Thandi Chardonnay Chenin Blanc 2014 hanapakkaus

Etelä-Afrikka, MuutValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 30.50 € (3 l)
  • [kuva: Thandi Chardonnay Chenin Blanc 2014 hanapakkaus(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, keskihapokas, hedelmäinen, kevyen omenainen, hennon mausteinen
Rypäleet:
Chardonnay, Chenin Blanc
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Alkon makutyyppi:
Pehmeä & kepeä: Valkoviinit: Kuivia viinejä, joiden kypsää hedelmäisyyttä säestää hento hapokkuus. Nämä viinit ovat kepeytensä ansiosta hyviä yleisviinejä, jotka ovat omiaan seurusteluun ja noutopöytään tai kasvisten kylkeen. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Yhteistä on hento hapokkuus ja mutkaton kepeys. Erinomaisia yleisviinejä seurusteluun, noutopöytään tai keveiden kasvis- ja kalaruokien kavereiksi. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Kuivat, hedelmäiset ja vähemmän hapokkaat valkoviinit. Yleiskäyttöinen, helppo ja pehmeä valkoviini. Lohi ja rasvainen kala, äyriäiset, kana, possu, kermaiset kastikkeet, pizza, jotkin pastat Hae viinit

HINTA

Hinta:
30.50 € ( 10.17 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
3 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
535388
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 11.06.2016.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
13 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2014
Pakkaustyyppi:
hanapakkaus
Korkki:
kartonkipakkaus
Energiaa:
80 kcal / 100ml
Hapot
6.20g/l
Erityistä:
eettinen
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Länsi-Kapmaa, jossa vallitsee välimerellinen ilmasto. Chenin Blanc -rypäleet 20–25-vuotiaista köynnöksistä, jotka kasvavat graniitissa ja sorapitoisessa hiesussa. Chardonnay-rypäleet 14-vuotiaista köynnöksistä, jotka kasvavat hiesussa. Valmistus: Terästankeissa. Tuottaja: Thandi-viiniliike perustettiin vuonna 1995, ja se oli ensimmäinen, joka sai Reilun kaupan sertifikaatin. Yhtiö tukee aiemmin huono-osaisia väestöryhmiä. The Company of Wine Peoplen viinitalo omistaa Thandista 34 %, loput kuuluvat mustien viljelijöiden ryhmittymille.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Thandi Wines

Etelä-afrikkalaisen Thandi Winesin Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa "hoitaa, rakastaa, huolehtia".

Thandin viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Thandi-kyläyhteisö oli alun perin perustettu 1962 metsätyöläisiä varten, mutta metsänhoidon automatisointi oli tehnyt kylästä tarpeettoman. Vuonna 1996 sai alkunsa tämä merkittävä ja merkillinen Thandi-projekti, jossa ovat mukana yhteisö, työntekijät, SAFCOL (metsähallitus) ja Paul Cluver Estate. Projektin tarkoituksena on työllistää yhteisön jäseniä ja harjoittaa kestävää taloudellista toimintaa, rohkaista, avustaa ja näyttää mallia mustille yhteisöille ja siten vaikuttaa laajemmalti etelä-afrikkalaiseen yhteiskuntaan. Tämä 200 hehtaarinen tila muodostettiin osaittain Paul Cluver Estaten viljelemättömästä maasta, sekä SAFCOL´in vastakaadetuista metsäalueista.

Alun perin tilalla oli tarkoitus viljellä hedelmiä, joilla oli jo valmiit markkinat. Pian kuitenkin huomattiin maaperän otollisuus viininviljelylle. Kun samanaikaisesti etelä-afrikkalaisen viinin maailmanmaine alkoi kasvaa oli siirtyminen viinivetoiseen viljelyyn perusteltua. 1.10.2009 Thandista tuli itsenäinen yritys, jonka johdossa on karismaattinen ja sympaattinen - itsekin köyhistä oloista ponnistanut - Vernon Henn. Thandin viinejä myydään Suomen lisäksi mm. Britanniassa sekä muissa Pohjoismaissa.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Thandi Wines

Kommentit & arvostelut (3)

Maahantuojan tuotekuvaus

Tuoksu: Raikas, pehmeän pirteä, hedelmäinen.
Maku: Tasapainoinen, trooppisten hedelmien aromeja.
Asiantuntija-arvio: Viinistä Viiniin 2012 -opas arvio viinin sopusuhtaiseksi ja miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Viinin hinta vastaa sen laatua, ja viini on valmis juotavaksi heti. Tasaista suutuntumaa ryhdittää pehmeä hapokkuus. Helppo yleisviini noutopöytiin ja piknikille.

Ilta-Sanomien testiryhmän suosikki valkoisten hanapakkausten vertailussa 16.6.2009

Maailman ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viini

Thandi Chardonnay Chenin Blanc -viiniin rypäleet viiniin pomitaan välimerellisestä ilmastosta nauttivan Western Capen alueelta Etelä-Afrikasta. Chenin Blanc rypäleet ovat noin 20- vuotiaista ja Chardonnay-rypäleet noin 14-vuotiaista köynnöksistä, jotka kasvavat graniitissa ja sorapitoisessa hiesussa. Rypälemehu käy viiniksi terästankeissa, jolloin rypäleiden primääriaromit pääsevät hyvin esille maussa.

Thandi on maailman ja Suomen ensimmäinen Reilun Kaupan sertifikaatin saanut viinimerkki. Sana Thandi on Xhosa-kieltä ja tarkoitaa hoitaa, rakastaa, huolehtia. Thandi-viinien synty kertookin Etelä-Afrikan köyhien selviytymistarinaa. Viinitila on yhteisö, jossa asuu ja työskentelee 250 köyhää perhettä. Viinitilan avulla perheet saavat mahdollisuuden työhön ja mielekkääseen elämään. Osa tilan tuottamasta voitosta käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin kuten terveydenhuoltoon ja työntekijöiden lasten koulutukseen. Thandi on myös perustanut säätiön, joka tukee paikallisia nuoria pääsemään korkeakouluihin.

Muut kommentit ( 2 )

Raikas, runsaan hapokas. Pitkä, mutta varsin mitätön jälkimaku. 8/20 pistettä. Ei ole hintansa arvoinen. (Kauppalehti Optio 11/2015)

    

Kuiva, kiltti, lempeähappoinen, miellyttävän hedelmäinen. 10/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 11/2014)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).