavour Association -konsepti, joka havainnollistaa konkreettisesti erilaisten rypäleiden ja ruoka-aineiden yhteisiä makuainesosia.
Lähde: http://www.mikaviini.fi
Lähde: http://www.brownbrothers.com.au
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Brown Brothers
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tuoksussa voi aistia mustikoita, viinimarjaa, mausteita ja tammen aromeja. Täyteläinen, ryhdikäs ja notkeatanniininen viini, jossa aistii karhunvatukan aromeja.
Rypäleet tulevat Heathcoten viinitarhalta. Osa viinistä on kypsytetty 12–18 kk vanhemmissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viiniä voi ikäännyttää pullossa 6-8 vuotta.
Petit Verdot on yksi klassisista Ranskan Bordeauxin rypälelajikkeista, joka tuottaa täyteläisiä, syvän värisiä ja konsentroituneita viinejä. Perinteisesti lajiketta käytetään tuomaan väriä, makua ja tanniineja Bordeauxin blendiin.
Brown Brothers Petit Verdot on Alkon vakiovalikoiman ainoa pelkästään Petit Verdot -rypäleistä valmistettu viini!
Lähde: Mikaviini.fi
Muut kommentit ( 1 )
2006: Puhtaat Petit Verdot -viinit ovat harvinaisuuksia. Marjaisuus ja mausteisuus sopivat lihalle sitä paremmin, mitä enemmän siinä on hiillostuksen makua. (www.hs.fi, julkaistu 18.2.2010)
Muokkaa Poista