Cannubi Barolo 2012

Italia, PiemontePunaviini, täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 5/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Viini:
Voimakkaan tanniininen Barolo on Nebbiolo-rypäleestä tehty korkeimman laatuluokituksen viini. Yksi kuuluisimmista italialaisista viineistä.
Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Täyteläinen, erittäin tanniininen, marjainen, mausteinen, tamminen, pitkä
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
60.17 € ( 80.09 €/l)   Pantit
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Näin korkeisiin pisteisiin emme sovella hinta-laatusuhdetta.
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
916997
Myynnissä:
Löytyy Alkosta tilausvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2012
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
13.04.2014
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Marchesi di Barolo

Marchesi di Barolon viinitarhat sijaitsevat Pohjois-Italian legendaarisella Piemonten alueella Ranskan ja Sveitsin rajalla, Piemonten parhaana pidetyssä osassa, Langhessa. Viinikellarit sijaitsevat Piemonten sydämessä Barolon kylässä. Markiisi Carlo Tancredi Falletti di Barolo perusti nämä viinitarhat ja kellarit 1800-luvun alkupuolella vaimonsa Giulian kanssa. Pian heidän viininsä tunnettiin kuuluisana Barolona ja sitä tarjottiin diplomaattisissa ja kuninkaallisissa tilaisuuksissa. Pariskunta kuoli ilman perillisiä ja heidän omaisuutensa säätiöitiin hyväntekeväisyysjärjestö Opera Pia Baroloksi. Baroloa valmistettiin ja myytiin hyväntekeväisyyteen. Vuonna 1929 Barolon patriarkkana pidetty Pietro Abbona otti viinitarhat ja - kellarit haltuunsa. Hän loi Barololle ja Marchesi di Barolon viinille maailmanlaajuisen maineen. Marchesi di Barolo on edelleen Abbonan perheen omistuksessa ja sitä johtavat viidennen sukupolven viinintekijä Ernesto Abbona ja hänen vaimonsa Anna. Viinitarhoja on noin 130 hehtaaria. Ne tuottavat Barolon lisäksi mm. Barbarescoa, Barbera ja Dolcetto d´Albaa, Roero Arneista, Gavia. Vahvan kotimaan markkinan lisäksi viinejä viedään 45 eri maahan.

Lähde: www.norex.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Marchesi di Barolo

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus:

Cannubi Barolo on väriltään syvän tummanpunainen.

Tuoksu on erittäin monipuolinen ja runsas. Voit erottaa siinä vahvaa tummaa
marjaisuutta., hapankirsikkaa, mausteita, yrttejä, nahkaa.

Maultaan viini on täyteläinen, erittäin tanniininen ja hapokas. Monipuolista
aromimaailmaa täydentää tyylikäs tammisuus. Viiniä on kypsytetty kaksi
vuotta: osan ajasta perinteisissä isoissa Slavonialaisissa tammisammioissa
ja osan ajasta 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä. Pullotuksen
jälkeen viini on levännyt vielä vuoden ennen myyntiin laskemista.

Ruokasuositus: Cannubi Barolo on klassisten liharuokien upea kumppani. Sen seurassa
viihtyvät hienot naudan fileet ja pihvit maanläheisin metsäisin lisäkkein ja
kastikkein. Se on hyvää seuraa myös porolle,

Cannubi Barolo on tuottajan Crus Storici-sarjaa ja moderni Barolo. Nimensä mukaan se tulee Cannubi-viinitarhalta, joka
on tunnettu yhtenä parhaista Barolon viinitarhoista. Barolon lajike Nebbiolo on erittäin tanniininen ja hapokas tuottaen
nuorena vaikeasti lähestyttäviä viinejä. Modernin tyylin Barolot, kuten Cannubi, tuotetaan hedelmäisemmäksi ja näin jo
nuorenakin nautittavaksi tinkimättä kuitenkaan perinteisen Barolon laadusta.

Rypäle: Nebbiolo

  • Lähde: Norex Spirits

Muut kommentit ( 1 )

Vaikka onkin erittäin tanniininen, tanniinit ovat hyvin integroituneet viiniin. Todella tasapainoinen ja aromikas viini, jota haluaa vain maistella lisää, sillä jokainen suullinen vain lisää nautintoa. Huippu.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).