Bodegas Campo Viejo
Bodegas Campo Viejo tuottaa Campo Viejo -viinejä, jotka ovat Rioja-viinien lippulaivaviinejä. Aina perustamisestaan vuodesta 1959 lähtien viinitalo on ollut synonyymi laatuviineille, uniikille tyylille ja innovaatioille. Bodegas aloitti viennin 1970-luvulla ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitto kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.
Campo Viejolla on syvä rakkaus ja kunnioitus maata sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Riojan Alta, Rioja Baja ja Rioja Alavesa -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on myös tuoda parhaat Rioja-viinin valmistustaidot tälle vuosituhannelle mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Yhtiö on sitoutunut säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.
Viinitilalla puhaltavatkin uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa, ja Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva Bodegas onkin yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espnajalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja se sijaitseekin viinitarhojen läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.
Jos haluat löytää ja maistaa todellisen Riojan, kannattaa tehdä viinimatka Espanjaan ja vierailla Campo Viejon Viinitilalla. Voit varata kierroksen tai bookata tapahtuman viinitilalla suoraan Campo Viejon kansainvälisillä verkkosivuilla. Viinitilan kellareissa seitsemän metrin syvyydessä on varastoituna 70 000 tynnyriä ja kuusi miljoonaa pulloa.
Lähde: www.juomavinkki.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas Campo Viejo
Kommentit & arvostelut (2)
Maahantuojan tuotekuvaus
Väri: Kirsikanpunainen
Tuoksu: Kehittynyt, makean mausteinen, runsaan marjainen ja miellyttävän paahteinen
Maku: Keskitäyteläinen, pehmeä, kypsän luumuinen, kevyen vaniljainen, hennon nahkainen, pehmeä ja tasapainoinen jälkimaku.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 kuvaili viiniä kokonaisuudeltaan lämmihenkiseksi viiniksi, joka jättää tasaisen jälkivaikutelman. Makua kuvattiin mm. suutuntumaltaan pehmeäksi ja helposti lähestyttäväksi, aromeiltaan tummasävytteiseksi ja makean mausteiseksi. Varsin monikäyttöinen viini liharuokien seuraan, mutta myös runsaille pastoille ja sellaisenaan seurusteluun.
Myydyin riojalainen Espanjassa
Alkuperäinen Campo Viejon viinitila perustettiin vuonna 1967. Sen tilalle on rakennettu perustajansa Juan Alcortan nimeä kantava viinikellari, joka sijaitsee Riojan sydämmessä Logroñossa. Viinikellari on yksi maailman moderneimmista ja suunniteltu siten, että se sulautuisi mahdollisimman hyvin alueen luontoon.
Ihanteellisissa olosuhteissa seitsämän metrin syvyydessä kypsyykin 70 000 tammintynnyriä ja 6 miljoonaa pulloa viiniä. Rypäleet niihin tuotetaan Juan Alcortan viinitilalla, johon kuuluu 400 hehtaaria omia tarhoja Ebron laaksossa. Tämän lisäksi rypäleitä hankitaan 1900 hehtaarin alalta pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä. Suurin osa tarhojen köynnöksistä on yli 25 vuotta vanhoja. Tarhat jaotellaan tiettyjen kriteerien perusteella eri palstoihin. Palstat monitoroidaan ja rypäleet poimitaan optimaalisessa kypsyydessään pyrkimyksenä saavuttaa mahdollismman laadukkaat rypäleet.
Pääviinintekijä Elena Adell on alusta lähtien ollut suunnittelemassa uutta maanalaista kellaria, josta huokuu rauha ja luonnon harmonia. Campo Viejo viinien luonteesta hän toivoo löytävänsä saman tyyppisiä elementteä. Viini on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja 6 kuukautta pullossa.
Campo Viejo on myydyin riojalainen viinimerkki Espanjassa ja ykkönen myös Isossa-Britanniassa. Monipuolinen viini sopii liharuoille, noutopöytään, juustoille ja tapaksille.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 1 )
2013: Hieman raaka, kiltit tanniinit. 9/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2016)
Muokkaa Poista