Old Worthy Scottish Pale Ale

Skotlanti

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Oluet

Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 2.39 € (0.33 l)
  • [kuva: Old Worthy Scottish Pale Ale(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Oluet, ale
Luonnehdinta:
Meripihkankeltainen, keskitäyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, greippinen, hennon savuinen, kevyen hunajainen

HINTA

Hinta:
2.39 € ( 6.94 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.33 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Ale. Ale on pintahiivaolut. Aleoluille on ominaista makea karamellinen hedelmäisyys ja monipuolinen aromimaailma. Humaloinnin vahvuus vaihtelee oluttyypeittäin aromaattisesta vahvan kukkaiseen. Pääruualla: paistit, padat, grilliruuat sekä riista. Kokeile jälkiruokana homejuuston tai porkkanakakun kanssa. Lähde: Alko

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
725434
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 19.02.2015.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
5 t-%
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
kruunukorkki
Energiaa:
40 kcal / 100ml
Kantavierre:
11.7 °P
Katkeroaineet:
27,5 EBU-yks.
Väri:
15 EBC-yks.
Lisätietoja:
Raaka-aineet: Marris Otter-, kristalli- ja turvesavumaltaat, kanervahunaja, vesi ja hiiva Tuottaja: Old Worthy Brewing on Nick Ravenhallin käynnistämä projekti Skyen saarella Luoteis-Skotlannissa. Nimensä panimo on saanut Islayn saaren uutterista viskintislaajista, joita kutsuttiin nimellä "local worthies" – paikalliset arvohenkilöt.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
03.04.2013
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Old Worthy Brewing

Kommentit & arvostelut (2)

Maahantuojan tuotekuvaus

Isle of Skyen saarelta, Skotlannista kotoisin olevan oluen väri on meripihkankeltainen, tuoksu paahteinen, hedelmäinen ja savuinen. Maku on keskitäyteläinen, kermaisen pehmeä, keskiasteisesti humaloitu, aavistuksen savuinen ja hunajainen.

Old Worthy Brewing Company on perustettu vuonna 2011 ja vuonna 2012 lanseerattu Old Worthy Scottish Pale Ale on sen ensimmäinen olut. Kyseessä on skotlantilainen pienpanimo-olut ja täysin uudentyyppinen ale, joka muistuttaa tyyliltään IPA-olutta, mutta on miedommin humaloitu ja siihen on lisätty aavistus skotlantilaiselta viskitislaamolta peräisin olevaa turvesavuista ohraa. Maku on viimeistelty täyteläisellä Highlandin kanervahunajalla.

Skotlanti on historiansa aikana niittänyt paljon mainetta paitsi viskin myös oluen valmistajana. Viskin ja oluen tuotanto ovat kulkeneet käsi kädessä. Useat vanhat viskitislaamomestarit muistavat yhä tänä päivänä lukuisia värikkäitä tarinoita entisaikojen viskitislaajista, jotka varastoivat itselleen röyhkeästi ja keinoja kaihtamatta maltaiden mäskäyksen jälkeen syntynyttä vierrettä ja valmistivat siitä paikallista olutta. Näistä rohkeista tislaamotyöntekijöistä käytettiin nimitystä ”local worthy”. Kunnianosoituksena näille uskaliaille veijareille valmistettu Old Worthy Scottish Pale Ale on suunniteltu erityisesti mallasviskin ystäville ja se sopii erittäin hyvin yhdessä mallasviskin kanssa nautittavaksi.

Alue/luokitus: Isle of Skye, Skotlanti

Muut kommentit ( 1 )

Hedelmäistä viljaa hennon pitsin alla. Paahteisen viljainen, pähkinäinen ja yrttisen humalainen. Raikkaan hedelmäinen ja hennon savuinen. (Aamulehti 30.5.2013)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).