Tarapacá Rosé 2017

ChileMuut viinit, kuivaValkoviinin makeus

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Roseeviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 7.98 € (0.75 l)
  • [kuva: Tarapacá Rosé 2017(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Roseeviinit
Luonnehdinta:
Kuiva, hapokas, punaherukkainen, vadelmainen, hedelmäkarkkinen, kevyen yrttinen
Rypäleet:
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Merlot
Sekoiteviinissä (blend) on useampi rypälelajike.
Sokeria
1.00 g/l

HINTA

Hinta:
7.98 € ( 10.51 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Hintahistoria:

8.39 € -> 7.98 € (13.01.2019)
7.98 € -> 8.39 € (14.01.2018)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

Roseeviinit. Roseeviini on punaviinirypäleistä valmistettu vaaleanpunainen ja kevyt viini. Se juodaan aina nuorena. Viilennettynä hyvä kesäviini kesäisten salaattien kanssa. Tyypillinen seurusteluviini.

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
461497
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 14.07.2020.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
12.5 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2017
Pakkaustyyppi:
pullo
Korkki:
metallinen kierrekapseli
Energiaa:
70 kcal / 100ml
Hapot
5.40g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: 200 hehtaarin ala María Pintossa Maipon laaksossa. Maaperä lietteistä hiekkaa, jossa paljon kvartsia. Valmistus: Käytetty ja kypsytetty terästankeissa. Kypsytys: 5 prosenttia viinistä kypsytettiin tammitynnyreissä 6 kuukauden ajan. Tuottaja: Viña Casa Rivasin viinitalo on perustettu vuonna 1992. Talo omistaa 200 hehtaaria viinitarhoja Maipon laaksossa. Vuodesta 2005 lähtien Casa Rivas on ollut Southern Sun Wine Group -yhtymän omistuksessa. Yhtymään kuuluu useita chileläisiä ja argentiinalaisia viinitaloja.
Tuotteen nimen selitykset:
rosé = Punertava roseeviini tai roseekuohuviini.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
31.12.2010
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña Tarapacá

Andien juurelle vuonna 1874 perustettu Viña Tarapacá valmistaa viinejä, jotka heijastavat niin perinteikästä historiaansa kuin myös nykyaikaista hienostuneisuutta. Viinitarhat sijaitsevat Maipon laaksossa, joka on tunnetusti keskeinen paikka Chilen viinituotannossa. Ainutlaatuinen ekosysteemi tarjoaa oikeanlaisen kasvualustan jokaiselle viljellylle lajikkeelle tuottaen korkealaatuisia, monitahoisia ja tasapainoisia viinejä.

Merkittävä menestystekijä ja tuotemerkin vahvuus kansainvälisillä markkinoilla on se, että viinit heijastavat uskollisesti Chilen suurenmoista ilmastoa ja olosuhteita viininviljelysalueena. Vaikka tuotanto on lähtöisin pääasiassa Maipon laaksosta, tutkivat yrityksen asiantuntijat jatkuvasti vaihtoehtoisten alueiden maaperää, maanmuotoja ja ilmastoa eri lajikkeiden viljelylle.

Viña Tarapacá on osa VSPT Wine Groupia, jolla on viinitiloja sekä Chilessä että Argetiinassa. Konserni on Chilen toiseksi suurin viininviejä ja suurin toimija kansallisilla markkinoilla.

Lähde: http://www.tarapaca.cl

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Tarapacá

Kommentit & arvostelut (4)

Maahantuojan tuotekuvaus

Casa Rivas Rosé -viinin väri on heleän vaaleanpunainen. Melko voimakkaassa tuoksussa erottuu mansikkaa, vadelmaa ja hedelmäkaramelleja. Maku on kuiva, tasapainoinen ja hivenen yrttinen. Ryhtiä viini saa selkeästä hapokkuudesta, joka tekee tästä monikäyttöisen ruokaviinin.

Mausteiset itämaiset ruuat, kasvisruuat, salaatit tai grillin tuliset herkut kuten kana saavat Casa Rivas Roseesta tasavahvan seuralaisen. Se sopii erinomaisesti myös piknik-koriin täytettyjen patonkien, tuorejuuston ja muiden eväiden seuraksi. Viini maistuu parhaalta hyvin viilennettynä.

Alue: Maipo Valley

(Maahantuojan kuvaus, www.servaali.fi)

Muut kommentit ( 3 )

"Hennon vaaleanpunaisen viinin tuoksu on marjaisa, vadelmainen ja kypsän karpaloinen. Raikas maku on kuiva, hieman yrttinen ja kevyen marjainen." (Vuoden Viinit 2016. Casa Rivas Rose 2015. Sijoitus: Kunniamaininta. Sarja 17: Roseeviinit mukaanlukien Rosee laatikkoviinit. www.vuodenviinit.com)

    

Raikas, herukkainen, hieman keinotekoisen hapokas. Perusrose laiturin nokkaan. 9/20 pistettä. Hintaansa arvokkaampi. (Kauppalehti Optio 9/2015)

    

"Kalpea, aniliininpunainen viini, jonka miedossa tuoksussa on herukkaa ja kirsikkaa. Helppo maku vastaa tuoksua, siinä aistii myös mansikkaa." (Vuoden Viinit 2012. Casa Rivas Rosé 2011. Sijoitus: Pronssi. Sarja: Roseviinit, sarjassa 15 viiniä. www.vuodenviinit.com)

    
Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).