Rivetto
Rivetton perheyritys on kasvanut neljä sukupolven saatossa paikallisesta ruokapuodista kansainvälisesti palkituksi viinitaloksi. Rivetton perheen intohimoinen suhtautuminen alueen maaperään ja paikallisiin rypälelajikkeisiin sekä tinkimätön viiniteon filosofia tuottavat persoonallisia, maaperää ilmentäviä ja hienostuneita viinejä.
Lähde: www.servaali.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Rivetto
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Rivetton huokein Barolo on oivallinen esimerkki Serralungan kylän viinien voimakkaasta tyylistä. Vuosi toisensa jälkeen huippuarvosanoja kansainvälisessä mediassa keräävä viini edustaa maskuliinista osastoa, mutta se on saanut erittäin hillityn tammikypsytyksen. 30 kuukautta 30 hehtolitran slavonialaisissa tammisammioissa ovat hioneet viinin kulmia ja tuoneet syvyyttä, mutta eivät tuntuvaa tammen makua saati voimakasta mausteisuutta. Lopuksi viiniä on kypsytetty pullossa 10 kuukauden ajan ennen myyntiin laskua.
Suutuntumaltaan viini on täyteläinen, voimakas ja kypsän tanniininen. Maku on hyvin moniulotteinen, tiivis ja mausteisen marjainen. Roteva, mutta tyylikäs kokonaisuus jättää pitkän jälkimaun.
Viini sopii hienoimmille punaisille lihoille ja riistalle. Juustoista erityisesti Parmigiano Reggiano ja Pecorino ovat kotonaan viinin seurassa. Barolo on tunnettu kypsytyspotentiaalistaan ja tätäkin viiniä voi vuosikerrasta riippuen kypsyttää jopa kymmeniä vuosia.
Decanter valitsi vuonna 2011 Rivetton Barolo Serralunga 2006 ”Vuoden Baroloksi” ja Wine Spectator listasi saman viinin maailman 100 parhaimman viinin listalla sijalle 16!
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 1 )
Tämä viini löytyy myös Viinikartan jutusta: Barolo maistuu vasta-alkajallekin
Janne Putkonen
Muokkaa Poista