Mateus The Original Rosé

PortugaliMuut viinit, puolikuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 2/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
QPR = Quality-Price-Ratio eli hinta-laatusuhde toimii hakutuloksissa järjestyskriteerinä. Suosittelemme vertailemaan vain saman hintaluokan viinejä keskenään muutaman euron hintavälillä.
  • 11.49 € (0.75 l)
  • [kuva: Mateus The Original Rosé(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha tuotekuva]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
2 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, hapokas, mansikkainen, vadelmainen, kevyen limettinen, pirskahteleva
Rypäleet:
Baga, Tinta Barroca, Rufete, Touriga Franca
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
14.00 g/l

HINTA

Hinta:
11.49 € ( 15.32 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.98 € -> 11.49 € (07.01.2024)
9.98 € -> 10.98 € (30.03.2023)
9.49 € -> 9.98 € (18.07.2022)
8.99 € -> 9.49 € (01.06.2021)
8.98 € -> 8.99 € (08.01.2021)
8.88 € -> 8.98 € (17.11.2019)
8.50 € -> 8.88 € (13.01.2019)
8.40 € -> 8.50 € (09.03.2018)
7.99 € -> 8.40 € (14.01.2018)
Hinta-laatusuhde:
QPR: 4.387QPR
QPR parhaat:
Roseeviinit alle 12 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
007161
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11 t-%
Pakkauskoko:
0.75 l
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.20g/l
Tuotteen nimen selitykset:
rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Hennon vaaleanpunainen.
Tuoksu: Hedelmäinen.
Maku: Puolikuiva, pirteähappoinen, helmeilevä.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi Mateus Rosén harmittomaksi ja helpoksi arkiviiniksi täyteläisille salaateille ja pastaruokien viiniksi. Viinin laatu vastaa sen hintaa.

Roseeviinien klassikko
Vuonna 1942 Sograpen perustaneella Fernando Van Zeller Guedesilla oli unelma uniikista ja modernista portugalilaisesta viinistä, joka pullotettaisiin innovatiiviseen pulloon. Niin syntyi Mateus Rosé, mukavasti helmeilevä, hennon vaaleanpunainen viini erikoisessa ja erottuvassa pullossa. Pullon malli oli tuttu kaikille sodan käyneille miehille - olihan sen muottina ollut kenttäpullo. Nykyisin pullo on design-ikoni ja Mateus Rosé yksi maailman tunnetuimpia ja myydyimpiä viinejä, jota viedään yli 125 maahan.

Mateus Rosé Original valmistetaan tarkoin valikoiduista, parhaista Pohjois-Portugalin rypälelajikkeista. Mm. Baga, Fufete, Tinta Barocca ja Touriga Franca antavat Mateukselle sen uniikin tyylin ja herkän punaisen värin. Käymisvaihe kontrolloidaan hyvin tarkasti, jotta saadaan varmistetuksi tuoksultaan hedelmäinen ja maultaan raikkaan helmeilevä ja pirteähappoinen viini. Juuri hapokkuutensa vuoksi viini maistuu lähes kuivalta pienestä sokerimäärästä huolimatta.

Mateus Rosé Original kannattaa nauttia hyvin viilennettynä esimerkiksi oikein kuumana kesäpäivänä. Viini on omiaan aperitiiviksi tai piknik-lounaan kruunaajaksi. Se maistuu salaatin ja monenlaisten merenherkkujen seurana. Erityisen hyvin Mateus Rosé Original sopii kiinalaisen, japanilaisen, vietnamilaisen tai thai-ruoan kumppaniksi. Ideaalinen tarjoilulämpötila on 5-8 astetta.

Tarjoiluvinkki: Jos et pidä kuohuviinistä, kokeile maljajuomaksi Mateus Roséta.

Muut kommentit ( 5 )

Vuoden Viinit 2023. Mateus The Original Rose. Sijoitus: Hopea. Sarja 19: Euroopan roseeviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Mansikkasaippua tai mansikkahyytelö tulee mieleen aika pian. Viinillä on ollut laaja suosio ja pitkä historia, joten olisi kiva tietää, onko viinin maku muuttunut vuosikymmenien aikana. Tämän päivän Mateus on kevyesti pirskahtava hyvin yksinkertainen ja mietomakuinen viini. Vadelmat ja punamarjaisuus on viinin pääasiallinen maku, mutta rakenne on ohut kuin filotaikina. Tämä viini ei todella voi ärsyttää ketään, mutta elämyksiä siitä ei saa. Pistä kesällä piknik-koriin tai tarjoa tervetulomaljana. Sopii hyvin viilennettynä raikastamaan helteistä kesäpäivää.

    

En ole aikaisemmin maistanut Mateusta, ja ainoat muistikuvat pullosta minulla on mökiltämme löytyvistä kynttilänjaloista. Viini oli tuoksultaan makeahkon mansikkainen, tuttifruttimainen ja aika pitkälti sellainen kuin olin kuvitellutkin. Makeus ei noussut päällimmäiseksi mauksi, koska viinissä olevat pienet kuplat taittoivat makeutta mukavasti. Minun makuuni viini oli liian yksioikoinen. Lue koko juttu: pullonhenki.blogspot.fi

    

Pirskahteleva klassikko on marjaisen makunsa ansiosta juuri sopivan raikas viini kasvispurilaisen kanssa. (www.hs.fi, julkaistu 4.7.2013)

    

"Ruusuveden värinen. Tuoksu raikas, hedelmäinen, hento, raparperiä, mansikkaa. Maku puolikuiva, hiukan pirskahteleva, sopivan hapokas, mansikkaa, raparperia." (Vuoden Viinit 2005. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Roseviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).