AC/DC Highway to Hell Cabernet Sauvignon 2008

Australia, Etelä-AustraliaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Kypsyneet vanhat punaviinit

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 1.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 15.97 € (0.75 l)
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
1.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, marjainen, mausteinen
Sokeria
4.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Kypsyneet vanhat punaviinit. Eivät sovi ruokaviiniksi, koska aromit ovat herkkiä. Nautiskeluun sellaisenaan. Hae viinit

HINTA

Hinta:
15.97 € ( 21.29 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
919647
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä tilausvalikoimassa. Poistunut 01.08.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2008
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
6.20g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
08.04.2012
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (3)

Tuoksu runsas, kypsää mustaherukkaa, yrttisyyttä, mausteisuutta. Melko vähätanniininen. Lopussa karvaan oloinen. Liiankin rauhallinen hevibändin viiniksi. 2/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 1.5.2014)

    

Aussiyhtye AC/DC on myynyt maailmanlaajuisesti jopa 200 miljoonaa levyä ja kovimmin voimasoinnut ovat tehonneet jenkeissä. Nyt brändillä myydään viinejä, ei pelkästään yhtä, vaan kokonaista viinisarjaa, mikä on huomionarvoista. Back In Black (Shiraz), Hells Bells (Sauvignon Blanc), Thunderstruck (Chardonnay) ja Highway to Hell (Cabernet Sauvignon) on nimetty hittien mukaan 20 tai 30 vuoden takaa. Viinit löytyvät Alkon tilausvalikoimasta ja kuulin huhua, että jos ne tulevat hyllyyn, sinne laitetaan ne kaksi viiniä, joiden nimissä on sana "Hell".

AC/DC viinit ovat tasalaatuisia ja hyvin tuotettuja. Ne eivät kuitenkin erityisemmin jylise. Viinit ovat herättäneet jonkin verran huomiota myös musiikkipiireissä, mutta siinä koko juoni onkin: sopivat hyvin rock-henkiseksi lahjaksi tai kuriositeetiksi kirjahyllyyn. Sopivaan tilaisuuteen kesäfestarille 15 euron pullohinta on ehkä sopiva ja viini voi porukassa herättää hilpeyttä, mutta mitenkään mieleenpainuvia viinit eivät ole. Jos paras pitäisi valita: Back In Black Shiraz on miellyttävä ja tasapainoinen ja onhan kyseessä sentään Australian tärkein rypäle - Shiraz. Jos yksi pitäisi hylätä: Hells Bells Sauvignon Blanc ihan siitä syystä, että se on Uudesta-Seelannista. Eihän se sovi!

    

Rock-henkisiä olotiloja kohti ja korkki auki. Yritän spottailla ensimmäisistä tuoksuista jotain millä tuote erottuisi tavanomaisesta cabernetista. Ja toden totta, haistan sieniä! Raikkaita syksyisiä kanttarelleja. Aromi säilyy kielen päällä vielä maistaessa mutta muuten esitys on melkoisen valju. Tällainen raikas janojuomahan tämä vaikuttaa olevan ja menin tarjoilemaan sitä itselleni pari astetta liian lämpimänä. Vaikka viileä punaviini ei ole noin yleensä mistään kotoisin niin tämän keikkamehun kohdalla saattaisi jopa toimia.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).