Dow's Nirvana Reserve Port

PortugaliMuut viinitValkoviinin makeus

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 16.90 € (0.5 l)
  • [kuva: Dow's Nirvana Reserve Port(© Alko)]
  • [kuva: Portviinin ja suklaan liitto on täydellinen.]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (2)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Portviinit
Luonnehdinta:
Runsaanpunainen, makea, tumman kirsikkainen, viikunainen, boysenmarjahilloinen, mausteinen, lämmin
Rypäleet:
Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Tinto Cão
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
110.00 g/l

HINTA

Hinta:
16.90 € ( 33.60 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

15.98 € -> 16.90 € (06.04.2022)
15.99 € -> 15.98 € (08.01.2021)
15.98 € -> 15.99 € (24.02.2020)
15.90 € -> 15.98 € (17.11.2019)
14.98 € -> 15.90 € (13.01.2019)
16.79 € -> 14.98 € (09.03.2018)
16.49 € -> 16.79 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.5 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Tälle viinille on ruokapari ruoka & viini -osiossa:

Portviinit. Portviini on portugalilainen vahva sekoiteviini ja se valmistetaan Douron alueen korkealaatuisista paikalilsrypälelajikkeista. Viiniin lisätään 77-prosenttista alkoholia. Lopullinen vahvuus on noin 20 prosenttia. Portviiniä kypsytetään 2-20 vuotta tammitynnyreissä, jolloin syntyy rusinaisia ja pähkinäisiä aromeja. Toimii jälkiruokaviininä juustojen, pähkinöiden, kuivattujen hedelmien ja etenkin maustetun suklaan kanssa. Mys Stilton-homejuusto sekä Tilsit-juusto ovat suosittuja kumppaneita.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
334736
Myynnissä:
Löytyy Alkosta perusvalikoimasta.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
20 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
150 kcal / 100ml
Hapot
4.30g/l
Lisätietoja:
Kypsytys: Käytetyissä tammitynnyreissä 4 vuoden ajan. Tuottaja: Dow'n portviinitalo perustettiin 1798. Vuonna 1912 Andrew Symington liittyi mukaan, ja talo on nykyään Symingtonin suvun omistuksessa.
Tuotteen nimen selitykset:
reserve = Voi tarkoittaa laadukkaampaa viiniä, mutta ei voi päätellä mitään.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
18.01.2014
Suosittelemme: Uusimmat:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Symington Family Estates

Symington Family Estates on maailman johtavia laadukkaiden portviinien valmistajia. Yhteenlaskettu myynti ylittää kolmanneksen kaikista portviineistä maailmanmarkkinoilla. Perheellä on lähes vailla vertaansa oleva yli 350 vuoden historia viinien valmistuksessa ja sitoutuminen työhön on tänä päivänä korkeammalla kuin koskaan.

Symingtonien perheyritys hallinnoi yhdeksää viinitilaa Douron laaksossa. Jokaisessa työskentelee valmistusprosessista vastaava työryhmä kellon ympäri. Kaksi suurinta tilaa ovat Bomfim ja Sol. Viisi kapeampaan tuotantoon erikoistunutta tilaa ovat Vesuvio, Roriz, Graham’s Malvedos, Dow’s Senhora de Ribeira ja Warre’s Cavadinha, kuten myös kaksi vuonna 2006 yritysostoilla hankittua pienempää tilaa. Kaikkien tuotantolinjojen korkeaa suorituskykyä ylläpidetään investoimalla laadukkaaseen laitteistoon ja henkilöstöön.

Vuonna 1999 Symingtonit laajensivat tarjontaansa myös punaviineihin ja valkoviineihin. Niitä oltiin tuotettu jo aikaisemminkin mutta vain pieniä eriä omaan käyttöön ja ystäville. Viinimaailma on sittemmin ottanut hyvin vastaan myös nämä Douron ainutlaatuisesta maaperästä ja ilmastosta lähteneet raikkaat ja hienostuneet perheviinit. Perheen tuottamat puna- ja -valkoviinit pullotetaan ja tunnetaan maailmalla paremmin Altano-nimellä varustettuna.

Lähde: http://www.symington.com

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Symington Family Estates

Kommentit & arvostelut (7)

Maahantuojan tuotekuvaus

Suklaan ja portviinin yhdistelmän suosiosta johtuen Dow’s lyöttäytyi yhteen belgialaisen The Flanders Taste Foundationin kanssa ja kehitti portviinin, joka tuo esiin tumman suklaan parhaat puolet, ja päinvastoin. Viiniin on sekoitettu tarkkaan valikoituja rypäleitä Dow’sin Quinta do Bomfim- ja Senhora da Ribeira –viinitarhoilta. Charles Symington tiimeineen valmisti erilaisia portviinejä ja maistoi niitä yhdessä sommelierien ja suklaa-asiantuntijoiden kanssa. Viininäytteet lähetettiin Leuvenin yliopistoon Belgiaan, missä näytteet analysoitiin ja identifioitiin keskeiset viinissä ja tummassa suklaassa korostuvat, toisiaan tukevat makukomponentit. Lopulliseksi blendiksi valittiin viini, jossa korostuvat kukkaiset aromit sekä hyvä tanniinirakenne. Tämän prosessin tuloksena syntyi Dow’s Nirvana Reserve Port, portviini, joka on tehty mahdollisimman täydelliseksi pariksi tummalle suklaalle.

Väriltään tumman purppuraisen Nirvanan tuoksussa erottuvat kukkaiset villiruusun aromit, jotka ovat tyypillisiä upean, Douro-joen yläjuoksulla lähellä Espanjan rajaa sijaitsevan Quinta da Senhora da Ribeira –tarhan rypäleille. Pehmeän kypsät tanniinit, intensiivinen suutuntuma ja kuivahko jälkimaku ovat peräisin vanhojen köynnösten rypäleistä, joista suurin osa on Touriga Franca- ja Touriga Nacional-lajikkeita Dow’sin Quinta do Bomfim -tarhalta.

Juustojen lisäksi klassinen yhdistelmä portviinille on suklaa. Dow’s Nirvana sopii täydellisesti useimman tumman suklaan pariksi, ja parhaiten niille, joiden kaakaopitoisuus on 60-75%.

Muut kommentit ( 6 )

"Sinipunainen viini, jonka marjaisessa tuoksussa on herukkaa, mausteisuutta, viikunaa ja boysenmarjaa. Makea, runsas, hillomainen ja paahteinen maku vastaa tuoksua, siinä on myös tummia marjoja." (Vuoden Viinit 2015. Dow’s Nirvana Reserve Port. Sijoitus: Pronssi. Sarja 16: Väkevöidyt (fortified) viinit. www.vuodenviinit.fi)

    

Makean kirsikkainen ja mukavan mausteinen Nirvana sopii silkinpehmeälle suklaamousselle. (Apu 2.4.2015)

    

Nuorekas, runsas ja voimakas, jouluinen. Räjähdys suussa. 9/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 19/2014)

    

Täsmäportviini tummalle suklaalle. Tuottaja korostanut kukkaisaromeja ja tanniineja kohtaamaan suklaan maun. Tanniinit leikkivät suklaan karvauden kanssa, jos kaakaota yli 60%. 4/5 tähteä. (www.hs.fi, julkaistu 6.3.2014)

    

Portviini, joka rakastaa suklaata. Viinissä korostuvat etenkin tanniinirakenne ja kukkaiset vivahteet. Pitkä jälkimaku on pehmeän paahteinen ja tumman marjaisa. (Aamulehti 13.2.2014)

    

Portviinitasting. 10 maistajaa, 5 portviiniä ja jokeripullo madeiraa sokkotestissä. Tunnistaisitko poikkeavan viiniin tästä joukosta? Tunnistin poikkeavan ja minulle syntyi vahva mielikuva madeirasta. Meni tällä kertaa oikein. Pisteet kolmelle parhaalle 3-2-1, maksimipisteet viinille 30.
1. H & H Madeira Malvasia 10 Year Old, Portugali, 19,33 €, 25 pistettä, 5 ykkössijaa
2. Burmester 20 Years Old Tawny, Portugali, 20,30 €, 16 pistettä, 2 ykkössijaa
3. Graham's Quinta Dos Malvedos Vintage Port 2002, Portugali, 25,90 €, 13 pistettä, 3 ykkössijaa
4. Dow's Nirvana Reserve Port, Portugali, 17,99 €, 4 pistettä
5. Taylor's Late Bottled Vintage Port 2008, Portugali, 10,98 €, 2 pistettä
6. Taylor's Chip Dry White, Portugali, 16,57 € (0,75l), 0 pistettä

Etiketti lupaa täydellistä yhteyttä tämän portviinin ja suklaan välille. Väri on punainen. Maku tummanmarjaisen raikas ja makea. Perushyvä nuori maku. Paranee toisella maistelukierroksella. Oikein hieno portti.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).