Campo Viejo Crianza 2018

Espanja, RiojaPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 12.48 € (0.75 l)
  • [kuva: Campo Viejo Crianza 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, tanniininen, hapankirsikkainen, puolukkainen, yrttinen, hennon setrinen, kevyen tamminen
Rypäleet:
Tempranillo, Garnacha, Mazuelo
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
0.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset ja tanniiniset punaviinit. Naudalle ja riistalle. Lampaalle, jos viinissä mausteisuutta. Hae viinit

HINTA

Hinta:
12.48 € ( 16.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

11.99 € -> 12.48 € (30.03.2023)
11.68 € -> 11.99 € (08.01.2021)
11.58 € -> 11.68 € (14.07.2020)
11.59 € -> 11.58 € (24.02.2020)
11.49 € -> 11.59 € (13.01.2019)
11.39 € -> 11.49 € (09.03.2018)
10.98 € -> 11.39 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 - 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
006941
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
4.70g/l
Erityistä:
ympäristövastuullinen pakkaus
Tuotteen nimen selitykset:
crianza = Reservaa lyhyempi kypsytys. 1-2 vuotta ja 6 kk pullossa.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejo tuottaa Campo Viejo -viinejä, jotka ovat Rioja-viinien lippulaivaviinejä. Aina perustamisestaan vuodesta 1959 lähtien viinitalo on ollut synonyymi laatuviineille, uniikille tyylille ja innovaatioille. Bodegas aloitti viennin 1970-luvulla ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitto kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.

Campo Viejolla on syvä rakkaus ja kunnioitus maata sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Riojan Alta, Rioja Baja ja Rioja Alavesa -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on myös tuoda parhaat Rioja-viinin valmistustaidot tälle vuosituhannelle mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Yhtiö on sitoutunut säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.

Viinitilalla puhaltavatkin uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa, ja Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva Bodegas onkin yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espnajalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja se sijaitseekin viinitarhojen läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.

Jos haluat löytää ja maistaa todellisen Riojan, kannattaa tehdä viinimatka Espanjaan ja vierailla Campo Viejon Viinitilalla. Voit varata kierroksen tai bookata tapahtuman viinitilalla suoraan Campo Viejon kansainvälisillä verkkosivuilla. Viinitilan kellareissa seitsemän metrin syvyydessä on varastoituna 70 000 tynnyriä ja kuusi miljoonaa pulloa.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bodegas Campo Viejo

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Kirsikanpunainen
Tuoksu: Kehittynyt, makean mausteinen, runsaan marjainen ja miellyttävän paahteinen
Maku: Keskitäyteläinen, pehmeä, kypsän luumuinen, kevyen vaniljainen, hennon nahkainen, pehmeä ja tasapainoinen jälkimaku.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 kuvaili viiniä kokonaisuudeltaan lämmihenkiseksi viiniksi, joka jättää tasaisen jälkivaikutelman. Makua kuvattiin mm. suutuntumaltaan pehmeäksi ja helposti lähestyttäväksi, aromeiltaan tummasävytteiseksi ja makean mausteiseksi. Varsin monikäyttöinen viini liharuokien seuraan, mutta myös runsaille pastoille ja sellaisenaan seurusteluun.

Myydyin riojalainen Espanjassa
Alkuperäinen Campo Viejon viinitila perustettiin vuonna 1967. Sen tilalle on rakennettu perustajansa Juan Alcortan nimeä kantava viinikellari, joka sijaitsee Riojan sydämmessä Logroñossa. Viinikellari on yksi maailman moderneimmista ja suunniteltu siten, että se sulautuisi mahdollisimman hyvin alueen luontoon.

Ihanteellisissa olosuhteissa seitsämän metrin syvyydessä kypsyykin 70 000 tammintynnyriä ja 6 miljoonaa pulloa viiniä. Rypäleet niihin tuotetaan Juan Alcortan viinitilalla, johon kuuluu 400 hehtaaria omia tarhoja Ebron laaksossa. Tämän lisäksi rypäleitä hankitaan 1900 hehtaarin alalta pitkäaikaisilta sopimusviljelijöiltä. Suurin osa tarhojen köynnöksistä on yli 25 vuotta vanhoja. Tarhat jaotellaan tiettyjen kriteerien perusteella eri palstoihin. Palstat monitoroidaan ja rypäleet poimitaan optimaalisessa kypsyydessään pyrkimyksenä saavuttaa mahdollismman laadukkaat rypäleet.

Pääviinintekijä Elena Adell on alusta lähtien ollut suunnittelemassa uutta maanalaista kellaria, josta huokuu rauha ja luonnon harmonia. Campo Viejo viinien luonteesta hän toivoo löytävänsä saman tyyppisiä elementteä. Viini on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja 6 kuukautta pullossa.

Campo Viejo on myydyin riojalainen viinimerkki Espanjassa ja ykkönen myös Isossa-Britanniassa. Monipuolinen viini sopii liharuoille, noutopöytään, juustoille ja tapaksille.

Muut kommentit ( 1 )

2013: Hieman raaka, kiltit tanniinit. 9/20 pistettä. On hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 18/2016)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).