Lindauer Brut

Uusi-SeelantiKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 5 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 13.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Lindauer Brut(© Alko)]
  • [kuva: Samppanjaa matkiva kuohari]
  • [kuva: Taketiketti]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, keltaomenainen, valkopersikkainen, sitruksinen, kevyen paahteinen
Rypäleet:
Chardonnay, Pinot Noir
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
11.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
13.99 € ( 18.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

13.97 € -> 13.99 € (24.02.2020)
13.49 € -> 13.97 € (13.01.2019)
13.36 € -> 13.49 € (09.03.2018)
12.95 € -> 13.36 € (14.01.2018)
12.79 € -> 12.95 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 13 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
586027
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
10.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
60 kcal / 100ml
Hapot
6.70g/l
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Lion

Kommentit & arvostelut (20)

Maahantuojan tuotekuvaus

Lindauer on Uuden-Seelannin suosituin viinituotemerkki ja johtava kuohuviinituottaja. Lindauer on maan suurin vientiartikkeli viineissä. Vuonna 2011 Lindauer myytiin Pernod Ricardin toimesta Lion-Nathan Groupille ja on nyt osana Australian ja Uuden-Seelannin johtavaa viiniyritystä.

Uuden Seelannin suosituin kuohuviini , Lindauer, todisti syntyessään, että Uuden Seelannin viileässä ilmastossa tuotetaan laadukkaita kuohuviinejä. Nimi viittaa Eurooppalaiseen taidemaalariin, Gottfried Lindaueriin, joka tuli tunnetuksi saarivaltion alkuperäisväestöstä maalatuista muotokuvistaan.

Lindauer – kuohuviini tulee Uuden-Seelannin pohjoiselta saarelta, Gisbornen ja Hawkes Bay’n alueilta. Merellinen ilmasto ja pitkä viileä kasvukausi kypsentää rypäleet täydellisiksi kuohuviinin tuotantoa varten. Poiminta tapahtuu hieman aikaisemmin, jolloin rypäleissä on vielä hyvä hapokkuus tuottaakseen hyvän perusviinin kuohuviinituotantoon. Valmistuksessa kuorimassa erotetaan nopeasti mehusta varoen ja annetaan hieman hapettua jolloin Pinot Noir-rypäleestä tulleet värit sekä kitkeryys häviävät. Valitut hiivat lisätään, mehu annetaan käydä nopean käymisen lämpötilakontrolloidusti jonka jälkeen käynnistetään malolaktinen käyminen hiivasakkojen kanssa. Hiivasakkojen läsnäolo lisää rakennetta viiniin. Vähintään 3 kk:n kellaroinnin jälkeen perusviini kirkastetaan varoen, sekoitetaan ja pieni annos reserve-viiniä (edellisten vuosien viinejä, mahdollistaa tasalaatuisuuden) lisätään sekoitukseen. pullokypsytys sakan kanssa n 12 kk.

Lindauer on täyteläinen, hyvärakenteinen kuohuviini, jossa on kauniit, pysyvät kuplat ja tyylikkyyttä. Hiivainen ja paahteinen tuoksu kielii pidemmästä kypsytyksestä. Maku on raikas, rapea, täyteläinen ja tasapainoinen. Jälikimaku on pitkä ja maukas.

Valmis juotavaksi myyntiin tullessaan. Sopii nautittavaksi alkupalojen tai rasvaisten kalojen kanssa sekä aperitiivina.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Voitti ylivoimaisesti 16 osanottajan ja 6 uuden maailman kuohuviinin sokkotestin. Tuoksussa kaksi kerrosta, joista jälkimmäinen hyvin täyteläinen. Maussa hunaja, karamelli, poltettu sokeri. Hedelmää. Matkii samppanjaa. Hinta-laatusuhteeltaan huippu. Testimenestyjä vuodesta toiseen.

Muut kommentit ( 18 )

Vuoden Viinit 2020. Lindauer Brut. Sijoitus: Hopea. Sarja 22: Kuohuviinit, hinta 13 euroa tai yli. www.vuodenviinit.fi

    

"Oljenkeltaisen viinin avoin ja voimakas tuoksu on miellyttävä, hieman paahteinen, kypsän omenainen ja paahtoleipäinen. Kuivasta, hapokkaasta ja runsaasta mausta löytyy kypsää omenaa ja sitrusta, paahteisuutta ja mineraalisuutta. Moniulotteista makua seuraa pitkä, vivahteikas jälkimaku. Tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2018. Lindauer Cuvée Brut. Sijoitus: Hopea. Sarja 20: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Paahteinen ja lempeän uuniomenainen tuoksu. Poltettua sokeria, sitrusta, pomeranssinkuorta ja kiinankirsikkaa. Sopivan runsas ja kosiskeleva. Brunssille ja maljajuomaksi. 14/20 pistettä. Hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 3/2018)

    

Hedelmäisyys tuo kuivaan viiniin miellyttävän makean vivahteen. Toimii loistavasti rapujuhlien aperitiivina. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 12/2017)

    

"Oljenkeltaisen viinin avoin ja voimakas tuoksu on miellyttävä, hieman paahteinen, kypsän omenainen ja samppanjamainen. Kuivasta, hapokkaasta ja runsaasta mausta löytyy kypsää omenaa ja sitrusta, pahteisuutta ja mineraalisuutta. Moniulotteista makua seuraa pitkä, vivahteikas jälkimaku. Tyylikäs ja tasapainoinen kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2017. Lindauer Cuvée Brut. Sijoitus: Koko kilpailun voitto. Sarjassaan kultaa. Sarja 18: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. Vuoden kuohuviini 2017. www.vuodenviinit.fi)

    

"Oljenkeltaisen viinin avoin ja leveä tuoksu on erittäin miellyttävä, kypsän paahteinen, hieman leipäinen ja samppanjamainen. Kuivasta, hapokkaasta mausta löytyy kypsää omenaa ja sitrusta, hentoa leipäisyyttä ja mineraalisuutta. Moniulotteista makua seuraaa pitkä vivahteikas jälkimaku. Herkullinen kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2016. Lindauer Brut. Sijoitus: Kulta. Sarja 18: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

"Voimakkaan kullankeltainen, sipulinkuorenvärinen viini, jonka hieman kehittyneessä moniulotteisessa, samppanjamaisessa ja paahteisessa tuoksussa on leipää, omenankotaa, kermaisuutta. Kuiva, hieno, sopivan hapokas, runsas, kypsän hedelmäinen ja samppanjamainen maku vastaa tuoksua. Moniulotteinen kuohuviini." (Vuoden Viinit 2015. Lindauer Cuvée Brut. Sijoitus: Hopea. Sarja 18: Kuohuviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Kukkainen, mutkaton ja luotettava valinta. 13/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 6/2015)

    

"Voimakkaan kullankeltainen viini, jonka moniulotteisessa, samppanjamaisessa tuoksussa on leipää, omenankotaa, toffeeta, aprikoosia, keltaluumua ja pähkinää. Kuiva, hieno, runsas ja samppanjamainen maku vastaa tuoksua. Upea kuohuviini." (Vuoden Viinit 2014. Lindauer Brut. Sijoitus: Kulta. Sarja 18: Kuohuviinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Vapun kuohuviinitasting. Viini on hyvärakenteinen, erittäin kuiva ja hapokas. Tuoksussa on miellyttävää paahtoleipäisyyttä, hiivaisuutta ja limeä. Maku seurailee tuoksun maailmaa ,ja mousse on suussa miellyttävä. Pitkä jälkimaku. Kerrassaan mainio löytö hintaluokassaan, josta kielivät tyhjät Alkon hyllyt. Alkumaljana, ruuan kanssa tai vaan nautiskeluun. Katso muut vapun kuohuvat (samppanja, cava, cremant, prosecco): pullonhenki.blogspot.fi

    

Voitti Aamulehden raadin kevään kuohuvien vertailun. Paahteinen, maukas, pitkä. Tyylikäs malja- ja ruokakuohuviini erinomaisella hinta-laatusuhteella. (Aamulehti 12.4.2014)

    

Täyteläinen ja tasapainoinen viini, jonka tuoksussa on kypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Maku on raikas, moniulotteinen ja pitkään suussa viipyvä. (K-RuokaPirkka Kevät, 1/2014)

    

Kuohuviinien erikoistasting (sokkona). 11 maistajaa, pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet 33:
Kaikki maistetut viinit olivat yleisesti ottaen hyviä osanottajien mielestä. Tasting pisteet kertovat vain sen, mihin järjestykseen maistajat laittoivat viinit.
1. Gramona Imperial Gran Reserva 2007, Espanja, Cava, 29,90 €, Viinikartta 93/100p, tasting 22/33p
2. Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut 2011, Ranska, Alsace, 16,99 €, Viinikartta 87/100p, tasting, 20/33p
3. Lindauer Brut, Uusi-Seelanti, 11,99 €, Viinikartta 90/100p, tasting 13/33p
4. Fleury Fleur de l'Europe Brut, Ranska, samppanjat, 36,10 €, Viinikartta 93/100p, tasting 9/33p
5. Ca' del Bosco Cuvée Prestige, Italia, 29,90 €, Viinikartta 89/100p, tasting 2p

Lasin reunassa pysyy kuohu, toisin kuin muissa viineissä. Omenainen ihastuttava tuoksu. Runsas maku, runsas vaahto. Tasainen, raikas, kirpeä, mutta suhteellisen lyhyt maku. Oli alkuun monen suosikki, mutta menetti nopeasti ominaisuuksiaan toisella maistelukierroksella. Nauti hyvin kylmänä ja nopeasti avaamisen jälkeen.

    

Hinta-laatusuhteeltaan Alkon paras kuohuviini. Se on ainoita, johon tuottaja on onnistuneesti hakenut samppanjamaisen paahteista aromia. (Aamulehti 19.12.20113)

    

"Kauniin kellertävä viini, jonka tyylikkäässä, selkeässä ja samppanjamaisessa tuoksussa on briossia ja hunajaa. Aavistuksen paahteinen, kevyen raikas ja hapokas maku vastaa tuoksua. Hyvä mousse. Hieno kokonaisuus, joka muistuttaa suuresti aitoa samppanjaa." (Vuoden Viinit 2013. Lindauer Brut. Sijoitus: Kulta. Sarja 18: Kuohuviinit www.vuodenviinit.com)

    

Hyvä juoma, mukava hinta, valmistettu samppanjamenetelmällä. Pirteähapponen, hennon pähkinäinen, hennon limettinen. (Kotivinkki 1/2010)

    

"Sipulinkuorenkeltainen viini, jonka aromikkaassa tuoksussa on paahtoleipää ja omenankotaa. Kypsä, raikas ja tasapainoinen maku vastaa tuoksua. Runsas mousse ja kevyet kuplat. Laadukas kuohuviini." (Vuoden Viinit 2010. Sijoitus: Kulta. Sarja: Kuohuviinit. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).