Taittinger
Taianomaiset kuplat. Samppanja, juomien kuningatar, kuuluu jokaiseen huolella järjestettyyn juhlaan. Eloisa, hohdokas, herkullinen ja erityinen kuvaavat Champagne Taittingeria - yhtä harvoista samppanjataloista, joka vielä on yksityisomistuksessa. Vuonna 1734 perustettu Taittinger on yksi Champagnen suurimmista viinitarhanomistajista ja Taittingerin tarhat sijaitsevat Champagnen viinialueen kaikkein arvostetuimmassa osassa. Taittingerin omistuksessa on myös Comtes de Champagne, joka 1200-luvulla toimi legendaarisen Champagnen kreivi Thibaud IV:n residenssinä. Ristiretkeltä palatessaan kreivi istutti viinitarhaansa Kyproksen kuningattarelta Alixilta saadun Chardonnay-köynnöksen. Juuri siksi Chardonnay-rypäleen merkittävä osuus on edelleen tunnusomaista Taittingerin samppanjoille. "Kimaltelevat kuplat ovat samppanjan sielu, niissä välkkyy ripaus taikaa."
Lähde: www.fondberg.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Taittinger
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
VALMISTUS
Kaikki Comtes de Champagnen rypäleet tulevat Grand Cru -luokitelluilta tarhoilta Côte des Blancista. Tätä samppanjaa valmistetaan ainoastaan silloin kun kaikki tälle uniikille tyylille välttämättömät olosuhteet kohtaavat. Ainoastaan ensimmäisen puristuksen mehu (cuvée) käytetään viinin valmistukseen. Tämä takaa viinin eleganssin. Viini valmistettiin 1200-luvun Saint-Nicaise Abbeyn kellareissa Reimsissä. 5% viineistäkypsytetään uusissa tynnyreissä. Näistä tynnyreistä 1/3 uusitaan joka vuosi. Tällä korostetaan lopullisen blendin luontaisia laatutekijöitä.
LUONNEHDINTA
Väri: Kirkas vaaleankeltainen hopeisella välkähdyksellä.
Tuoksu: Mineraalinen tuoksu, jossa herkkiä valkoisten kukkien, tuoreiden mantelien, briossin ja vaniljan aromeja.
Maku: Kuiva, äärimmäisen raikas. Upeita sitruksien aromeja, sitruunan kuorta, greippiä
ja hasselpähkinää. Erittäin pitkä, monimuotoinen, intensiivinen ja tyylikäs maku. Tämä viini uhoaa mieleenpainuvalla hienoudellaan.
RUOKASUOSITUKSET
Luksussamppanja erityislaatuisiin hetkiin. Upea aperitiivi, nautittavaksi sellaisenaan. Kaviaari, mädit sekä hienostuneet kala- ja äyriäisruoat ovat täydellinen kumppani tälle
samppanjalle. Esimerkiksi vaniljalla maustettu hummeri tai tonnikalacarpaccio tryffellin kera maistuvat varmasti. Tarjoilulämpötila 12-14°C.
Lähde: Fondberg Oy
Muut kommentit ( 0 )