Bernard-Massard Auxerrois 2018

LuxemburgValkoviini, puolikuiva (sokeria 4 - 18 g/l)Valkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Bernard-Massard Auxerrois 2018(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen keltaluumuinen, hennon yrttinen
Rypäleet:
Auxerrois
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
8.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Puolikuivat ja puolimakeat valkoviinit. Erityisesti seurusteluun. Itämainen ruoka (Riesling, Gewürztraminer), kana, kalkkuna, jotkin salaatit ja voi sopia myös makkararuuille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.98 € ( 19.84 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

14.99 € -> 14.98 € (24.02.2020)
14.98 € -> 14.99 € (13.01.2019)
13.76 € -> 14.98 € (09.03.2018)
13.91 € -> 13.76 € (24.02.2018)
13.50 € -> 13.91 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
550967
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2018
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.90g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat Mosellejoen laaksossa Luxemburgin itäosassa. Valmistus: Terästankeissa, joissa osa viinistä myös lepäsi 5 kuukauden ajan. Tuottaja: Bernard-Massardin viiniliikkeen perusti vuonna 1921 Jean Bernard-Massard. Viiniliikkeellä on omia viinitarhoja Schengenissä ja Grevenmacherissa, jossa myös tuotantolaitokset sijaitsevat. Viiniliikkeen vuosituotanto on 4 miljoonaa pulloa viiniä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
12.05.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Bernard-Massard

Bernard Massardin viiniliikkeen on perustanut vuonna 1921 Jean Bernard-Massard ja Bernard Clasen. Viiniliikkeellä on omia viinitarhoja Grevenmacherissa ja Schengenissä. Lisäksi viiniliike ostaa laadukkaita viinejä Luxemburgin muilta viinialueilta. Kellarimestari Jean Bernard-Massard oppi viinin valmistuksen Ranskassa Champagnen maakunnassa 1900-luvun alussa. Bernard Massard alkoi valmistaa kuohuviiniä perinteisen tuotantotavan ”Méthode Traditionnelle” mukaisesti. Caves Bernard-Massard keskittyy laatuun ja valmistaa 3 miljoonaa pulloa kuohuviiniä vuodessa. Kuohuviinin ohella talo valmistaa huippulaadukkaita Riesling ja Rivaner valkoviinejä. Nykyään talon viineistä runsaat 70% menee kansainvälisille markkinoille. Viinitalo on yksi harvoista Luxemburgin suuriruhtinashuoneen hovihankkijana toimivista viinien sopimustuottajista.

Lähde: www.skycellar.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Bernard-Massard

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tarjoiluehdotus: Viini on erinomainen parsa-ruokien kanssa nautittuna
Väri: Viini on väriltään vaalean kirkkaan keltainen
Tuoksu: Tuoksu on raikas, mukana greippiä ja omenaa
Maku: Maku on raikas. Hedelmä, hapokkuus ja sokeri upeasti tasapainossa, mineraalisuutta, miellyttävä jälkimaku

Muut kommentit ( 2 )

Tämä viini on yhdistetty ruokaan Viinikartan jutussa Syyskuun kausimenu 2016 viineineen. Jutussa on syyskuinen menu, jossa tarjoillaan tatticarpacciota, pääruuaksi mereneläviä ja jälkiruoaksi tarte tatin.

    

Raikas, puhdas, maukkaan hedelmäinen, pitkä jälkimaku. 12/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 5/2014)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).