1865 Selected Vineyards Cabernet Sauvignon 2017

Chile, MaipoPunaviini, erittäin täyteläinenPunaviinin täyteläisyys

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5.
Tuote on 5 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 17.79 € (0.75 l)
  • [kuva: 1865 Selected Vineyards Cabernet Sauvignon 2017(© Alko)]
  • [kuva: ]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (4)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Erittäin täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, kirsikkainen, mustaoliivinen, tamminen, hennon taatelinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Vivahteikas & kehittynyt: Keskitäyteläisiä ja täyteläisiä viinejä, joissa on kypsymisen myötä syntyneitä kehittyneitä aromeja: nahkaa, tallia, tammea ja yrttejä. Vivahteikkaat viinit maistuvat juurevien liharuokien kanssa. Ne ovat myös hyviä juustoviinejä ja omiaan nautiskeluun. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Tanniiniset, rotevat, ryhdikkäät ja uutteiset punaviinit. Pihviviini, pataruuat, lammas. Nimenomaan ruokaviini. Ovat useimmiten suuta supistavan tiukkoja. Hae viinit

HINTA

Hinta:
17.79 € ( 23.59 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

17.48 € -> 17.79 € (08.01.2021)
17.49 € -> 17.48 € (24.02.2020)
16.99 € -> 17.49 € (13.01.2019)
17.29 € -> 16.99 € (09.03.2018)
16.88 € -> 17.29 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l
Hinta-laatusuhde:
Paras 10%
Hintaryhmä:
Hintaryhmä yli 17 €

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
493547
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet kasvoivat yhdellä tarhalla Maipon laaksossa, joka sijaitsee Santiagon kaupungin ympäristössä. Valmistus: Rypäleitä uutettiin viileässä eli maseroitiin ennen käymistä. Kypsytys: 12 kuukautta tammitynnyreistä, joista puolet uusia. Kestävyys: Tuottajan mukaan oikein säilytettynä 10 vuotta vuosikerrasta. Tuottaja: Correa Albanon veljekset perustivat Viña San Pedron vuonna 1865. Viiniliikkeellä on nykyisin noin 3 000 tarhahehtaaria kaikilla Chilen suurilla viinialueilla. Viiniliike sijaitsee Curicón laaksossa, noin 200 kilometriä Santiagosta etelään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
02.09.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña San Pedro

Viña San Pedro valmistaa viinejä Chilessä jo lähes 150 vuoden perinteellä. Voidaan todeta, että syntyjään pioneerina ja nykyisin uuden maailman innovaattorina tunnettu yritys on osallistunut kehittämään toimialan viljelysmahdollisuuksia koko maassa.

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro näyttää esimerkkiä innovoinnille etsimällä ainutlaatuisia tyylejä ja viljelysmaastoja aina maan pohjoisimmasta kolkasta Elquin alueelta syvälle etelään Bio Bion laaksoihin. Tänä päivänä viinien valmistukseen käytettäviä raaka-aineita kasvatetaan kymmenillä tiloilla mukaanlukien myös Casablancan, Cachapoalin, Cúricon, Leydan, Maipon sekä Maulen alueet. Monipuolinen viinivalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille viininharrastajille erilaisiin tilaisuuksiin ja ateroillle.

Vuonna 2008 osaksi VSPT Wine -konsernia (Viña San Pedro Tarapacá Wine) sulautunut yritys on Chilen kolmanneksi suurin ja maan toisiksi tärkein viinien viejäyritys.

Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2.500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1.200 hehtaarin viinitarhan, jolta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”. Suomen tunnetuimman viinibrändin, Gato Negron lisäksi San Pedron por tfolioon kuuluvat mm. Castillo de Molina, Kankana del Elqui, Cabo de Hornos sekä luomuviinisarja 35 South B.O. Vientiä on yli 80 maahan ympäri maailman. San Pedro on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla San Pedro viljelee. Tämä on San Pedron 360° Sustainable -ohjelman periaate.

Amerikkalainen Wine Enthusiast -lehti valitsi Viña San Pedron marraskuussa 2011 ”Uuden maailman vuoden viinitaloksi”. Wine Enthusiast on maailman arvostetuimpia erikoisjulkaisuja, ja sen antamia arvioita seuraa tarkkaan koko kansainvälinen viinimaailma. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinto on upea tunnustus Viña San Pedron vuosien arvokkaasta ja tinkimättömästä työstä laadun ja kuluttajia kiinnostavien viinien luomisessa. Samalla se korostaa Viña San Pedron merkitystä kansainvälisillä viinimarkkinoilla ja palkitsee viinitalon saavuttamasta kehityksestä, sillä tunnustuksen saadakseen viinitalon on pärjättävä kilpailun kaikilla osa-alueilla aina premium-viinien valmistuksesta tuotteiden menestyksekkääseen kaupallistamiseen saakka. Uuden maailman vuoden viinitalo -palkinnosta kilpaili Viña San Pedron kanssa joukko erittäin arvostettuja viinitaloja mm. argentiinalainen Bodega Norton, eteläafrikkalainen De Toren, kanadalainen Mission Hill Family Estate ja australialainen Penfold’s.

Lähde: www.sanpedro.cl, www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña San Pedro

Kommentit & arvostelut (9)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Tummanpunainen.
Tuoksu: Rypälelajikkeelle tyypillisiä puna- ja mustaherukan aromeja, joiden takaa paljastuu kahvin, tumman suklaan ja setripuun vivahteita.
Maku: Täyteläisen punaviinin tanniinit tuntuvat suussa silkkisiltä ja runsas hedelmäisyys maistuu pitkässä jälkimaussa.
Ruokaehdotukset: Hirvi- ja suurriista, juustot, lammas, nauta.

Asiantuntija-arvio:
Decanter: Highly recommended.
Vuonna 2010 Epicuro-viinilehti valitsi viinin Maipon parhaaksi cabernet sauvignon -viiniksi. Asiantuntijapaneeli antoi erityiset kiitokset viinin erinomaiselle hinta-laatusuhteelle.
Vuonna 2011 korealaisen JoongAng-lehden lukijat ja asiantuntijaraati valitsi viinin parhaaksi ostokseksi chileläisten viinien sarjassa.

Vuonna 1997 markkinoille tuotu 1865-viinisarja kunnioittaa nimellään viinitalon lähes 150 vuoden historiaa ja Chilen eri viininviljelyalueiden erityispiirteitä. Aurinkoisessa Maipon laaksossa kypsyneistä cabernet sauvignon -rypäleistä valmistettu runsaan hedelmäinen punaviini tuo kaivattua lämpöä tummuviin iltoihin.

Rypäleet 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon -viiniin poimitaan käsin Alto Maipo Valleyn viinitarhalta ja käymisen jälkeen viinin annetaan kypsyä vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Kellarikypsytys tuo tummaan punaviiniin kaivattua pehmeyttä ja kevyen paahteisen aromin. Viinin tunnistaa rypälelajikkeelle tyypillisistä puna- ja mustaherukan aromeista, joiden takaa paljastuu kahvin, tumman suklaan ja setripuun vivahteita. Täyteläisen punaviinin tanniinit tuntuvat suussa silkkisiltä ja runsas hedelmäisyys maistuu pitkässä jälkimaussa. 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon -viiniä kannattaa maistaa esimerkiksi grillissä kypsyneen välikyljyksen ja maustevoin tai voimakkaiden juustojen seurassa.

Viinikartan Perjantaipullo-arvostelu

Erittäin täyteläinen, pehmeän pyöristynyt ja lämmittävä chileläinen Cabernet Sauvignon. Grilliruualle ja tummalle lihalle. Huikean hieno ja tasapainoinen elämys.

Muut kommentit ( 7 )

Vuoden Viinit 2020. 1865 Selected Vineyards Cabernet Sauvignon 2017. Sijoitus: Hopea. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 13-18 euroa. www.vuodenviinit.fi

    

"Syvän mustanpunainen viini, jonka tuoksusta löytyy mustaherukkaa, havua, tupakkaa ja tummaa suklaata. Viini on täyteläinen ja tanniininen. Sen mausta löytyy tummia marjoja, herukkaa, kirsikkaa, tummaa suklaata ja tammen tuomaa paahteisuutta. Viini on tasapainoinen ja sen jälkimaku on pitkä." (Vuoden Viinit 2018. 1865 Single Vineyard Cabernet Sauvignon 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 05: Uuden maailman punaviinit, hinta 12-17 euroa. www.vuodenviinit.fi)

    

Vivahteikas, hieman hillomaisen mustikkainen. Tasapainoinen, mutkaton. 11/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 4/2015)

    

2010: Helposti lähestyttävä. Mitään ei ole liikaa eikä liian vähän. 11/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 17/2012)

    

Ehkäpä paras Cabernet mitä olen maistanut! :) Ihanan pehmeä ja täyteläinen, sopii nautiskeluun, mutta varmasti myös pihvin kera.

    

Huikeaa, huikeaa!!!!! Upea Cabernet Sauvignon, pihvin parhaita kavereita ja tummanlämmin tervehdys kielellä vie toisiin maisemiin!

    

Uniikkia tuntumaa on haettu yhdeltä tarhalta "single vineyard" kerätyillä rypäleillä. 40-vuotiasta palstaa on tarkkaan seurattu ja siitä on pidetty hyvää huolta. Sataprossainen Cabernet Sauvignon runsaalla täyteläisyydellä. Lähes täydellinen tyyli. Tätä viiniä voi pitää tyylin ja rypäleen malliesimerkkinä. Se on lämmin, puhdaspiirteinen, runsas ja jälkimaultaan miellyttävän mausteinen. Erinomainen kunnon pihville. En pane pahaksi myöskään nautiskelua.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).