Baron de Ley Siete Viñas Reserva

Espanja, RiojaPunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Kypsyneet vanhat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 20.29 € (0.75 l)
  • [kuva: Baron de Ley Siete Viñas Reserva(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, tanniininen, hapokas, tumman marjainen, karhunvatukkainen, kypsän kirsikkainen, mausteinen, tamminen, rodukas, pitkä
Rypäleet:
Tempranillo, Graciano, Garnacha, Mazuelo, Viura, Malvasia, Granache
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Roteva & voimakas: Täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä. Viinit ovat voimakkaan makuisia ja rotevan täyteläisiä. Tanniiniensa ansiosta ne pärjäävät, vaikka pöydässä olisi yhtä lailla roteva ruokakumppani, kuten riistaa, riistalintua, ryhdikäs liharuoka tai voimakkaita juustoja. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kypsyneet vanhat punaviinit. Eivät sovi ruokaviiniksi, koska aromit ovat herkkiä. Nautiskeluun sellaisenaan. Hae viinit

HINTA

Hinta:
20.29 € ( 26.92 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
483227
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 12.10.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2005
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat yhdellä 20 hehtaarin tarhalla Rioja Bajan alueella. Valmistus: Rypäleet kävivät viiniksi 4 erässä, osa rypälelajikkeista erikseen. Kypsytys: Viini kypsyi rypälelajikkeittain tammitynnyreissä 3 vuoden ajan. Sekoituksen jälkeen viini kypsyi tammisammiossa vielä 18 kuukautta. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 15–20 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Barón de Leyn viiniliike on perustettu vuonna 1985. Viiniliike sijaitsee 1600-luvulta peräisin olevassa benediktiiniläisluostarissa Mendaviassa 30 kilometriä Logroñon kaupungista itään. Liikkeellä on 400 omaa tarhahetaaria usealla tilalla, ja se käyttää myös sopimusviljelijöitä.
Tuotteen nimen selitykset:
reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään. viña = Viinitila.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
11.11.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Barón de Ley

Viinitarhat ympäröivät vanhaa 1500-luvulta peräisin olevaa linnaa. Linna toimi benediktiiniläis-luostarina 1850-luvulle ja munkit viljelivät tarhoilla viiniä. Täällä sijaitsee nykyään Baron de Ley, Ebro-joen pohjoisrannalla 25 kilometria Logronosta itään. Baron de Leyn ottaessa maat haltuunsa 90 hehtaarin tarhat uusittiin. Kaikki tuotantotilat ja laitteet on nykyaikaistettu, vanhat perinteiset ulkoiset puitteet on kuitenkin säilytetty entisellään. Tämä kuvastaa Baron de Leytä hyvin; tila on moderni, mutta samalla perinteitä kunnioittava. Viiniä valmistetaan vain oman tilan rypäleistä, joten tuottaja voi hallita koko valmistusprosessia alusta loppuun.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Barón de Ley

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Baron de Ley Siete Viñas on valmistettu nimensä mukaan seitsemästä eri rypälelajikkeesta; neljästä punaisesta riojalaisesta (Tempranillo, Graciano, Garnacha ja Mazuelo) ja kolmesta valkoisesta (Viura, Malvasia ja Garnacha Blanca), joita on viinissä kahdeksan prosenttia. Valkoisia lajikkeita on perinteisesti käytetty punaviineissä tuomaan hapokkuutta. Rypäleet tulevat El Villar de Arnedon yksittäiseltä 20 hehtaarin viinitarhalta Rioja Bajasta. Sen nykyään puskamaiset köynnökset on istutettu yli 60 vuotta sitten. Hehtaarisato tarhalta on erittäin rajoitettu ja laadukas, vain 15 hl/ha.

Viini valmistetaan neljässä eri erässä. Tempranillo valmistuu yhdessä valkoisten rypäleiden kanssa ja muut punaiset lajikkeet kukin erikseen. Erät myös kypsytetään ensin tammitynnyreissä erikseen kolme vuotta, Garnacha amerikkalaisessa ja loput ranskalaisessa tammessa. Tämän jälkeen erät yhdistetään ja lopullinen viinisekoitus kypsyy vielä 18 kuukautta isoissa tuhansien litrojen tammisäiliössä.

Baron de Ley Siete Viñas on väriltään syvän rubiininpunainen. Tuoksu on monipuolinen ja runsas. Tumman marjaisuuden ohella siinä erottuu vahva paahteisuus, tyylikäs tammisuus, seetri, mausteisuus ja yrttisyys. Maku on täyteläinen ja runsas, mutta samalla tasapainoinen ja jo hieman kehittynyt. Jälkimaku on pitkä ja tyylikkään mausteinen. Vuosikerta 2005 oli Riojassa erittäin hyvä.

Baron de Ley Siete Viñas on upea vaativampien ja tyylikkäiden liharuokien viini. Sen seurassa viihtyvät arvokkaat fileet ja pihvit, riista ja poro. Viinin jo hieman kehittyneen luonteen vuoksi voit kokeilla sitä myös hieman pienemmän riistan kuten riekon seuraksi.

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).