Lapponia Puolukka
Suomi
Marjaliköörit
Vaikka tämä tuote on poistunut, siitä voi löytyä vastaava tuote uudella tuotenumerolla. Katso tästä:
Viinikartan laatuarviota ei ole vielä annettu. Lisäämme laatuarvioita tuotteisiin ajan myötä. Voit vaikuttaa arvioon antamalla omat tähtesi.
Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l
Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l
Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen
Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.
- 12.99 € (0.5 l)
- Lisää valokuva
- Päätyyppi:
- Marjaliköörit
- Luonnehdinta:
- Punainen, täyteläinen, puolukkahilloinen
- Sokeria
- 300.00 g/l
- Hinta:
- 12.99 € ( 25.98 €/l) Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta) - Alkon tuotenumero:
- 259816
- Myynnissä:
- On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.08.2013.
- Alkoholi:
- 21 t-%
- Pakkauskoko:
- 0.5 l
- Pakkaustyyppi:
- pullo
- Korkki:
- metallinen kierrekapseli
- Energiaa:
- 240 kcal / 100ml
- Erityistä:
- Mieto alkoholijuoma
- Lisätietoja:
- Raaka-aineet: Etanoli, sokeri, marjauutteet- ja tiivisteet Valmistus: Lapponia-liköörien ensimmäinen valmistusvaihe on marjauutteen tuottaminen. Marjat pannaan 30 % etanolia sisältävään veteen sammioon, jossa alkoholi imee marjoista kaiken maun ja värin. Uuttaminen kestää 3–6 viikkoa. Marjojen siemenet ja kuoret poistetaan puristimessa. Valmista uutetta kypsytetään säiliössä noin 2 kuukautta. Uutteesta valmistetaan likööriä lisäämällä siihen sokeria ja alkoholia. Tuottaja: Pernod Ricardin alkoholijuomakonserni syntyi vuonna 1975. Se toimii 70 maassa, mm. Suomessa ja Ruotsissa.
- Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
- 31.12.2010
TYYPPI JA TYYLI
HINTA
MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?
Liköörit. Likööri on usein runsaan makea ja sillä on viiniä korkeampi alkoholipitoisuus. Valmistusmenetelmiä voi olla monenlaisia. Makeutensa vuoksi liköörit sopivat jälkiruokien kanssa. Pyri yhdistämään liköörin aromit jälkiruoan samankaltaiseen aromiin. Liköörit ovat omiaan myös cocktaileissa. Liköörejä ovat hedelmäliköörit (Cointreau appelsiinilikööri), kahviliköörit (Jamaikan pavuista tehty Tia Maria), kermaliköörit (Baileys), marjaliköörit (lakkalikööri), mausteliköörit (Toffee tai chilinen Naga Shot), munaliköörit (Bols Advocaat) ja salmiakkiliköörit (syntyy myös kossusta ja Turkinpippureista).
SAATAVUUS ALKOSSA
MUUT TIEDOT
-
Rapujuhlat
Klassiset rapuviinit
-
Rapuviinit
Viinivinkit rapujuhliin. Ravustuskausi 21.7. - 31.10.
-
Kana-kantarellipasta
Resepti ja viinisuositus.
-
Tattirisotto ja Burgundin punaviini
Harvinainen Pinot Noir - Gamay -sekoiteviini.
-
Sieniruuat ja sieniviinit
Poimi tästä viinivinkit ja reseptit
-
Sieniviinit listaus
Sieniviinit erilaisille sieniruuille.
-
Sieni-pekonipiirakka
Resepti ja viinisuositus.
-
Kantarellimuhennos, lammas ja punaviini
Portugalilainen punaviini sopii sienille.
-
Grilliruoka ja viini
20 grilliruokaa ja -viiniä
Cloudy Bay Pinot Noir
Huippulaatua Uuden-Seelannin tunnetuimmalta viinitalolta.
8 saksalaista viiniä testissä
Maistoimme 8 viiniä Saksan keskeisiltä viinialueilta.
Ramos Reserva Alentejosta
Edullinen, suunmyötäinen, portugalilainen
Château Maucamps 2006
Kehittynyt bordeaux hyvään hintaan.
Chablis on klassinen rapuviini
Domaine Laroche Chablis Saint Martin
Superaromaattinen valkoviini Uudesta-Seelannista
Rapaura Springs Classic Sauvignon Blanc
Pehmeähappoinen sauvignon blanc alennettuun hintaan
Edna Valley sauvignon blanc Kaliforniasta
Aglianico del Vulture
Tumma Etelä-Italian punaviini
-
Maista nämä viinit 2024
12 valikoitua viiniä, yksi jokaiselle kuukaudelle
-
Aviva-viinit pyörteilevät
Katso tästä myös video.
-
Opas risottoihin
Valmistus, reseptit ja viiniparit
-
Alkoholijuomien säilyvyys
Glögit, liköörit, viskit, rommit...
-
Katsotuimmat valkoviinit
Viinikartan 20 suosituinta valkoviiniä. Katso tästä.
-
Miten vältät punaviinipäänsäryn?
Herkimmille jo yksi lasillinen punaviiniä voi laukaista migreenikohtauksen.
Kommentit & arvostelut (1)
Maahantuojan tuotekuvaus
Myös drinkkeihin & jälkiruokiin.
Väri: Syvän punainen, runsas.
Tuoksu: Mausteneilikka, mentoli, metsämarjat, kirsikkahillo, tuore kamomilla, vastaleikattu ruoho.
Maku: Täyteläinen puolukka, kirpeä, viileän raikas.
Lapponia Puolukassa on villiä pohjoisen taikaa
Ihastuttava siirappinen koostumus, sorbetin täyteläisyyttä, jossa maistuvat keitetyt marjat ja hedelmät. Näitä tasapainottavat hapokas kirpeys ja viileä raikkaus, jossa mm. ripaus greippiä. Jälkimaussa yhdistyvät keitettyjen hedelmien raikkaus ja hienostuneen mentolin aromit.
Lapponia premium-liköörit valmistetaan pohjoisen puhtaassa luonnossa kasvaneista käsin poimituista marjoista, joista liköörit saavat aidot värinsä, makunsa ja tuoksunsa.
Lapponia-liköörien premium-laatu perustuu vuosisatoja vanhoihin liköörinvalmistusperinteisiin. Niiden valmistus alkoi virallisesti 1867, jolloin Tsaari Aleksanteri II myönsi turkulaiselle kauppiaalle Anders Nordforsille luvan valmistaa alkoholipitoisia juomia, mm. liköörejä. Tänäkin päivänä Lapponia-liköörit valmistetaan Suomen Turussa.
Marjat luovuttavat Lapponia-likööreihin kaiken makunsa ja arominsa kiireettömän valmistusmenetelmän, uuttamisen ansiosta. Lapponia-likööreissä tiivistyvätkin puhtaimmat ja aidoimmat maut sen kallisarvoisista raaka-aineista. Marjauutteen tuottaminen kestää marjasta riippuen kolmesta kuuteen viikkoon, jonka jälkeen sitä kypsytetään säiliössä noin kaksi kuukautta. Uutteesta valmistetaan likööriä lisäämällä alkoholia ja sokeria optimaalisen aromin ja koostumuksen aikaansaamiseksi. Suodatuksien jälkeen likööri on valmista pullotettavaksi.
Lähde: Juomavinkki.fi
Muut kommentit ( 0 )