Barth Riesling Brut

SaksaKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 21.10 € (0.75 l)
  • [kuva: Barth Riesling Brut(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, hedelmäinen, sitruksinen, moniulotteinen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
9.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
21.10 € ( 28.13 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

20.91 € -> 21.10 € (13.01.2019)
20.39 € -> 20.91 € (09.03.2018)
19.98 € -> 20.39 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 13 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
939537
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.60g/l
Erityistä:
luomu
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
26.03.2017
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Wein- und Sektgut Barth

Wein- und Sektgut Barth on perhetila, jota johtavat perheen isä Norbert ja tytär Christine. Tilan toimitusjohtaja ja kellarimestari on Mark Barth.

Mark on amerikkalaista syntyperää ja ottanut vaimon sukunimen. Sekä Christine että Mark ovat opiskelleet Geisenheimin viiniyliopistosta. Christinen ”Bachelor of Science”-tutkinnon pääaine oli kansainvälinen markkinointi.

Mark Barth on suorittanut ”Bachelor of Science”-tutkinnon viininviljelystä. Hänen lopputyönsä aihe oli ”Kuohuviinin CO2-stabiliteetti matkalentokorkeudessa”. Hänellä oli mahdollisuus testata eri menetelmin valmistettuja kuohuviinejä sekä sensorisesti että empiirisesti ”Flight Test Facility”-tutkimuskeskuksessa ja tutkia hiilihapon haihtumista. Alipaineessa kuohuviinit menettivät CO2:ta huomattavasti nopeammin kuin normaalipaineessa. Johtopäätös: perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini, jossa on pienemmät kuplat kuohuu pitempään kuin isokuplainen yksinkertaisemmalla menetelmällä valmistettu. Kuohuviini kannattaa avata vasta juuri ennen lasiin kaatamista ja nauttia nopeasti!

Tila tuottaa vuosikerrasta 2012 lähtien luomuviinejä. Tällä hetkellä on menossa ns. siirtymävaihe. Viinitarhoja tilalla on 19,5 hehtaaria. Tilan perusti 1948 Johann Barth.

Lähde: www.viinimaa.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Barth

Kommentit & arvostelut (1)

Tämä viini löytyy Viinikartan blogin jutusta: Saksalainen uusivuosi - ruokia ja viinejä. Miten saksalaiset kuohuviinit toimivat saksalaisten ruokien kanssa? Näillä vinkeillä voit rakentaa vuodenvaihteen juhlat Saksa-teeman ympärille.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).