Te Mara Central Otago Pinot Gris

Uusi-SeelantiValkoviini, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Valkoviinit
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: 4/5. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 14.59 € (0.75 l)
  • [kuva: Te Mara Central Otago Pinot Gris(© Alko)]
  •  Lisää valokuva
Käyttäjäkeskiarvo (tähdet):
4 (1)

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Valkoviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen aprikoosinen, hennon keltaluumuinen, mausteinen, lämmin
Rypäleet:
Pinot Gris
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Sokeria
9.00 g/l
Alkon makutyyppi:
Pirteä & hedelmäinen: Valkoviinit: Viinit ovat kuivia, puolikuivia tai puolimakeita. Niille on tyypillistä pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Viinit ovat osuvia valintoja esimerkiksi pikkusuolaisten alkupalojen, pastojen, sekä kala- ja äyriäisherkkujen kavereiksi. Kuohuviinit: Makeus vaihtelee erittäin kuivasta aina puolimakeaan. Tyypillistä on pirteä hapokkuus, joka tasapainottaa runsasta hedelmäisyyttä. Sopivat maljannostoon, seurusteluun tai ruokapöytään vaikkapa äyriäis-, kala- ja kasvisherkkujen kera. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Mausteiset ja parfyymiset valkoviinit. Aasialaiselle (Kiina, Intia) ruualle, fuusiokeittiö, Välimeren keittiö (sis. Pohjois-Afrikka), myös kala, äyriäiset, possu, parsa, muu mausteinen ruoka Hae viinit

HINTA

Hinta:
14.59 € ( 19.32 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
565737
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.07.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2010
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
7.30g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet ovat kasvaneet Te Maran 20 hehtaarin viinitarhassa Mt Pisassa Central Otagon viinialueella Uuden-Seelannin Eteläsaarella. Otago on maailman eteläisin viininviljelyalue. Valmistus: Käyminen alhaisessa lämpötilassa terästankeissa. Kypsytys: 6 kuukautta terästankeissa. Muuta: Te Mara on maorin kieltä ja tarkoittaa puutarhaa. Tuottaja: Te Maran viinitalo on perustettu 2003. Tuolloin pariskunta David Pratt ja Janiene Bayliss ostivat 20 hehtaarin maapalan. Ensimmäinen sato saatiin vuonna 2007. Vuosituotanto on n. 84 000 pulloa. Te Mara suosii kestävän kehityksen käytäntöjä tarhallaan.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
25.08.2011
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Te Mara Estate

Kommentit & arvostelut (1)

Te Mara Central Otago Pinot Gris, Uuden-Seelannin kuiva valkoviini, voitti noin 10 henkilön ja 6 valkoviinin Oseanian tastingin, jossa maistelimme muita kuin Sauvignon Blancista tehtyjä valkoviinejä. Sauvignon Blanc on Uuden-Seelannin tärkein rypäle ja viinit ovat saavuttanet maailmanmaineen. Mistä muista rypäleistä Oseaniassa tehdään premium-valkoviiniä? Valkoviinejä tehdään mm. Chardonnay, Riesling, Gewürztraminer, Semillon sekä Viognier -rypäleistä. Koska alueen ilmastoissa on huomattavia eroja, eroavat viinitkin toisistaan. Te Mara on kotoisin Uuden-Seelannin Eteläsareen eteläpäästä, Central Otagosta, maailman eteleläisimmältä viininviljelyalueelta. Lämpötilat vaihtelevat kesän kuumasta ja aurinkoisesta kylmiin talviin. Vuoristoinen järvialue on Uuden-Seelannin nopeiten kasvava viininviljelyalue. Äärimmäiset olosuhteet tuottavat ainutlaatuisia viinejä ja tuo rypäleistä esiin ominaisuuksia, mitä ei saada muilta alueilta.

Te Mara Central Otago Pinot Gris on tehty aromaattisesta rypäleestä Pinot Gris'stä, jota kutsutaan myös Pinot Grigioksi. Viini on kevyen keltainen ja raikkaan helmeilevä. Aromaattinen tuoksu. Maku on kypsän hedelmäinen ja runsas, ehkä jopa hieman raskas, paksu ja öljyinen. Maku on pikkuisen pistävä ja sitrusmaisen kitkerä. Kevyt hapokkuus antoi olettaa, ettei viini kestä lämpenemistä, mutta päinvastoin, viini paranee lämmetessään ja aukeaa kukkaan. Loppujen lopuksi erittäin hyvä viini. Tastingissä toiseksi tuli Eileen Hardy Chardonnay Australiasta ja kolmanneksi Saint Clair Pioneer Block Sawcut Vineyard Chardonnay Uudesta-Seelannista.

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).