Brancott Estate Gisborne Unoaked Chardonnay

Uusi-SeelantiValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 11.58 € (0.75 l)
  • [kuva: Brancott Estate Gisborne Unoaked Chardonnay(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän hedelmäinen, kevyen persikkainen, yrttinen, hennon voinen
Rypäleet:
Chardonnay
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Yrttiset, mineraaliset ja aromikkaat valkoviinit. Mietojen ja tyylikkäiden ruokien kanssa. Äyriäiset, simpukat, kalaruuat, lohi, vuohenjuusto, kevyen yrttiset ruoat Hae viinit

HINTA

Hinta:
11.58 € ( 15.31 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
570967
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.08.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.30g/l
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Brancott Estate

Brancott Estate on Uuden-Seelannin johtavia viinintuottajia ja sen viinimerkki Brancott Estate johtava viinimerkki. Tunnet molemmat ehkä paremmin nimellä Montana Wines.

Korostaakseen viiniensä alkuperää yhtiö on vaihtanut sekä oman nimensä että viiniensä nimen Brancott Estateksi. Nimi juontaa juurensa Brancott Estate viinitilalle ja sen alkuperäiseen nimeen, jossa Montana Wines aloitti toimintansa ja perustui viinitarhansa sekä viinintuotantolaitoksensa vuonna 1934.

Brancott Estate oli ensimmäinen kaupallisesti toimiva viinintuottaja Marlboroughin alueella. Ja pioneeri se oli myös vuonna 1975, kun se aloitti Sauvignon Blanc -rypäleiden viljelyn Marlboroughin alueella vastoin yleistä mielipidettä, jonka mukaan alue oli liian kylmä rypäleiden kasvatukseen. Yhtiö kuitenkin uskoi alueeseen ja sen mahdollisuuksiin, ja kun vuonna 1979 sen ensimmäiset Marlborough Sauvignon Blancit tulivat markkinoille, tuli viineistä heti kansainvälinen ilmiö. Ilmiönä ne ovat pysyneet siitä asti.

Tänä päivänä Brancott Estate -viinejä myydään yli 50 maassa ympäri maailmaa, ja erityisesti Brancott Estaten Sauvignon Blanc -viinit ovat saaneet runsaasti kansainvälistä tunnustusta ja lukuisia palkintoja ensimmäisestä vuosikerrasta asti. Brancott Estate on ollut myös aktiivinen kestävän viininviljelyksen kehittämisessä ja se olikin ensimmäisiä viinintuottajia, jotka allekirjoittivat vetoomuksen kestävän viljelyn puolesta jo vuonna 1995.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Montana Wines

Kommentit & arvostelut (3)

Kaffirlohi uunissa: Viinin troppisen hedelmäisestä tuoksusta voi erottaa melonia ja greippiä. Maku on runsas, täyteläinen, raikas ja miellyttävän hapokas. Ei tammea, tyylikäs kalaviini. (K-RuokaPirkka, helmikuu 2013)

    

Kypsät lohitartarpihvit ja uunikasvikset: tässä täyteläisessä valkoviinissä on tarpeeksi runsautta kohdatakseen mehevän lohiannoksen. (K-RuokaPirkka, helmikuu 2011)

    

Tammeton viini, täyteläinen, tasainen, yksinkertaisen runsas, kuin ylikypsä hedelmä. Kuvauksessa mainitaan hapokas, mutta minkäänlaista pirskahtelevaa hapokkuutta viinissä ei ainakaan ole ja viini ei tunnu muutenkaan kovin happamalta, ehkä hapot ovat pehmeät ja pyöristyneet. Onkohan tammeton tyyli jonkinlainen muoti-ilmiö? Tammisista Chardonnay-viineistä voisi maistaa voita, toffeeta tai vaniljaa. Tammeton on sen sijaan hedelmäinen ja ehkä mineraalinen.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).