Adobe Gewürztraminer Reserva 2021

Chile, Valle CentralValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 14 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 10.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Adobe Gewürztraminer Reserva 2021(© Alko)]
  • [kuva: Vanha pakkaus / etiketti]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  • [kuva: Vanha pakkaus]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (5)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, litsiluumuinen, kypsän greippinen, aprikoosinen, kevyen mineraalinen, kukkainen
Rypäleet:
Gewürztraminer
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
3.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & ryhdikäs: Valkoviinit: Kuivia ja puolikuivia viinejä, joiden aromimaailmassa on mineraalisuutta ja yrttejä. Vivahteikkaaseen aromikkuuteen yhdistyy ryhdikäs hapokkuus, minkä ansiosta viinit viihtyvät kala- ja äyriäispäivällisillä. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailmassa on runsaasti mineraalisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä. Loistavat runsaan hapokkuutensa ansiosta ruokapöydässä, johon on katettu äyriäisiä, kalaa, täyteläisiä kasvisruokia tai vaaleaa lihaa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit

HINTA

Hinta:
10.99 € ( 14.52 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

10.78 € -> 10.99 € (03.10.2022)
10.59 € -> 10.78 € (18.07.2022)
10.49 € -> 10.59 € (08.01.2021)
10.48 € -> 10.49 € (24.02.2020)
10.38 € -> 10.48 € (13.01.2019)
11.39 € -> 10.38 € (14.10.2018)
10.98 € -> 11.39 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä 11 € tai alle

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
532677
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2021
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.00g/l
Erityistä:
kestävän kehityksen sertifiointi, luomu, vegaaninen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 9 hehtaaarin luomutarhat Rapelin laaksossa, jonka ilmasto on suhteellisen viileä. Valmistus: Terästankeissa, ei tammikypsytystä. Tuottaja: Emilianan perusti vuonna 1986 Guilisastin perhe, joka omistaa myös osan Concha y Toron viiniliikkeestä. Talo tekee viinintä luomuna biodynaamisin menetelmin. Talolla on 1 100 hehtaaria viinitarhoja.
Tuotteen nimen selitykset:
reserva = Espanjassa 2-3 vuotta kypsytetty ja lisäksi 1 vuosi pullossa. Uudessa maailmassa ei välttämättä tarkoita mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaiset: Uusimmat:
Suosituimmat:

TUOTTAJA

Emiliana

[vain englanniksi]

The Emiliana winery firmly believes that using sustainable, organic, and biodynamic agricultural practices results in better-balanced, healthier, and more productive vineyards, which in turn results in better quality grapes and therefore better wines.

Our mission is to provide our consumers with the highest quality wines with a unique expression of terroir achieved through the benefits of using organic and biodynamic agriculture.

To meet this objective, we at Emiliana base our work on two essential principles: care for the environment and respect for our workers and community.

Thanks to our passion, the way we at Emiliana practice agriculture and our constant search for the maximum expression of terroir, our vineyards produce wines with unique character and personality.

From the beginning we have been dedicated to searching for Chile’s finest wine valleys in order to determine the best places to grow each varietal. Today we have a total of 1,117 hectares (2,760 acres) in Chile’s best wine regions.

Lähde: http://www.emiliana.cl

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Emiliana

Kommentit & arvostelut (10)

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Jokaisen web-kehittäjän päiväuni (Adobe) ja siitäkin huolimatta loistava viini. Hedelmäinen ja mukavan hapokas, mausta löytyy melonia. Hedelmäisten salaattien seuraksi ja aperitiiviksi.

Muut kommentit ( 9 )

Vuoden Viinit 2020. Adobe Gewürztraminer Reserva 2019. Sijoitus: Pronssi. Sarja 17: Luomuvalkoviinit, hinta alle 13 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

Broileri-appelsiinipata: Tämä kukkean raikas, sitruksinen ja kevyen mausteinen chileläinen antaa tilaa broilerin miedolle maulle ja tasapainottaa kurkuman, juustokuminan ja korianterin aromaattisuutta. (MeNaiset 9.10.2014)

    

"Viherkeltainen viini, jonka mausteisessa tuoksussa on passionhedelmää, vihreää omenaa ja karviaista. Sopivan hapokas maku vastaa tuoksua, siinä on myös omenankotaa ja parsaa." (Vuoden Viinit 2014. Adobe Gewürztraminer Reserva 2013. Sijoitus: Pronssi. Sarja 09: Uuden maailman valkoviinit, hinta alle 11 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Täyteläinen valkoviini sopii kasvis-kaalikääryleelle. Omena-tyrnichutneyn makeus tiukentaa viiniä. (Viinilehti 7/2013)

    

Halloumi-sienitäytteinen possunfilee: Suolainen halloumi ja kypsä vaalea liha maistuvat eksoottisen hedelmäisen valkoviinin kanssa. (K-RuokaPirkka, joulukuu 2010)

    

Viini jossa on gewürztramineria ei mene koskaan pieleen, etenkään luomuun yhdistettynä. Adoben voimalla voi kehitellä päissään vaikka minkälaisia illuusioita ja visuaalisia keksintöjä!

    

Raikkaan hapokas ja hienostuneen mineraalinen. Maussa sitruunaa, persikkaa ja mausteisuutta. Aasialaisille ruuille ja aperitiiviksi. (Aamulehti 26.4.2012)

    

Ostin luomustatuksen ja rypäleen takia. Loistava viini hintaisekseen, sopivan hapokas, ei liian ja maku on miellyttävä, ei mielestäni yhtä voimakas kuin monissa muissa Gewürztraminereissa. Sittemmin on tullut ostettua useampikin pullo.

    

Monet asiat kliksahtaa kivasti paikoilleen: hyvä kuivuus, luomutuote, eikä hintakaan ole paha.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).