Näytä ruokalista
       

Nokkoskeitto ja Auxerrois

Nokkoskeitto: Tämä kesäinen keitto tehdään kotimaisesta nokkosesta tai vaihtoehtoisesti pinaatista; tyyli on sama. Nuoret nokkosen lehdet ryöpätään ensin. Kermaista keittoa on helppo varioida esim. sulatejuustolla tai voi myös tuoda pintaan itse nokkosen maun ja tehdä keitto vähemmän peittävistä aineksista. Kermaisuus on kuitenkin keiton juttu. Nokkoskeitto on kotimaista ruokaa parhaimmillaan.

Suosittelemme ruoalle näitä viinejä, koska...

Nautimme eräänä toukokuisena päivänä kermaista nokkoskeittoa nuorista nokkosenlehdistä. Aivan mahtava alkukeitto sai porukassa ylistäviä arvioita. Tasapainoinen, hapokas ja yrttinen valkoviini on keitolle omiaan. Testatusti sopiva viini oli meidän pöydässämme Auxerrois, jota viljellään Alsacessa, Saksassa ja Luxemburgissa. Tämä viini on Luxemburigsta ja muodostaa keiton kanssa hyvin tasapainottavan ja herkullisen kokonaisuuden. Jos haluat viiniltä enemmän vihreitä aromeja, valitse Uuden-Seelannin Sauvignon Blanc, jossa aromikkuus on voimakasta ja maku sisältää jopa nokkosta. Nämä viinit ovat hieman erityylisiä: kun Auxerrois on rauhallisempi ja tasaisempi, Sauvignon Blanc jyrää aromeiltaan.

Bernard-Massard Auxerrois 2016

Bernard-Massard Auxerrois 2016

  • Luxemburg, valkoviinit
  • Rypäleet: Auxerrois
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen keltaluumuinen, hennon yrttinen
  • 14.98€
  • Pisteet: 87

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Mud House Sauvignon Blanc 2017

Mud House Sauvignon Blanc 2017

  • Uusi-Seelanti, valkoviinit
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, greippinen, kevyen raparperinen, herukanlehtinen, nokkosinen, rodukas
  • 14.98€
  • Pisteet: 93

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Ruoan pääasialliset ainekset, joiden mukaan viinisuositukset on valittu:
  • Nokkonen
  • Voi
  • Jauhot
  • Kerma
  • Kasvisliemi
 
Lue seuraavaksi:
TiramisuMuurinpohjaletut