Wein- und Sektgut Barth
Wein- und Sektgut Barth on perhetila, jota johtavat perheen isä Norbert ja tytär Christine. Tilan toimitusjohtaja ja kellarimestari on Mark Barth.
Mark on amerikkalaista syntyperää ja ottanut vaimon sukunimen. Sekä Christine että Mark ovat opiskelleet Geisenheimin viiniyliopistosta. Christinen ”Bachelor of Science”-tutkinnon pääaine oli kansainvälinen markkinointi.
Mark Barth on suorittanut ”Bachelor of Science”-tutkinnon viininviljelystä. Hänen lopputyönsä aihe oli ”Kuohuviinin CO2-stabiliteetti matkalentokorkeudessa”. Hänellä oli mahdollisuus testata eri menetelmin valmistettuja kuohuviinejä sekä sensorisesti että empiirisesti ”Flight Test Facility”-tutkimuskeskuksessa ja tutkia hiilihapon haihtumista. Alipaineessa kuohuviinit menettivät CO2:ta huomattavasti nopeammin kuin normaalipaineessa. Johtopäätös: perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini, jossa on pienemmät kuplat kuohuu pitempään kuin isokuplainen yksinkertaisemmalla menetelmällä valmistettu. Kuohuviini kannattaa avata vasta juuri ennen lasiin kaatamista ja nauttia nopeasti!
Tila tuottaa vuosikerrasta 2012 lähtien luomuviinejä. Tällä hetkellä on menossa ns. siirtymävaihe. Viinitarhoja tilalla on 19,5 hehtaaria. Tilan perusti 1948 Johann Barth.
Lähde: www.viinimaa.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Barth
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Tyylikäs Terroir-Riesling Saksan Rheingausta.
TARJOILUEHDOTUS: Katkaravut, lohi ja hummeri, paistettuna tai grillattuna
VÄRI: Kullankeltainen
TUOKSU: Tuoreita keltaisia hedelmiä kuten persikkaa ja kvitteniä
MAKU: Kypsän hedelmäinen, elegantti ja moniulotteinen maku. Hienostunut ja pitkä jälkimaku.
Viinitarha Hattenheimer Hassel sijaitsee Hattenheimin viinikylässä Rheingaussa. ”Erstes Gewächs” -luokiteltu ”Hassel”-tarha on 30 hehtaarin kokoinen ja siitä Barthilla on 1,3 hehtaaria. Vuodesta 1999 saakka Rheingaussa on tuotettu ranskalaisen ”Grand Cru”-viinin mallin mukaan ”Erstes Gewächs”-viinejä. Aidon ”Erstes Gewächs”-viinin tuntee etiketin alareunassa olevasta leimasta, jossa on kolme roomalaista holvia. Viini kävi terästankeissa, joissa se myös lepäsi 8 kuukauden ajan.
Muut kommentit ( 0 )