Viña Santa Helena
Santa Helena on läsnä kaikilla viljelysalueilla Colchaguan laaksossa, ollen myös yksi ensimmäisistä rannikkoalueen viljelysmaan hyödyntäjistä. Päätila sijaitsee San Fernandon kartanolla, jossa on noin 90 hehtaaria yrityksen omaa viinitarhaa.
Korkealla lähellä Andeja sijaitsevat Cabernet Sauvignonin pääviljelysalueet. Tämä viinitarha on eittämättä suurin yksittäinen vanhoja köynnöksiä yhä kasvattava alue Chilessä, joka tuottaa edelleen ensiluokkaisen laadukasta satoa.
Colchaguan keskialueen ilma on huomattavasti lämpimämpää kuin muualla laaksossa. Tämän ilmaston suosimat viljelysrypäleet ovat Carmenère, Syrah, Petit Verdot ja Malbec.
Rannikkoalueella lähellä Paredonesin kylää Santa Helenalla viljellään puolestaan Sauvignon Blancia ja Pinot Noiria. Humboldtin virta tuo alueelle viileää ilmaa vaikuttaen olennaisesti tarhojen rypäleistä valmistettujen viinien monipuolisiin aromeihin, makuihin ja mineraalisuuteen.
Colchagua-laakson viiniviljelmät saivat varsinaisesti alkunsa 1870-luvulla, kun ensimmäiset Bordeaux'n alueelta tuodut ranskalaiset viiniköynnökset istutettiin laakson hedelmälliseen maaperään. Laakso sijaitsee Tyynen Valtameren ja Andien välissä 130 kilometriä etelään pääkaupunki Santiagosta.
Santa Helena on ollut ensimmäisiä chileläisiä viinimerkkejä Suomen markkinoilla ja edelleen se on yksi Suomen ostetuimmista viinimerkeistä. Santa Helenan pääviinintekijä Matias Rivera on valittu Chilessä vuoden viinintekijäksi.
Lähde: http://www.santahelena.cl
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Santa Helena
Kommentit & arvostelut (4)
Maahantuojan tuotekuvaus
Huom! Rajoitettu 2000 plon erä.
Väri: Tummanpunainen
Tuoksu: Runsaan mausteinen
Maku: Muhkean hedelmäinen
Mausteinen ja muhkean hedelmäinen punaviini tummille liharuuille
Tummanpunainen viini on kuin luotu kulman takaa kurkkivaa syksyä ajatellen, sillä sen runsas mausteinen tuoksu sekä muhkean hedelmäinen maku tuovat kaivattua lämpöä lyheneviin päiviin. Chilen Colchaguan laaksossa syntynyt rehevä viini kannattaa korkata miehekkään t-luupihvin tai murean välikyljyksen seuraan. Notas de Guarda on myös persoonallinen valinta esimerkiksi aasialaisittain maustettujen porsaankyljysten kaveriksi. Jotta intensiivisen punaviinin kaikki aromit saavat mahdollisuuden herätä henkiin, Notas de Guarda kannattaa dekantoida hyvissä ajoin ennen tarjoilua.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 3 )
2010: Mihin tarvitaan 20 euron carmenerea? 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2012)
Muokkaa PoistaUpea tuoksu, jonka perusteella odotinkin saavani suuntäydeltä aitoa makua enkä pettynyt. Lähes veretseisauttava täyteläisyys, tanniinit kohdillaan ja sopii sekä ruoallisesti että ihan nautiskellen hörpättäväksi. Suosittelen niin lämpimästi kynttilänvaloon.
Jaana Putkonen
Muokkaa PoistaHuumaava tuoksu iskee nenään vaffasti. Todella muheva ja runsas maku, joka on savuinen, makean paahteinen, lähes hyytelömäinen täyteläisyys. Suun täyttää nuorekas, mutta aika miellyttävä tanniinisuus. Upea ruokaviini. Ehdottomasti hyötyy kypsytyksestä. Tätä kyllä siemailee yhä pimenevissä syysilloissa ihan lämpimikseenkin. Upea chileläistyyppinen viini. Tätä oli ainakin Tampereen Stockan Alkossa useita pulloja. Huomaa rajoitettu saatavuus.
Janne Putkonen
Muokkaa Poista