Thandi Shiraz Cabernet Sauvignon 2011

Etelä-Afrikka, MuutPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitanniiniset punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4.5/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 8.99 € (0.75 l)
  • [kuva: Thandi Shiraz Cabernet Sauvignon 2011(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4.5 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman karpaloinen, boysenmarjainen, hennon vaniljainen
Rypäleet:
Shiraz, Cabernet Sauvignon
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Mehevä & hilloinen: Keskitäyteläisiä, täyteläisiä tai erittäin täyteläisiä viinejä, joita yhdistävät kypsä marjaisuus ja hilloinen paksuus. Runsaat ja aromikkaat viinit ovat hyvä valinta, kun katat pöytään lihaisia ruokia. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitanniiniset punaviinit. Tämä tyyppi on monikäyttöinen yleisviini sopien monille erilaisille ruuille, noutopöytiin ja seurusteluun. On punaviineistä paras valinta juustotarjottimelle. Kana, kalkkuna, porsas, grilliruoat, pataruoat, valkosipuli. Jos viinissä on mausteisia aromeja ja tummia sävyjä, se sopii myös riistalle ja lampaalle. Hae viinit

HINTA

Hinta:
8.99 € ( 11.85 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
431437
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 30.08.2014.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2011
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Erityistä:
eettinen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Tarhat Länsi-Kapmaassa, missä vallitsee välimerellinen ilmasto. Shiraz-rypäleet korjattiin Stellenboschissa sijaitsevilta tarhoilta, Cabernet Sauvignon Elginistä. Valmistus: Terästankeissa. Shirazviinissä mukana käymisen aikana tammilastuja. Kypsytys: Cabernet sauvignon -viiniä (30 %) kypsytettiin 9 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 90 % uusia. Tuottaja: Thandin viiniliike perustettiin vuonna 1995, ja se oli ensimmäinen, joka sai Reilun kaupan sertifikaatin. Yhtiö tukee aiemmin huono-osaisia väestöryhmiä.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thandi Wines

Etelä-afrikkalaisen Thandi Winesin Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa "hoitaa, rakastaa, huolehtia".

Thandin viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Thandi-kyläyhteisö oli alun perin perustettu 1962 metsätyöläisiä varten, mutta metsänhoidon automatisointi oli tehnyt kylästä tarpeettoman. Vuonna 1996 sai alkunsa tämä merkittävä ja merkillinen Thandi-projekti, jossa ovat mukana yhteisö, työntekijät, SAFCOL (metsähallitus) ja Paul Cluver Estate. Projektin tarkoituksena on työllistää yhteisön jäseniä ja harjoittaa kestävää taloudellista toimintaa, rohkaista, avustaa ja näyttää mallia mustille yhteisöille ja siten vaikuttaa laajemmalti etelä-afrikkalaiseen yhteiskuntaan. Tämä 200 hehtaarinen tila muodostettiin osaittain Paul Cluver Estaten viljelemättömästä maasta, sekä SAFCOL´in vastakaadetuista metsäalueista.

Alun perin tilalla oli tarkoitus viljellä hedelmiä, joilla oli jo valmiit markkinat. Pian kuitenkin huomattiin maaperän otollisuus viininviljelylle. Kun samanaikaisesti etelä-afrikkalaisen viinin maailmanmaine alkoi kasvaa oli siirtyminen viinivetoiseen viljelyyn perusteltua. 1.10.2009 Thandista tuli itsenäinen yritys, jonka johdossa on karismaattinen ja sympaattinen - itsekin köyhistä oloista ponnistanut - Vernon Henn. Thandin viinejä myydään Suomen lisäksi mm. Britanniassa sekä muissa Pohjoismaissa.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thandi Wines

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tuoksu: Tummia marjoja ja tammen tuomaa paahteisuutta.
Maku: Tuhdin hedelmäinen ja pehmeän tanniininen.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -oppaan mukaan pehmeä tanniinisuus ja eloisa hedelmähapokkuus antavat viinin maulle ryhtiä.

Maailman ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viini
Thandi Shiraz Cabernet Sauvignon viinin rypäleet poimitaan välimerellisestä ilmastosta nauttivan Western Capen alueelta - Shiraz Stellenboschista ja Cabernet Sauvignon Elginin alueelta. Viinin tuoksussa on tummia marjoja ja tammen tuomaa paahteisuutta. Maku on täyteläinen, tuhdin hedelmäinen ja pehmeän tanniininen. Viini on nautittavissa heti, mutta se säilyy 3-5 vuotta pullotuksesta.

Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Sana Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa hoitaa, rakastaa, huolehtia. Thandi-viinien synty kertookin Etelä-Afrikan köyhien selviytymistarinaa. Viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Muut kommentit ( 2 )

Mustaherukkaa, kuningatarhilloa, vaniljaa ja maustepippuria. Parhaimmillaan yksinkertaisten grilliruokien ja mausteisten liharuokien kuten chili con carnen kumppanina. (www.satakunnankansa.fi, julkaistu 24.2.2011)

    

Thandi on reilun kaupan viininä eettinen valinta ja se on hintaansa nähden erinomainen. Maku ei tee oikeutta pihveille, mutta yrttiset lihapadat ja keskivoimakkaat juustot ovat omiaan tälle viinille. (www.hs.fi, julkaistu 7.1.2010)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).