Mateus Sparkling Rosé Brut

PortugaliKuohuviini, erittäin kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 1 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.40 € (0.75 l)
  • [kuva: Mateus Sparkling Rosé Brut(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Erittäin kuiva, hapokas, mansikkainen, punaherukkainen, kevyen verigreippinen, hennon yrttinen. rosee.
Rypäleet:
Baga, Shiraz
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
10.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.40 € ( 13.73 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

9.99 € -> 10.40 € (14.01.2018)
9.19 € -> 9.99 € (02.07.2017)
8.99 € -> 9.19 € (21.03.2017)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
543717
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.06.2018.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
11.5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
muovisuljin
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
6.40g/l
Erityistä:
Pullossa Zork-korkki
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Bairradan laatuviinialueen tarhat, joiden ilmato on atlanttinen ja maaperä savea. Valmistus: Kuohuviinikäytetty 16 asteessa painetankeissa. Tuottaja: Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal on perustettu vuonna 1942. Se on edelleen Guedesin perheen omistama yritys, jonka tuottama Mateus Rosé on yksi maailman eniten myydyistä viineistä. Sograpen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Offley. Sogrape omistaa viinitarhoja Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.
Tuotteen nimen selitykset:
brut = Kuiva kuohuviini. rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Sogrape Vinhos

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perusttiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Sogrape Vinhos

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Lohenpunainen.
Tuoksu: Omenainen, mansikkainen, hennon vadelmainen.
Maku: Erittäin kuiva, miellyttävän hapokas, hienostunut, tasapainoinen, raikkaan hedelmäinen, yrttinen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä viiniin 2012 -oppaan mukaan eväsretkille monimakuisten tarjoilujen seuraan.

Kuohuviini, jossa on suljettava Zork-korkki
Mateus Sparkling Brut Rosé syntyy Bairradan viinintuotantoalueella Lissabonin ja Porton kaupunkien puolivälissä. Vaaleanpunaisen kuohuviinin valmistukseen käytetään kolmea portugalialista rypälelajiketta; Bagaa, Tinta Rorizia ja Tinta Pinheiraa. Pirteästi poreileva viini syntyy 1900-luvun alussa Ranskassa kehitetyllä charmat-menetelmällä, jossa viinin kuplat heräävät henkiin toisen käymisen aikana hyvin viilennetyissä terästankeissa.

Vuoden valoisimpaan aikaan sopivan lohenpunaisen roseekuohuviinin tuoksu on täynnä kesän punaisia marjoja kuten mansikkaa ja vadelmaa. Kuiva ja maltillisen hapokas kuohuviini sopii kesälounaan aperitiiviksi, ruokaisan salaatin rinnalle tai kesäisten tapasherkkujen kanssa maisteltavaksi.

Portugalilaisen viinikulttuurin uusi aika näkyy modernin kuohuviinin lisäksi myös uudessa pullonkorkissa. Mateus Sparking Brut Rosé -kuohuviinin sulkijaksi on valittu Zork-korkki, jonka on suunnitellut australialainen John Brooks. Vuonna 2010 markkinoille tullut muovikorkki on ensimmäinen uudelleensuljettava kuohuviinipullon sulkija. Se on kätevä, erittäin helposti avattava ja suljettava, ja se säilyttää avatun kuohuviinin kuplat. Zork on myös ympäristöystävällinen, sillä se on 100 %:sesti kierrätettävä. Zorkin hiilijalanjälki on jopa 40 %:a pienempi kuin perinteisen kuohuviinikorkin. Paitsi helppo, Zork on myös turvallinen avata, eikä pelkoa korkin lentämisestä ole. Voimaa ei tarvita, joten myös naisten on helppo avata Zork-korkillinen kuohuviinipullo. Juhlan tunnun tuova kuohuviinin poksahdus on kuitenkin tallella.

Muut kommentit ( 6 )

H-hetkeen, kun vuosi vaihtuu. Rentoihin uudenvuoden rientoihin. (Anna, joulukuu 2015)

    

Lohi-tuorejuustopaloille (saaristolaisleipää). Viini on lohenpunainen, aromeissa omenaa, päärynää, vadelmaa. Nuorekas, raikas, nykyaikainen. Aperitiiviksi ja suolaisten alkupalojen seuraksi. (K-RuokaPirkka, toukokuu 2013)

    

Mateus Sparkling Brut Rosé- kuohuviini on voittanut kultaa vuonna 2010 ja 2012 ”Concours Mondial de Bruxelles”-viinikilpailussa. Maaliskuun alusta alkaen kultamitalin voi löytää myös Mateus Sparkling Brut Rosé- pulloista. Tämän kultamitalin lisäksi tuottaja Sorgape valittiin Vuoden Viinituottajaksi 2012 kansainvälisessä IWSC kilpailussa. (Lähde: www.juomavinkki.fi (maahantuoja))

    

Ihana kuiva mutta ah, niin marjainen: vadelmaa ja mansikkaa (ilman sitä mannapuuroa)!!! Juhannusjuomana meni kun kuumille kiville, suosittelenkin kesällä nautittavaksi piknikillä, vappuna tai muuten vaan terdellä ystävien kesken!

    

1 tähti. Lyhyt, hiukan raikas ja esanssinen. (www.hs.fi, julkaistu 28.4.2011)

    

Pinkki, jossa lohen sävyä. Maku hedelmäisen aromikas, mansikkaa ja aprikoosia. Kepeän hapokas ja helppoa juotavaa. Oikein maistuva kesäkuohari kesäretkille.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).