Thandi Sparkling Wine Shiraz Rosé Sec 2013

Etelä-AfrikkaKuohuviini, kuivaKuohuviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Kuohuviinit
Kuivat kuohuviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.09 € (0.75 l)
  • [kuva: Thandi Sparkling Wine Shiraz Rosé Sec 2013(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Kuohuviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, mansikkainen, herukkainen, hennon persikkainen. Rosee.
Rypäleet:
Shiraz, Cabernet Sauvignon
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
25.00 g/l
Viinikartan tyyli:
Kuivat kuohuviinit. Maljajuomana. Vaaleat kuohuviinit vähärasvaiselle kalalle ja äyriäisille. Roseekuohuviinit noutopöytiin ja salaateille. Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.09 € ( 10.65 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
508797
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 30.08.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2013
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.50g/l
Erityistä:
eettinen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Shiraz-rypäleet tulevat Stellenboschista ja Cabernet Sauvigon-rypäleet Elginistä. Valmistus: Viini kävi tammilastujen kera terästankeissa 7–10 päivän ajan. Happoja pehmentävät malolaktinen käyminen tapahtui samoissa astioissa. Kypsytys: Cabernet sauvignon -viini kypsyi ranskalaisissa tammitynnyreissä ja shirazviini tammilastujen kera 9 kuukauden ajan. Tuottaja: Thandin viiniliike perustettiin vuonna 1995, ja se oli ensimmäinen, joka sai Reilun kaupan sertifikaatin. Yhtiö tukee aiemmin huono-osaisia väestöryhmiä.
Tuotteen nimen selitykset:
rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thandi Wines

Etelä-afrikkalaisen Thandi Winesin Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa "hoitaa, rakastaa, huolehtia".

Thandin viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Thandi-kyläyhteisö oli alun perin perustettu 1962 metsätyöläisiä varten, mutta metsänhoidon automatisointi oli tehnyt kylästä tarpeettoman. Vuonna 1996 sai alkunsa tämä merkittävä ja merkillinen Thandi-projekti, jossa ovat mukana yhteisö, työntekijät, SAFCOL (metsähallitus) ja Paul Cluver Estate. Projektin tarkoituksena on työllistää yhteisön jäseniä ja harjoittaa kestävää taloudellista toimintaa, rohkaista, avustaa ja näyttää mallia mustille yhteisöille ja siten vaikuttaa laajemmalti etelä-afrikkalaiseen yhteiskuntaan. Tämä 200 hehtaarinen tila muodostettiin osaittain Paul Cluver Estaten viljelemättömästä maasta, sekä SAFCOL´in vastakaadetuista metsäalueista.

Alun perin tilalla oli tarkoitus viljellä hedelmiä, joilla oli jo valmiit markkinat. Pian kuitenkin huomattiin maaperän otollisuus viininviljelylle. Kun samanaikaisesti etelä-afrikkalaisen viinin maailmanmaine alkoi kasvaa oli siirtyminen viinivetoiseen viljelyyn perusteltua. 1.10.2009 Thandista tuli itsenäinen yritys, jonka johdossa on karismaattinen ja sympaattinen - itsekin köyhistä oloista ponnistanut - Vernon Henn. Thandin viinejä myydään Suomen lisäksi mm. Britanniassa sekä muissa Pohjoismaissa.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thandi

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Väri: Ruusunpunainen.
Tuoksu: Metsämarjoja, ruusua, orvokkeja ja persikkaa.
Maku: Kuivahko, raikas, hedelmäinen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi hyvin viilennettynä seurusteluun tai täyteläisille kana- ja kalasalaateille.

Maljajuomaksi ja monelle kesäiselle ruualle
Thandi on xhosa-kieltä ja tarkoittaa ravitsevaa ja kehittävää rakkautta. Thandi Sparkling Rosé Sec-viinin rypäleet poimitaan välimerellisen ilmaston alueelta Stellenboschin alueelta Etelä-Afrikasta. Viinin väri on kauniin ruusunpunainen. Aromimaailmasta voi aistia metsämarjoja, ruusua, orvokkeja ja persikkaa. Kuohuviini on parhaimmillaan nautittuna hyvin viilennettynä joko sellaisenaan maljajuomana tai esimerkiksi merellisten salaattien, äyriäisten, kalan tai miedosti maustettujen kanaruokien kera.

Muut kommentit ( 2 )

Ruusunpunaisen viinin aromimaailmasta voi aistia metsämarjoja, ruusua, orvokkeja ja persikkaa. Sellaisenaan tai esimerkiksi merellisten salaattien tai miedosti maustettujen broileriruokien kera. Meksikolaiselle katkarapucocktailille. (K-RuokaPirkka, lokakuu 2012)

    

2010: 2 tähteä. Muistuttaa maultaan Kir Royalia. (www.hs.fi, julkaistu 28.4.2011)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).