Château Ksara Blanc de Blancs 2020

LibanonValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 16.89 € (0.75 l)
  • [kuva: Château Ksara Blanc de Blancs 2020(© Alko)]
  • [kuva: Parsan kanssa herkkua.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, limettinen, keltaomenainen, pähkinäinen, kevyen yrttinen, tamminen
Rypäleet:
Sauvignon, Sémillon, Chardonnay
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Runsas & paahteinen: Valkoviinit: Suuntäyteiset viinit ovat kuivia ja puolikuivia. Runsasta täyteläisyyttä säestävät paahteisuus tai tammisuus, ja viinit sopivat rasvaisen kalan lisäksi kanan, kalkkunan ja jopa riistalintujen sekä porsaan seuralaisiksi. Kuohuviinit: Erittäin kuivia tai kuivia. Aromimaailma on täyteläinen ja paahteinen. Sopivat myös voimakkaammille herkuille – kuten possulle, vasikalle, riistalinnuille ja mereneläville – runsaan mausteisuutensa ja tasapainoisen hapokkuutensa takia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tammiset valkoviinit. Maultaan runsaiden, täyteläisten ja useimmiten hienojen ruokien kanssa, esim. juustogratinoidut ruuat. Savustetut kalat, voimakkaat kastikkeet ja vaaleat lihat Hae viinit

HINTA

Hinta:
16.89 € ( 22.39 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

16.49 € -> 16.89 € (18.07.2022)
15.90 € -> 16.49 € (08.01.2021)
13.99 € -> 15.90 € (24.02.2020)
13.89 € -> 13.99 € (13.01.2019)
14.20 € -> 13.89 € (09.03.2018)
13.79 € -> 14.20 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Ei kuulu parhaaseen 30%:iin
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 11 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
522847
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2020
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 440 hehtaarin tarhat Bekaan ylätasangolla 1 000–1 300 metriä merenpinnan yläpuolella. Viljelmät osittain tasangolla ja osittain vuorenrinteillä. Valmistus: Sauvignon-rypäleet poimittiin kahdessa erässä eriasteisesti kypsyneinä. Käyminen terästankeissa. Chardonnay kypsyi 2 kuukautta sakan päällä tammitynnyreissä ennen lajikkeiden sekoitusta. Tuottaja: Jesuiittapapit perustivat Château Ksaran vuonna 1857. Talo on Libanonin vanhin viinintuottaja ja sen vuosituotanto on n. 3 miljoonaa pulloa viiniä.
Tuotteen nimen selitykset:
blanc de blancs = Chardonnaysta tehty valkoviini, kuohuviini tai samppanja. château = Viinitila tai -talo.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
07.02.2015
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Château Ksara

Hedelmällinen Bekaan laakso Libanonia halkovien vuorijonojen välissä on vuosisatoja kiinnostanut seikkailijoita ja lähetyssaarnaajia, rosvoja ja viljelijöitä. Alueen historia tihkuu tarinoita Nooan arkin rantautumispaikasta jesuiittamunkkeihin ja 1900-luvun lopun poliittisen epävakauden aikoihin. Château Ksaran viinitila on ponnistellut Bekaan alueella viininviljelyn kehittämiseksi yli 150 vuotta, joista pari viime vuosikymmentä on keskittynyt tuotannon modernisointiin. Lieneekö sisulla ollut osuutta asiaan?

Sisu ei ole ainoa Ksaraa suomalaisiin yhdistävä tekijä. Ksaran viinitilalla liehuu Siniristilippu, sillä Suomen kunniakonsulaatti toimii tilan yhteydessä. Suomi oli myös yksi Ksaran tähtäimessä olevista uusista vientimarkkinoista, kun sen tuotantoa alettiin modernisoida 1970-luvulla.

Ksara-nimen kerrotaan tulevan ristiretkeläisten linnoitusta tarkoittavasta sanasta ksar. Linnoitus kuvaakin hyvin Château Ksaran vankkumatonta asemaa libanonilaisten myrskyisässä historiassa. Viiniä on viljelty Bekaan laaksossa jo foinikialaisten ajoista lähtien. Ksaran historian viinitilana katsotaan alkaneen vuonna 1857, kun Jesuiitta-munkit hankkivat tilan haltuunsa ja istuttivat tarhoille parempilaatuisia viinilajikkeita. Ensimmäisen maailmansodan jälkeen emämaa Ranskan tavoille koulutetut viinintekijät toivat viinintekoon uudistuksia, mm. uusia rypälelajikkeita. Munkkien viineistä tulikin niin merkittävää liiketoimintaa, että Vatikaani katsoi toiminnan olevan liian kaupallista, ja munkit joutuivat myymään viinitilansa paikallisille liikemiehille vuonna 1974. Uudessa omistuksessa Ksarasta on kasvanut maailmallakin arvostettu tuottaja.

Lähde: www.haugen-gruppen.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Château Ksara

Kommentit & arvostelut (6)

Maahantuojan tuotekuvaus

Luonnehdinta: Kuivan valkoviinin maussa on kermatoffeista pehmeyttä ja hasselpähkinäistä täyteläisyyttä. Makua sävyttävien trooppisten hedelmien raikkaus ja vivahteikas yrttisyys tasapainottavat leveähköä suututumaa. Kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen. Eri rypälelajikkeita on kypsytetty 3-4 kk ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen sekoitusta ja pullotusta.

Ruokasuosituksia: Erinomainen viini mausteisille ruoille. Tuliset äyriäis-, kala- ja kanaruuat sekä Ksara Blanc de Blancs sopivat erittäin hyvin yhteen! Glorian Ruoka&Viini (05/2015) suosittelee erityisesti grillattujen mausteisempien rapujen seuraan. Kokeile myös välimerellisten kasvislisukkeiden, itämaisten ruokien, sekä couscousin kanssa!

MAKU-lehti/Antti Uusitalo 5/2015:
"Ksara Blanc de Blancs on maultaan kuiva, aavistuksen tamminen ja reilun hedelmäinen valkoviini. Sen valloittavassa aromimaailmassa yhdistyvät sitruksisuus, persikkaisuus ja kepeä yrttisyys. Viini sopii erinomaisesti hummuksen, baba ganoushin ja tabbouleh-salaatin kanssa."

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Todella miellyttävä viini. Tämä ei ärsytä ketään. Tasainen, pitkä. Mineraalisuus on keskiössä, joskin hillittynä, todella tyylikkäällä tavalla. Aromeina todella kypsynyttä sitrusta ja aavistus persikkaa. Maukkaan hedelmäinen ja hennon kukkainen. Kokonaisuus on kepeä, miellyttävän hapokas ja jälkimaultaan tyylikkään aromikas. Kesäkeittiössä paistetun parsan kanssa todella loistava yhdistelmä. Sai erinomaisen hyväksyviä kommentteja. Eri rypäleet tasapainottavat toisiaan: sauvignonin sitruksinen hapokkuus ja chardonnayn tammitettu voimaisuus sekä semillonin makea hedelmäisyys hienossa tasapainossa. Huikea viini.

Muut kommentit ( 4 )

Loistovalinta reilusti maustetun broilerin tai lohen kanssa. Ehdoton juoma juhlapöytään. (menaiset 26.3.2015)

    

Kepeän herukkainen Ksara on oiva juomakumppani kuhalle myllärin tapaan. (Apu 2.4.2015)

    

Libanonin aurinkoa pullossa samoilta seuduilta, missä Jeesuksen kerrotaan muuttaneen veden viiniksi. Sauvignon tuo hapokkuutta, chardonnay kermaisuutta ja semillon mehiläisvahaa. Parsalle. (Aamulehti 2.4.2015)

    

Valkoviini pääsiäiskertomuksen tapahtumapaikoilta. Tammen seassa aromaattista kukkaisuutta, kypsää omenaa ja sitrusta sekä litsiluumua. Kylmälle karitsalle. 3/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 26.3.2015)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).