Tabalí Talinay Salala Pinot Noir

Chile, LimaríPunaviini, keskitäyteläinenPunaviinin täyteläisyys

Tuotenumero poistunut Alkosta. Katso tästä myynnissä olevat tuotteet:
Punaviinit
Keskitäyteläiset, hienot, notkeat, pehmeät, hienostuneet ja vivahteikkaat punaviinit

96–100 (Klassikko),
90–95 (Huippu),
80–89 (Hyvä),
70–79 (Tyydyttävä),
60–69 (Välttävä),
50–59 (Heikko).
Auta meitä tarkentamaan tätä antamalla oma tähtiarvosi. Pisteet perustuvat käyttäjäarvosteluihin, jakoihin, Viinikartan sisäiseen luokitukseen, Viinikartan arvioon, kilpailumenestykseen, medianäkyvyyteen sekä muutamiin muihin tekijöihin.

Kuiva: Sokeria enintään 4 g/l tai 9 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 2 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolikuiva: Kuivaa makeampi. Sokeria enintään 12 g/l tai 18 g/l, jos happopitoisuus korkeintaan 10 g/l pienempi kuin sokerimäärä.
Puolimakea: Edellisiä makeampi. Sokeria enintään 45 g/l.
Makea: Sokeria enemmän kuin 45 g/l

Erittäin kuiva: Brut nature, Extra Brut, Brut, sokeria 0-12 g/l
Kuiva: Extra Sec, Extra Dry, Trocken, Seco, sokeria 12-17 g/l
Puolikuiva: Sec, Dry, Trocken, Secco, sokeria 17-32 g/l
Puolimakea: Demi-sec, Halbtrocken, Medium Dry, sokeria 32-50 g/l
Makea: Sweet, Doux, Dolce, sokria yli 50 g/l

Kevyt: Raikas, kepeä, ohut, usein vähemmän alkoholia.
Keskitäyteläinen: Monipuolinen punaviini, joka on helppo yhdistää useimmille ruoille.
Täyteläinen: Tuhti viini, jossa usein korkea alkoholipitoisuus
Erittäin täyteläinen: Korostuneesti täyteläinen

Käyttäjien tähtien keskiarvo: - . Anna omat tähtesi, jotta voimme laskea Viinikartan laatuarvion. 0 käyttäjän suosikki.

Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä suosikiksi ja antaa tähtiarvion. Juomat säilyvät tallessa Omat juomat -listalla, josta löydät myös kätevän ostoslistan Alkossa asiointiin.
Kirjaudu ensin, jotta voit lisätä juoman ostoslistalle. Ostoslistan löydät Menu-valikosta kohdasta 'Omat juomat'. Ostolistalle pääsee halutessaan kirjautumatta ja kirjautumislinkin löydät ostoslistan yhteydestä.
  • 19.59 € (0.75 l)
  • [kuva: Tabalí Talinay Salala Pinot Noir(© Alko)]
  •  Lisää valokuva

TYYPPI JA TYYLI

Päätyyppi:
Punaviinit
Luonnehdinta:
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapokas, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen mausteinen, hennon orvokkinen, mineraalinen, tyylikäs
Rypäleet:
Pinot Noir (100 %)
Lajikeviini (varietal wine) eli yhdestä rypäleestä tehty viini. Hae lajikeviinit tästä rypäleestä
Alkon makutyyppi:
Marjaisa & raikas: Kevyitä ja keskitäyteläisiä viinejä, joita sävyttävät tuoreiden marjojen aromit ja hapokkuus. Raikkaan tuoreutensa ansiosta ne seurustelevat luontevasti pastojen sekä kasvis- ja kanaruokien, mutta myös kalaruokien kanssa. Hae viinit
Viinikartan tyyli:
Keskitäyteläiset, hienot, notkeat, pehmeät, hienostuneet ja vivahteikkaat punaviinit. Hienot, aromeiltaan hillityt ja rustiikkiset ruoat ja juustot. Ei sovi täyteläiselle tai raskaan kermaisille ruuille. Tämä tyyppi sopii punaviineistä parhaiten sienille. Myös keväiset tuoreet ruuat ja grillatut kasvikset. Voi sopia jopa aasialaisen keittiön inkiväärin kanssa. Hae viinit

HINTA

Hinta:
19.59 € ( 25.99 €/l)   Pantit
(Huom! Tarkista viimeisin hinta Alkosta)
Pakkauskoko:
0.75 l

MITÄ RUOKAA TÄLLE JUOMALLE?

SAATAVUUS ALKOSSA

Alkon tuotenumero:
486237
Myynnissä:
On ollut aiemmin Alkossa myynnissä perusvalikoimassa. Poistunut 17.02.2013.

MUUT TIEDOT

Alkoholi:
14 t-%
Vuosikerta (nyt myynnissä):
2009
Pakkaustyyppi:
kertapullo
Korkki:
Luonnonkorkki
Energiaa:
90 kcal / 100ml
Hapot
5.70g/l
Lisätietoja:
Tuotantoalue: Rypäleet tulevat yhdeltä tarhalta Limarín viinialueella Chilen pohjoisosassa. Tarha sijaitsee kalkkiperäisellä maalla lähellä rannikkoa. Valmistus: Rypäleet poimittiin käsin, ja viini kävi terästankeissa. Kypsytys: Viini kypsyi 12 kuukautta ranskalaissa tammitynnyreissä, joista 10 % uusia. Viini kypsyi pulloissa 18 kuukautta. Tuottaja: Viña Tabali perustettiin tuottamaan viinejä Chilen pohjoisosassa sijaitsevalla Limarín laakson alueella. Viiniliikkeen perustaja Luksic Craig oli ensimmäinen, joka istutti viiniköynnöksiä alueelle. Nyt tarhahehtaareja on 330.
Tämä tuotenumero lisätty Viinikartalle:
15.01.2012
Ajankohtaisia ja uusia juttuja:
Sinua voisi kiinnostaa myös:

TUOTTAJA

Viña Tabalí

Viña Tabalin historia alkaa vuodesta 1993, jolloin Guillermo Luksic Craig oivalsi Chilen Limari Valleyn mahdollisuudet viininviljelyyn. Atacama-aavikon laidalla, Andien rinteisiin ja Tyyneen valtamereen rajoittuva Limari on Chilen pohjoisimpia viinialueita. Alue sijaitsee 400 km pohjoiseen pääkaupunki Santiagosta ja viinin viljelyn lisäksi alueella on muun muuassa kansallispuistoja, kuumia lähteitä ja arkeologisia kaivauksia.

Tabalin viinitarhat sijaitsevat 24 km länteen Ovallen kaupungista, keskellä ”lumottua laaksoa”, joka on julistettu kansallismonumentiksi Diaguita- ja Mollekulttuurien kalliomaalauksien ansiosta. Ilmasto on oivallinen, sillä lämpötila ei koskaan nouse yli 28 asteen ja yöt ovat viileähköjä meren läheisyyden vuoksi. Pitkä kesä kypsyttää rypäleet hitaasti ja sadonkorjuu onkin poikkeuksellisen myöhään. Atacaman aavikon ja Tyynenmeren läheisyys, kirkas ja puhdas taivas, lämpimät päivät ja raikkaat yöt sekä erinomainen kasvuympäristö luovat oivalliset puitteet Tabalín ensiluokkaisille viineille.

Viña Tabalin viimeisin löytö on vain 12 km Tyynestä valtamerestä sijaitseva Talinay-viinitila, jonka Chilen oloissa uniikki kalkkikivinen maaperä luo mahdollisuudet eleganttien ja moniulotteisten viinien valmistukselle.

Lähde: www.juomavinkki.fi

Katso tästä tuottajaan (tai jossain tapauksissa alueeseen) liittyvät muut tuotteet:
Viña Tabalí

Kommentit & arvostelut (1)

Maahantuojan tuotekuvaus

Pastaruuille ja italialaisiin iltoihin.
Väri: Punainen, puhdas ja kirkas.
Tuoksu: Hillityssä tuoksussa on punaisia marjoja, yrttejä ja metsäisiä aromeja
Maku: Keskitäyteläinen, keskitanniininen, hapokas, voimakas ja puhdas maku, tasapainoinen rakenne, pitkä ja kiehtova jälkimaku
Asiantuntija-arvio: 90 pistettä, Guá Mujer y Vino 2011
Palkinnot ja tunnustukset:
Hopeaa, Decanter 2011
Pronssia, International Wine Challenge 2011

Ainutlaatuinen punaviini ainutlaatuiselta viinitarhalta
Tabali Talinay Salala Pinot Noir -viini tulee Limarin laaksosta Talinayn viinitarhalta. Viini valmistetaan perinteisellä menetelmällä, johon kuuluu avoimet pienet sammiot, 10-päiväinen kylmämaseraatio, kokonaisten rypäleiden käyminen alussa ja kuorimassan painaminen alaspäin päivittäin värin ja maun uuttamiseksi. Käymisen jälkeen on vuorossa viinin maserointi parin päivän ajan ja sitten lappoaminen, minkä jälkeen viiniä kypsytetään huippulaatuisissa ranskalaisissa tynnyreissä (joista 10 % uusia) 12 kuukauden ajan. Tämän jälkeen viiniä kypsytetään 18 kuukautta pullossa. Arvioitu kypsytyspotentiaali 10 vuotta vuosikerrasta. Viini säilyy juotavana 5–8 vuotta vuosikerrasta.

Talinayn viinitarha sijaitsee Limarín laaksossa lähellä Fray Jorgen kansallispuistoa. Viinitarha sijaitsee pienessä syrjäisessä laaksossa lähellä merta – paikassa, joka tarjoaa huippuolosuhteet viileän ilmaston viininviljelylle. Tämä on Chilen ainoa viinitarha, joka on istutettu puhtaaseen kalkkikivimaaperään (kalkki- tai liitupitoista maata). Tällaista maaperää on hyvin vaikea löytää Chilen viinialueelta, mikä tekee Talinayn viinitarhasta todella ainutlaatuisen. Maaperä vaikuttaa osaltaan siihen, että Talinay-viinit ovat elegantteja, monivivahteisia, luonnollisen hapokkaita, tiiviitä ja tasapainoisia ja niillä on hyvä ikääntymispotentiaali. Talinay-viinien puhtaassa luonnollisessa maussa voi aistia Limarín kesyttämättömän rannikon henkeä.

Muut kommentit ( 0 )

Kommentoidaksesi kirjaudu sisään:  Kirjaudu
notifikaatio
"Näytä kommentti julkisena" tarkoittaa kaikille näkyvää kommenttia. Poista täppä, jos haluat tehdä yksityisen muistiinpanon. Kommenttiesi yhteydessä näytetään Facebook-nimesi (tai osittain piilotettuna).