Cono Sur Bicicleta Riesling 2021

Chile, Bío BíoValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 3.5/5.
Tuote on 2 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Cono Sur Bicicleta Riesling 2021(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
3.5 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, sitruksinen, hunajameloninen, viheromenainen, mineraalinen, hennon kukkainen
Rypäleet:
Riesling
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
4.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.99 € ( 14.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.48 € -> 10.99 € (06.04.2022)
9.98 € -> 10.48 € (01.06.2021)
9.90 € -> 9.98 € (19.06.2018)
9.49 € -> 9.90 € (14.01.2018)
8.99 € -> 9.49 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
582197
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2021
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Quitralmánin tila Bío Bíon laaksossa, joka on Chilen eteläisimpiä viinialueita. Ilmasto viileähkö, sekä Rieslingille sopivasti kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Ilmasto pidentää kasvukautta, mikä tuo rypäleisiin aromikkuutta ja säilyttää hapokkuuden. Valmistus: 12 asteessa terästankeissa. Tuottaja: Vuonna 1993 perustettu Cono Sur panostaa luonnonmukaiseen ja ympäristöystävälliseen tuotantoon. Talon viinintekijänä toimii palkittu Adolfo Hurtado. Viiniliikkeen omistaa suuri chileläinen viinikonserni Cocha y Toro.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Cono Sur

Cono Surin viinitarhat ja viinitila perustettiin vuonna 1993. Johtoajatuksena on ollut tuottaa laadukkaita, ilmaisullisia ja innovatiivisiä viinejä, joista uuden maailman henki välittyy nauttijalleen. Tuotemerkin nimi viittaa yrityksen maantieteelliseen sijaintiin Etelä-Amerikan eteläisessä kärjessä, jonka länsireunalla sijaitsee Chile antoisine viinilaaksoineen. Tyylitellyssä logossa toistuu myös Etelä-Amerikan maanosan tuttu muoto.

Sittemmin yrityksen viinitarhoja on perustettu myös osiin Chilen pohjoisimmista ja eteläisimmistä viljelysalueista. Yritys tutkii ja etsii jatkuvasti uusia alueita, joissa viljeltynä rypälelajikkeiden aromit ja maku korostuvat halutulla tavalla. Cono Sur on ollut onnistuneesti mukana laajentamassa viininviljelyn ja viininvalmistuksen tapoja Chilessä ottamalla mukaan uusia viljelylajikkeita, joista moni on vieläkin harvinainen Chilessä.

Cono Sur on soveltanut alusta asti uusia ideoita ja teknologiaa viininvalmistuksen perinteisiin menetelmiin. Tärkeimpiä edistysaskeleita ovat olleet synteettisten korkkien ja kierrekorkkien käyttöönotto sekä ympäristöystävällisten viljelymenetelmien käyttäminen.

Lähde: http://www.conosur.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Cono Sur

Kommentit & arvostelut (14)

Maahantuojan tuotekuvaus

Cono Sur Riesling viiniin käytetyt rypäleet tulevat Bio Bio laaksosta joa on Chilen yksi eteläisimmistä viinialueista. Alueen ilmasto on viileähkö, sekä Riesling rypäleen suosimaan tyyliin kohtuullisen pilvinen ja sateinen. Viileähkö ilmasto on hidastanut rypäleiden kypsymistä ja auttanut niitä kehittämään intensiivisen aromaattisia vivahteita samalla säilyttäen napakan hapokkuuden. Viinin alkoholikäyminen on tapahtunut kontrolloidussa 13 ºC lämpötilassa ja sen valmistuksessa ei ole käytetty tammea.

Vaaleankeltainen. Tuoksussa raikkaita sitruunan ja vihreän omenan vivahteita. Kuiva, herkullinen runsas hedelmäisyys yhdessä pirteän hapokkuuden kanssa muodostavat erittäin herkullisen kokonaisuuden.

Cono Sur Riesling on raikkaan hapokas ja hedelmäinen viini joka sopii erinomaisesti aperitiiviksi sekä pienten alkupalojen kera nautittaviksi. Parhaimmillaan viini on aromikkaiden äyriäisten ja maukkaiden kalaruokien kumppanina. Sopii myös säilytettäväksi ja kehittyy positiivisesti muutamia vuosia.

Muut kommentit ( 13 )

Alkon 10. myydyin valkoviini 2021. 345 365 litraa.

    

Alkon 13. myydyin valkoviini 2020. 354 347 litraa.

    

2019: Kutsuva hennosti parfyyminen hedelmäisyys. Limettiä, vaaleita kukkia, päärynääå ja raparperia. Mehevä ja raikashappoinen maku on sopivan intensiivinen. 14/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 16/2020)

    

Alkon 14. myydyin valkoviini 2019. 266 195 litraa.

    

Hyvin hedelmäinen, hapokas, mineraalinen, petrolinen. Melonia, aprikoosia, omenaa. Onnistunut! Tämän hintaluokan parhaita ellei paras riesling Alkossa.

    

Alkon 15. myydyin valkoviini 2018. 277 754 litraa.

    

Alkon 18. myydyin valkoviini 2017. 242 937 litraa.

    

"Haalean vihertävänkeltaisen viinin melko avoimesta tuoksusta löytyy kukkeutta, hedelmäisyyttä, omenaa ja päärynää. Sopivan hapokas, maukas maku on kuiva ja siinä on kypsiä hedelmiä, persikkaa, omenaa ja hentoa mineraalisuutta. Tasapainoisen viinin jälkimaku on hyvä." (Vuoden Viinit 2016. Cono Sur Bicicleta Riesling 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Parsa-munahyydyke: viini sopii hapokkuudeltaan parsaa ja juustoa sisältävän hyydykkeen kanssa. (Apu 2.4.2015)

    

"Kellertäväviini, jonka tuoksussa aistii hunajaa, luumua ja trooppista hedelmää. Puolikuiva, mineraalinen ja sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös omenaa ja sitrusta. Tasapainoinen ja erittäin miellyttävä kokonaisuus." (Vuoden Viinit 2014. Cono Sur Bicicleta Riesling 2013. Sijoitus: Kulta. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Uuden maailman rieslingtasting. Tietysti sokkona. 11 maistajaa, 6 rieslingiä. Riesling on etenkin Saksan ja muun vanhan maailman rypäle, mutta tällä kertaa menimme uuteen maailmaan, jossa rieslingit ovat harvinaisempia. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet viinille 33.
1. Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling 2012, Chile, Bío Bío, 12,99 €, 18 pistettä, 4 ykkössijaa
2. Cono Sur Bicicleta Riesling 2013, Chile, Bío Bío, 8,98 €, 17 pistettä, 2 ykkössijaa
3. Villa Maria Cellar Selection Riesling 2012, Uusi-Seelanti, 17,29 €, 16 pistettä, 3 ykkössijaa
4. Domain Road Vineyard Riesling, Uusi-Seelanti, Central Otago, tuliaispullo, 8 pistettä, 2 ykkössijaa
5. Jim Barry Watervale Riesling 2013, Australia, Etelä-Australia, 18,32 €, 7 pistettä
6. Vicarage Lane Canterbury Riesling 2010, Uusi-Seelanti, 12,24 €, 0 pistettä

Hedelmää, omenaa, kirpeä, raakaa greippiä. Hedelmäkarkkia, simamaisuutta.

    

"Voimakkaan sitruunankeltainen viini, jonka tuoksussa aistii aprikoosia, sitrusta, hunajaa, mineraalia ja petrolia. Tyylikäs ja sopivan hapokas, makeanoloinen maku vastaa tuoksua, siinä on myös kypsää omenaa. Tasapainoinen ja hyvä viini." (Vuoden Viinit 2013. Cono Sur Bicicleta Riesling 2012. Sijoitus: Kulta. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 10 euroa. www.vuodenviinit.com)

    

Kesäisen hapokas viini sopuhintaan. Tuoksu vahvan hedelmäinen, maussa sitruunaa, kuten Rieslingiin sopii. Monikäyttöinen ja kukkea.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).