Näytä ruokalista
       

Sinisimpukat viinisuositus

Tälle ruualle sopii kuiva valkoviini

Sinisimpukat ja valkoviini.
Kuva: Viinikartta


Ruuan ainekset, joihin viinisuositus perustuu

  • Sinisimpukka
  • Valkoviini
  • Salottisipuli
  • Persilja
  • Voi
  • Ranskanperunat


Sinisimpukat

Meidän reseptissä sinisimpukat on valmistettu tyyliin Moules marinières eli valkoviinissä salottisipulin ja persiljan kanssa. Lisäkkeenä tarjotaan belgialaiseen tyyliin ranskanperunoita, jotka on kahdesti uppopaistettuja, jotta sisus on pehmeä ja päällys rapea. Sinisimpukoita käytetään ravintona laajalti muuallakin, mutta juuri Belgia on kuuluisa tästä ruoasta ja siksi valitsimme belgialaisen tyylin. Moules-frites eli ranskalaisten kanssa simpukoita tarjotaan myös Ranskassa, mutta ruoka voidaan ymmärtää Belgian kansallisruuaksi. Jopa 30 tonnia simpukoita popsitaan Belgiassa tähän tyyliin vuodessa. Ranskassa ja Belgiassa paras aika simpukoiden herkutteluun on syyskuusta huhtikuuhun; ne kuukaudet, joiden nimessä on "r", semtembre - avril.


Viinisuositukset

Sinisimpukat tähän tyyliin on Euroopan sydämestä, joten eurooppalainen raikas ja kuiva valkoviini lähialueilta on oikea valinta. Jos simpukoidan kanssa tarjotaan ranskalaisia, hapokkuus korostuu, eli sitä pitää olla. Ilman ranskalaisia voi hakea pelkästään vivahteikasta tyyliä. Belgian läheltä löytyy Ranskan Loiren viinialue. Loiren yrttinen Sauvignon Blanc on hyvä valinta. Luxemburgin Auxerrois on alueellisesti lähellä ja maukas valkoviini.



Bernard-Massard Auxerrois 2017

Bernard-Massard Auxerrois 2017

  • Luxemburg, valkoviinit
  • Rypäleet: Auxerrois
  • Makutyyppi: pirteä & hedelmäinen
  • Puolikuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, viheromenainen, kevyen keltaluumuinen, hennon yrttinen
  • Sokeria: 2.00 g/l
  • 14.99€
  • Pisteet: 87
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta haettu viinityypistä, maasta, rypäleistä, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
Domaine Franck Millet Sancerre 2018

Domaine Franck Millet Sancerre 2018

  • Ranska, valkoviinit
  • Rypäleet: Sauvignon Blanc
  • Makutyyppi: vivahteikas & ryhdikäs
  • Kuiva, hapokas, limettinen, herukanlehtinen, klementiininen, mineraalinen
  • Sokeria: 2.00 g/l
  • 20.98€
  • Pisteet: 94
  • Myynnissä Alkossa.

Näytä samankaltaiset

Samankaltaisuutta päätelty viinityypistä, alkuperämaasta, rypälelajikkeista, täyteläisyydestä, makeudesta, hinnasta sekä laatupisteistä. Järjestetty "samankaltaisin ensin" mukaan.
KuvaMaaViiniTyyppiMakutyyppiRypäleHintaLaatu
 
Lue seuraavaksi:
MadekeittoCeviche