Plzenský Prazdroj
Panimon rakennustyöt pantiin alulle 1838, kun herra nimeltä Vaclav Mirwald ehdotti muutamille muille olutporvareille uuden panimon perustamista. Tehtaan suunnitteli arkkitehti Martin Stelzer, joka kiersi ympäri Eurooppaa tutustumassa panimoihin. Hän rakensi panimonsa lähes kokonaan maan alle, jossa oli kaiken aikaa sopivan viileää käymistä ajatellen. Ainoastaan keittomäskäyshalli sai jäädä maan päälle. Hän myös toi matkoilta tullessaan nuoren Baijerilaisen panimomestarin Joseph Grollin. Groll oli perehtynyt uuteen pohjahiivatekniikkaan ja hän loikin uudelle panimolle sen tuotevalikoiman. Panimo vihittiin lokakuun alussa vuonna 1842 ja saman vuoden marraskuussa päästiin nauttimaan kullankeltaista ja kirkasta lageria, joka maistui viekoittelevan humalaiselta ja myös säilyi pitempään kuin monet kilpailijansa. Nykyään yli 90 prosenttia maailman oluista on tämän alkuperäisen Pilsnerin mukaelmia!
Lähde: www.servaali.fi
Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Plzenský Prazdroj
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Suomen eniten myyty tumma olut, maltaisen makea, hieman leipämäisen karhea ja kohtuullisen täyteläinen. Lievä makeus, selvä maltainen maku yhdessä tumman värin kanssa tulevat varmasti jatkossakin villitsemään suomalaisia oluenkuluttajia.
Velkopopovicky Kozel on maailman suosituin tsekkiläinen vientiolut. Tumman \"Velkon\" suosio on Suomessakin ollut huimaa. Kun Velkopopovickýn oluet rantautuivat Suomeen 1990-luvun alkupuolella, kääntyi uusi lehti suomalaisessa olutkulttuurissa. Tänä päivänä monille tsekkiläinen olut on yhtä kuin Velko. Mikään ihme se ei ole, sillä korkealaatuiset raaka-aineet, ammattitaitoiset valmistusmenetelmät ja vuosisatojen perinne oluen valmistuksessa saavat aikaan hurmaavan kokonaisuuden laatutietoisten kuluttajien nautittavaksi. Tumman variantin lievä makeus ja selvä maltainen maku yhdessä tumman värin kanssa villitsevät varmasti jatkossakin suomalaisia oluenkuluttajia. Suhteellisen alhaisen alkoholiprosentin ja kohtalaisen hinnan ansiosta Velkosta voi illan aikana nauttia pidempäänkin.
Oluen nimi tarkoittaa jotakuinkin ’lihavan munkin pukkia’. Jo sotamies Svejkikin käytti tummaa Velkopopovickyä janonsa tyydyttämiseen!
(Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)
Lähde: Servaali
Muut kommentit ( 0 )